Monday, April 22, 2013

Ingatkan Hujan Hingga Ke Malam rupenya hanyalah hujan panas

ALHAMDULILLAH....
ingatkan selamanye kena blocked oleh admin ministry aku ni 
rupenye satu hari je .. harap² berterusan la blogger tak diblocked

_____________________________________________________

dulu alisha tak pandang pun almari ke kabinet ke 
die tak cam budak lain yang bila boleh merangkak je dah tuju ke kabinet dapur 
tapi alisha dah 1 tahun 6 bulan ni baru je mula berminat 
dulu die tak heran pun memunggah kain baju ngan brg dapur 

tu la org ckp lain budak lain perkembangan
ingatkan alisha mmg tak berminat rupenye lagi hebat dr budak yg mula² merangkak

lepas kabinet ni ...kejap lagi die bosan ... pi main kat tmpt lain die dtg plak buka plak kabinet lain ...
budak dah cerdik die ingat mana yg die punggah ...



ni salah satu tmpt die yg suka 


nasib baik la mood mama baik 
pastu mmg niat dihati nk simpan kain baju alisha yang kecik² tu dlm stor
jd biarkan die kecah sampai puas ... pastu ckp kat die sambil goyangkan jari telunjuk "no..no"
dan bg ceramah kecil


ingatkan anak dara ai ni tak mengkecah cam abg die tp ai tersilap .....progress "mengemas" die lambat 



Note : nk pi terjah satu persatu blog hari² aku terjah tu 

14 comments:

Nad MamaZN said...

Alisya lambat
Tp skali dpt mmg kecah abes dibuatnya ye
Hihihi

ch@ said...

hahaa, alisha-alisha. sebaya adli dan nayli. cargas. adli dh setel bhgn munggah ni, tunggu arrizqi pula. mmg kerja emak, kemas-kemas-kemas.

alisha nk soh mama rajin mcm alisha.

Qhaifa Nur said...

main sorok-sorok tempat yang bagus ni alisha he..he..

mama ila said...

amboiii..habis 'dikemasnya' yer..hehehe..anak sy pun sama..pantang jumpa almari n baju yg berlipat..disepahnye dia...baju yg lum lipat..dia xnak sepahkan pulak..huhu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hehe, itulah perkembangan setiap anak tu lain2, sama lah mcm ziqry dulu igtkan dia xdelah jenis punggah memunggah mcm abgnya masa kecik2 dulu, rupanya dianya kemahiran tu lwt sikit tp bila dh dpt kemahiran tu dia lg bijak dr abgnya sbb dlm masa yg sama abgnye pulak tukang ajar..

*samalah Zaquannya kebolehan kendiri byk dpt B&C je, A xde langsung

monamie said...

bertuah budak kecik nih.. takpa, dia belajar tu.. anak pompuan kannn hehehe.. syok eh dapat dok teres.. kakmona dok atas kayangan.. stress kalau lif rosak. tingakt 16 oi! mau aku tak turun dah kaalu naik T____T

bunga_rose said...

wei eqal pun sama wehhhh suka kiraikan, punggahkan semua benda, baju, surat kabo, pengsan aku nk ngemas balik

azizah :) said...

fuhh pengsan ni kalau nak lipat balik..hooho

nuyui a.k.a miss YUI said...

port baik tu..huhih..

mama lieyna said...

Amboi merajinkan diri dah anak dara ni skrg ye, nolong mak ngemas ke :-) ...heheh...

*legaa tak kena block terus kan, k.eina nye opis je, nekad.. tak bleh bkk lgsg dh skrg, huu.. seb baik ada tab bleh layan time rehat di ofis dn lappy kt rumah..kalu tak berkubur dh blog..wuu..

Kesuma Angsana said...

hehehe ada anak kecil mcm nilah biasanyer !

~aSHa~ said...

anak dara lagi suka mengemas..eheheheh nanti anak patung dia pakaikan pampes pulak..dan skirt lama2 dia

Aty_Fared said...

haaaa...tu jugak lah aktiviti anak aku...sampai aku berplaster bagai lemari aku tu..sekarang dah beli safety lock kat daiso 4 hengget..tu pon gigih die usaha nak bukak nak 'mengemas'..haaaiihh

TeacherAzimah said...

eeh..blog mana lar yg dia rajin terjah tu ya :-)