Thursday, May 23, 2013

Belengas Atas Bawah Sama Cam Footballers

mood aku agak ke laut sikit 
cam ade byk mende nk cite nk tulis² tp aku mls 
bak pe tah 


smlm ptg enPanjang sms 
"mlm ni tgk bola kat paroi nak?"

fahim sepetang smlm die kat opis ngan aku 
bosan sbb boss tak dak aku pi amik die kat taska 
suruh teman aku kat opis ...huru hara kejap

aku tanya die ... abah ajak tgk bola ...mau ka?
fahim setuju ... aku tak dak hal 
sbb tmpt deting aku ngan enPanjang dulu mmg stadium pun 
tu je la aktivitinye org lain pi tgk wayang kami tgk bola...

ni kali pertama sejak alisha lahir pi stadium
alisha paling aktif ... berpeluh mama basah baju 
dah la angin tak de 
belengas atas bwh ...huahuahua

mek kenit tu berlari sana sini
tak reti dok diam


time ni baik lagi ... 

dah start dah bosan ... mama dah berpeluh mengejar die 
risau kot jatuh ...kan byk tangga tu ..seriau

puas lari benti kejap kacau abg 
abg tepis tgn gatai die dok nk tekan home tu
die tampar je muka abg..garang sungguh
seb baik abg hang ni baik adek ..klu abg org lain mmg dah lama dah hang nangis 


Pahang vs N9
2-0

bila tah gol bila tah penalty
ape jd aku pun tatau ....

kat stadium ni ade 2 gerai yg menarik perhatian aku 
POPIA KUALA KANGSAR & CHAR KUEH TOEW 

avavavava klu la tak singgah mkn sebelum ke stadium lama dah aku ajak enPanjang mkn kat ctu 
dh msk dlm Warung Kita ke Sarapan di Mana tah ari tu tak ingat


Note : hari yg bosan ... 




17 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

semakin comel adik beradik ni..hihiih

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa seronoknyer p stadium...kemain cute si alisha ni...

Nad MamaZN said...

Perangai sebijik nayli
Suka sgt kaco abang! :)

MizzTina said...

comel toncet dak kecik tu.. haha

syawalsimpsons said...

laki aku x minat ngan bole ni..mmmm...mmg tak la stadium ni kan

Sweetmama said...

x pernah lagi pergi tgk bola kat stadium 4 beranak, zaquan pun baru sekali je papa dia bawa g stadium shah alam, adik x merasa lg tgk bola kat stadium.., mama dia masa bercinta pernah la sekali g tgk bola kat stadium..hehe

*haah bj yg zaquan n ziqry pakai tu beli kat vietnam, murah je br 4usd@RM12. rugi x beli byk2, hari tu g beli 2 helai sorang je t-shirt polo tu.

::NureeN:: said...

hahaa.. belengas atas bawah tak tahan tue...
mmg pon, bila anak2 activ ke sana kesini, kita yg berpeluh sakan

Rasp said...

iyelah kan camna nak fokus tgk bola...
mata asyik melayan anak2...
memang seriau jatuh tangga tu...

azizah :) said...

hehe kan baik je duduk tengok gitu...takpayh la berlari2..kesian mama..hhehe

bunga_rose said...

abg orang lain tu contoh dia klu abang alia adalah kimi, mmg kena tunjal dahi kat situ gak, tak pun kena smack down hahahah...

wei rajin ko gi stadium.. aku tak penah hayat, eh, ada la sekali dua masa kecik dulu ayah aku bawak tgk bola..

bunga_rose said...

eh kenapa aku tulis alia haahah... sori manja.. alisha.. hihihihi.. kepala aku pun ke laut ni, byk sgt keje

eima said...

@bunga_rose

tak pe aku baca alisha

ch@ said...

comel btl alisha ngn peluh2 tu. sweet girl la dia. muka sama ngn abg. ihiks...aku blm dpt byg masuk stadium ngn tiga askar tu. mau dorg yg berlari kt pdg. hahaa. tgk futsal pun aku dh bosan.

mama lieyna said...

Waah alisha dh masuk stadium.. untung alisha dpt abg yg sabar :-)

~aSHa~ said...

adik yg aktif dari abg yer....menguji mama tu

wahida said...

aku kalau masuk stadium bawak anak, mmg tak la...jenuh nak berkejaran dgn hero2 aku tu...huhu...

Kesuma Angsana said...

comel je budak2 ni,. maaf lambat terjah busy sgt2 lately ni