Tuesday, April 9, 2013

Kerana Semut







bila aku tengok semangat semut² ni 
sungguh aku kagum hampir 2 hari semut² ni ada di dinding bangunan opis aku
punya kuat usaha, semangat, keyakinan dan kerjasama diorg 
usaha semut² ni nk angkut tulang ikan naik ke sarang

cuba la manusia pun sama semangat kerjasama tu kuat
mesti negara kita makin maju berjaya dan hebat di mata dunia
tp dlm nk meneraju negara pun kita berpecah belah berebut² tuduh menuduh

kita org melayu pun pecah belah 
"ko pangkah org lain ... ko bkn sekutu aku"
cuba la kita bersatu ... terajui negara kita, tanah air kita dan warisan melayu kita 
jgn kita biar dijajah semula
bersatulah seperti semut dlm gambar tu

jgn kerana pangkat, darjat, harta dan nama
kita sanggup korban maruah bangsa dan negara




Note: godek gambo lagi hari ni....hihi

posted from Bloggeroid

12 comments:

4feet8 said...

baca pasal semut, teringat kisah semut dgn nabi Sulaiman as..

syawalsimpsons said...

semangat semua semut ni

Rasp said...

betul kata2 u tu....

Nad MamaZN said...

Oo update from hp patut rase len mcm jek gaya penulisannya hihi

cheqna said...

macam pelik je....
asyik kuor nbsp je manjang...hahahaha

ch@ said...

aku pun suka tgk semut bila xde kerja. kecik tapi mcm tak kenal letih.

eima said...

hahaha sorry .. td tgh update guna dekstop pastu kena pi meeting plak ai sambung kat henpon ... enpon tak leh baca html la tu ...kiki sorry guys ..korg baca pening²

TeacherAzimah said...

Wahhhh semangat patriotik sket hr ni ya...bagus!

mama lieyna said...

Sempena nak PRU ye..hehe.. :-) setuju!

wahida said...

aku pun suka tgk semangat semut ni...kecil2 pun tetap kuat semangat...

MrS. F!zA said...

bagus ko eima pemikiran ke arah patriotik..aku ni bab patriotik lemah skit..hehe

Kesuma Angsana said...

hehehe apapun buat pilihan terbaik !