Friday, April 5, 2013

Balik Kampung Serupa Melancong | Gunung Raya

sebabkan aku tak dak idea lagi 
aku godek lagi gambo lama ....
dah 4 bulan dah kot time aku balik langkawi ari tu ...
tp aku share je la ... dari kosong kan kan ... kiki

Gunung Raya, Langkawi

sepanjang aku dok langkawi 
tak penah sekali pun sampai puncak Gunung Raya hingga waktu balik kg bulan 12 ari tu 

ptt la dulu² abah aku tak penah pun penuhi permintaan aku nk naik gungung raya 
die bw naik separuh tetiba je die bg alasan lupa bubuh minyak keta
pastu tak penah dah naik ...

Kalau nk Gunung Raya ni kita boleh lalui Jalan dari Ulu Melaka 
jalan menuju ke puncak boleh tahan la pening cam jalan naik fraser kot 

kat atas Gunung Raya ni ade sebijik hotel tinggal
kesian owner hotel ni .... hotel die tak laku .... 
bgnan hotel tu pun dah gaya  ..... heeeeeee creepy
dari celah² tingkap hotel tu cam ade momok je memerhati ....ni perasaan aku je tau 

kolam renang yang penuh ngan daun kayu 
lantai² pejalan kaki penuh ngan daun kering 

tp kami amik jugak kesempatan nk melawat kawasan 
Charge yang dikenakan untuk naik ke menara : RM 6 seorang

tapi sayang kat atas tu xde pepe pun sekadar nk tgk pemandangan semata²
rasa cam tak berbaloi bayar RM 6 tu 
tp yang bestnye atas ni angin die sejuk gile ... sejuk cam kat CH la klu petang² tu ....



ade cafe tp mahai gile mknan pun tak pe pun just roti bakar gitu je kot

tgh gayat ni ... huahuahua angin kuat betui rasa nk terbalik 

pemandangan dr atas puncak Gunung Raya 


nak pergi lagi tak pas ni ???
boleh kot ... klu setakat nk amik angin sejuk .....tp kena baca byk ayat pelindung la...





12 comments:

Kesuma Angsana said...

hehehe menarik juga kat sinikan !

syawalsimpsons said...

aku pon tak penah sampai sini ni

MRS. K said...

taon bile punye cite la ni manjer? :b

aku tak penah smpai pun.. cara ko bercerita ni mcm tak bagi aku pegi.. hahaha

Papa Mifz said...

den tak pernah sampai lagi ke gunung tuh...mungkin next time...hehe

Nad MamaZN said...

Kat mana ni? Xpenah tau pun

mama lieyna said...

Uiish nmpk menarik tp gayat pun ada, seram pun ada..heee..

LYAfrina said...

melancing di negeri sendiri,

eyh ,sama dgn lya..klo ke kuala trg, mmg byk tmpt y dilawat..sbb mmg xpnh ksana..

nuyui a.k.a miss YUI said...

2 in 1 ..ok sgt tu..hihi

p/s: yui takleh nak amik gmbr kak..hp tak cggih mana..hahah

Chekgu Azrine said...

blm pnh smpi kt sini even lgkawi blm jejak..sadis!

bunga_rose said...

aku penah naik, separuh je, masa tu ada cerun runtuh kat situ.. biasala ofis lama aku kan pakar cerun, aku ikot pegi tgk, bila diorang offer pegi lagi, aku tolak, rela dok dalam hotel je, pening weh jalan dia

Si Matatajam said...

M pun dah lama tak naik GR..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

x pernah naik, kalau g langkawi tu mmg g shopping n naik cable car je..hehe, masa honeymoon kat langkawi dulu pun x sempat pun nak terjah pulau2 yg ada..