Thursday, May 2, 2013

Jalan- Jalan | Bagan Lalang lagi

Cuti Hari Pekerja smlm tak de gi memana pun 
pagi enPanjang kerja ...dlm pukul 2pm gitu balik kot
aku ngan anak memasing ade kerja sendrik 
so ngan gadget sorg lagi ke hulur hilir ngikut aku 
aku cam biasa la mesti la buat kerja rumah .... sakit mata ngan tapak kaki ni nengok ngan memijak lantai kotor 

petang enPanjang bw anak² ni pi Bagan Lalang ...dah alang² nk pi punch card kat opis die tu 
lajak sikit ke pantai 

cam biasa Bagan Lalang tu ramai org 
sampai pun tak terurus..puting rokok merata²..hmmmm







kali ni memasing dah tido siang 
dpt la merasa makan kat seafood kat kedai pe tah 
lupa nk amik gambo ...tp mmg slalu mkn kat situ 

tp semalam hilang mood sbb meja kiri kanan depan yg dtg lmbt mknan dah sampai tp meja aku tak sampai²

sampai enPanjang komplen kat tokey kedai yg mmg die kenai sbb sebelum2 ni penah berurusan pasal kerja 
baru la mknan sampai .... 
hilang mood amik gambo sbb kami sampai pukul 6.45pm sampai dekat pukul 8 mknan tak sampai²
lama dah azan maghrib



9 comments:

MRS. K said...

aktiviti semalam qado tido je uhuhuh

syawalsimpsons said...

mmmm..aku ddk umah je...akob mls jln

Sweetmama said...

srnoknye jln2 bagan lalang,
ikutkan semalam atok zaquan n ziqry pun ada planning nak g bagan lalang, tp cucu2nya x sihat..

semalam kami g jln2 shopping mall je w/pun anak2 x sihat tp bila bgtau nak g JJ terus ceria sbb nak g main games..hehe

TeacherAzimah said...

Eh chup.. bagan lalang ni area mana ya? Mcm best jer ni. Smlm cuti dok umah jer setelkan keje umah terutama melipat kain yg dah menggunung. Eh tq tau for ur advice. Klu doc klinik biasa kata vitagen tu blh minum. Ooo rupanya can develope kahak jgk ya? Baru ku tahu... anak2 mmg suka sgt vitagen ni. Oo nmpk gayanya kena stop lar. Tp sian plak kat anak semua tak blh kan? Total kena smlm rm160. Haaaa iema pun x bg anak2 multivitamin ya? So btl lar yg paed ni ckp kan..sbb paed lain pun ckp yg sama kan? Tq.

Nad MamaZN said...

Amboi alisya, siap bersimpuh main pasir ;)
Bestnye p bagan lalang.. Syok jugak main kat sana ek
Tgk fahim mcm dh beso btul dia!
Tggi! Ikut apaknya la ni ek

azizah :) said...

seronok tengok anak2 main pasir kan kak..hehe :)

hui lamanya tunggu makanan.. kalau jijah dah angkat kaki agaknya..hee

ch@ said...

alisya comel betul. sopan je main pasir. aku duduk rumah je. kalau perasan, blog aku adalah amat jarang post gambar jln2, apatah lagi pi bercuti. hahaa. kesian betul.

mama lieyna said...

Amboi si adik, main pasir pun boleh isap puting eh...hehe..

nuyui a.k.a miss YUI said...

msti depa suka dapat main pasir..hihi