Monday, April 15, 2013

JJCM | Restoren Upin Ipin, Bangi


hari ahad semalam ....
kebosanan kat rumah sbb MIL awal2 pagi dah balik kg
cam biasa MIL mesti sediakan sarapan pagi
lempeng kelapa ngan sambal ikan bilis tp ai mkn ngan nasi lebih smlm jugak
mmg kenyang perut ....cuma dak Fahim je yg kosongkan perut sedih nenek dah balik ...

enPanjang cam biasa la hari minggu die mesti pi bangi ni ... (x hari minggu pun die pi jg) 
kedai aksesori keta ...ade je mende die nk buat nk beli ... hmmm
jam baru pukul 12pm 
Fahim dah asek kate pening ... pening nk muntah 
perut lapar tp mogok gitu jdnye

sbb tatau nk pi mkn mana ...saje suruh Fahim pilih die nk pi kedai ni
wlupun ramai review kurang aarrr

Restoren Upin Ipin, Bangi


gambar dr kedai aksesori keta ... ni kali ke 2 pusing ...
waktu mkn td kami parking depan kedai ..tp lupa nk snap gambo

order kena tulis sendrik ....

order bihun soto utk fahim ngan alisha
popia goreng fizi & coke utk enPanjang 
dan sorg sebotol air upin ipin epal ngan blackcurrant 
utk aku tak dak ...aku dh kenyang

add on : ayam goreng Ipin 
gambar tak amik pun sbb hp dah nk abis bateri ... flash pun tak dak ....kelam

abg tgh pujuk adek amik gambo...icha tgh memberontak sbb kena paksa lepas air botoi

Fahim yg pilih kedai ...die yg tak nk mkn ...
sbb kate nye tak de rasa pepe ... tak sedap ...
nk minum air je.... sbb tu aku side order Ayam Goreng Ipin tu 
die tak mo jugak katenye tak sedap 

last² mama yg paksa mkn ...wlupun perut dah kenyang mkn nasi ngan lempeng nenek

kanak² besar Fahim pun ckp gitu ... org dewasa yg deria ngan citarasa lebih ni  lg la ...
Fahim yg ckp bkn aku ye ..." tak nak dtg dah... tak best ... nk nengok upin ipin dlm keta pun boleh..."

ni pendapat aku je ....klu org lain pi mkn dan kena pd citarasa..tu selera masing²

14 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

tak pernh p..ada kat mydin ipoh.

syawalsimpsons said...

mmg kat restoran UI kat bangi tu kureng la...kalo kat shah alam tu, ok..mmg best la..pada aku...

Nad MamaZN said...

Ramai komplen kan?
Byk cawangan gak yg bad servis
Tp xde tindakan apa2 ke depa ni utk baiki?

MRS. K said...

haitu aku makan kueytiaw goreng die sedap tp harga mahai skit

ummie meen said...

saya penah le bawak anak2 makan kat sana ..kat mydin meru ipoh...mmg so bad dia punyer servis..makanan..semua x leh gi...ayam goreng still berdarah2 lagik...tunggu kemain lama lagik..adoi mmg sekali je lah masuk anak saya pun ritu da nak cancel order...so lembab...

wahida said...

mmg ramai komplen tak sedap...
tapi aku x pernah try lagik...
anak ko pun pandai ckp tak sedap...maksudnya mmg tak sedap..budak2 kan jujur...

syariza09 said...

agaknya kedai ni tgg masa nk tutup kot..bila pelanggan dh kurang, lama2 kedai ni pon leh bankrap

MizzTina said...

selalu dok lalu lalang dpn tu.. tp xterasa nk pegi.. kekeke.. btw, budak kecik xpandai menipu..

Si Matatajam said...

Nama ja yg femes tapi makanan failed mmg rasa sekali xnak Lagi la jawabnya kan..

ieda immi said...

hurmmm susah kalau kedai popular tetiba x mememuhi citarasa kita kan ..
nama sedap .. ada potensi .. tapi tukang masak x best hurmmm :(

Nora Karim said...

rasanya sebab tukang masak la kot... review org di kedai makan upin ipin di shah alam pun kata tak sedap...

tapi saya dah pegi kedai upin ipin di MRR2, masakannya sedap... :)

http://dialoguda.blogspot.com/2012/11/upin-ipin-betul-betul-betul.html

~aSHa~ said...

mcm2 kedai dah kat bangi...selain fareeda dan lain2...masa akak duk sanae takde pulak...haisshhh

~aSHa~ said...

mcm2 kedai dah kat bangi...selain fareeda dan lain2...masa akak duk sanae takde pulak...haisshhh

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

dekat je ngan rumah aku, tp x pernah sampai sbb setiap kali ajak zaquan jom mkn kat restoran upin ipin dia xnk, tp peminat upin ipin, bila ajak mkn kat restoran upin ipin x suka pulak, yg dia nmpk n minta tutti frutti depan restoran upin ipin tu