Tuesday, April 16, 2013

Lawatan Sambil Belajar Ke Pusat Sains Negara Bukit Kiara, KL

sbb hari ni masih xde ideas
gambar2 ni pun dah lama dah 
icha aka alisha tu pun tak leh jalan pun lagi ...

Lawatan Sambil Belajar Ke Pusat Sains Negara, Bukit Kiara KL

25/11/2012  yang lepas 
MIL aku amik anak² buah enPanjang yg kat johor sana bw ke KL 
sbb time ni dh cuti sekolah ..kesian budak² tu dok rumah je 
enPanjang bw anak² buah die jejalan kat PSN sbb ingatkan ade Pameran Dinosour lagi 
rupenye last bulan Jun 2012 yg lepas ... alahai rugi itu yg ditunggu² Fahim 

sumber : PSN

masuk je  terus jumpa akuarium ni 


kat sini ade touch screen boleh tau lebih lanjut pasal spesis ikan²


klu tak salah ingatan aku la...
alatan ni menerangkan pasal pusaran air 
bila kite pusing tombol pusaran terbentuk dan menenggelamkan bot dlm tu

ni tatau la dah lupa dah...

klu tak salah aku ni cam tenaga kenetik tu ....hmmm 

aku amik gambo je tp tak amik port pun ape anak aku buat

cubaan membawa gelung besi tu ke atas tersentuh rod besi ..mencabar tp aku tak try pun aku tgh dukung icha

ni aku tak pasti ape anak aku buat ngan sepupu die 

klu tak salah lagi ... ni utk test kelajuan bola yg menuruni terowong yg lurus dan berbentuk

ni kat sudut Flight 
kayuhan menggerakkan kipas..aku tak try jugak sbb malu ..hihi



Sudut Peneroka Comey terjah jugak tp sempat nk maik gambar sbb alisha kan merangkak time ni 
sebuk nk memimpin ngan jg si Fahim 

Sudut Alam Kanak² ni pun Fahim tak sempat nk masuk 
sbb tutup pukul 3.30 pm 
time aku nk bw fahim tu 3.15pm org yg jg tu dah xbg masuk .... sampai hati


time ni nk balik dah ...
penat gile weh dok dlm ni dah besar 
byk sgt aktiviti 
tu pun byk yg skip sbb ai dah letih tp depa ni steady je tau 



Note : hari ni kite pekena Nan Cheese kat Mr. Kabab & Biryani Putrajya ...org banjer lagi lalala

14 comments:

Nad MamaZN said...

Oit murah rezki naa
Ada org blnje sokmo :)
Seronok fahim ramai sepupu pegi sama sama
Baru la syok main :)

mama lieyna said...

Waaa lama terperam n3 ni..:-)

Bwk bebudak mmg best la depa..

deelira@deeliraz said...

nk bawak anak2 la nnt ;)

MRS. K said...

hoii.. stok gambo lama jer nih

syawalsimpsons said...

mmmg murah rezeki ni...

Kesuma Angsana said...

mmg menarik kat sini kan !

Lynn Damya said...

wah bestnya ! tp rugi akak xtry mcm2, hehe xpe2, next time leh pergi lah, mcm best je (n_n)

Chekgu Azrine said...

akk blm pnh sampai lg PSN..ngee

maszmadi said...

erm, kalu ada bebudak yang sebaya bleh jerk nak pi sini kan, macam seronok jerk...

ch@ said...

Anak2 yg tgh membesar mmg bgs masuk PSN ni. Canni, aku tggu askar3 dh pandai meneroka sendiri baru aku bw p lah. Boleh fokus berjalan sambil belajar sekali.

::NureeN:: said...

teringin nk pegi tp ntah bila yerr nk smpi... ;p

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoknye..anak² pun Happy..teringin jugak nak bawa Qis p sini...

Si Matatajam said...

Interestingnya tempat tu..kalau dekat mesti M dah bawak Khalish pi

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Teringin gak nak bawa anak2 terjah PSN ni