Friday, May 31, 2013

Jalan - Jalan : Cameroon Highlands Lagi 2013

cam Mrs. K cakap 
die dah tau dah mana aku nk pi kan 

tu la aku dok ulang tak jemu²
gaya balik kg dah pun 

26-27 Mei 2013  

kali ni tak amik gambo pun kat depan apartment tu 
sbb time checkout tu ade mangkuk mana tah blocked keta atok 
dok tahan marah nk  cari owner 
laki aku sekali ngan aku lupa nk amik gambo kat sign apartment 

kali ni saje nk merasa Iris House Resort 
sbb tak penah lagi stay yg agak sunyi gitu 
klu yg tgh pekan tu dah tak sejuk...sini ade la rasa sikit sejuk sbb sebelah bukit kot

ape yg pasti CH tidak lagi sejuk cam memula aku pi tahun 2006
skrg memalam tido tak berselimut pun ..ke kulit aku dah tebal cam reptile tu

lepas check in je terus terjah tgk rama²
wlupun ni kali ke2 aku masuk ...masuk lagi sbb bw anak² buah depa tak penah pi ..kesian



aku kan pantang ngan hewan²... 

haaa dah kaco² butterflies tu br perasan signboard

time ni aku dok merengek dah kat enPanjang nk amik gambo sama scorpion tp enPanjang tak bg greenlight 
die sayang bini die kot ...kiki 

tp ni aku dah gedik gile dah ...tgh tahan gelora ....
siap ckp ngan enPanjang yg ni tak bahaya ...boleh ek bah

direstui oleh enPanjang ... fahim je tertarik kaki mama jgn pgg katenye bahaya
tp mama gedik lebih nk jugak 


Harga Tiket :
Dewasa : RM 5
Kanak² : RM 2

Lokasi : 250m atas sikit dr KEA FARM

ingat nk bg fahim petik strawberries ...kesian strawberry dah out of stock

anak² buah aku ngan mak die sekali, aku angkut

Iris House Resort L4

apartment 2room kami 2D1N L4-30 RM300


aktiviti aku kat sini harus :
  • terjah pasar malam - brg mahai tp byk choice, mintak kurang pun sombong time cuti sekolah ni 
  • KEA FARM - sama la mahai jugak aku tak beli pepe pun kecuali lolipop budak2 tu, sayur pun aku tk tgk pun
  • Ladang Teh BOH - aku sesat ke mmg jalan die gitu wei, dah kecik bahaya plak pastu tak jumpa² last² turun balik ....last aku pi dulu ngan opis tahun 2006, aku dah hilang ingatan
  • ape lagi ek aku buat ... hmmm sbb dah slalu pi takde beria sgt pun .... hahaha



Note : mls betui sekarang ni bak pe tah ... 



12 comments:

amiey lee said...

Ari tu g cameron stay sini gak..amik apt 3room... hee ngadap padang golf..malam2 sejuk gilerrrr... sebelah smokehouse kann...

Teena Tna said...

Bulan lepas Teena pun g CH jgak, best kan kt sana, cool n nyaman jer, lg satu tmpt kna pergi : lavendar house. Kt sana rasa mcm ada kt oversea je, pemandangan bunga2 sgt lawa..

MizzTina said...

kak, jln ke ladang teh boh mmg kecik gitu.. akak xsesat.. memula sy g dl pun rs mcm sesat, tp nekad gak teruskn n akhirnya sampai.. mana ole² sy?? kekeke

MRS. K said...

lepas ni mesti pegi Paka pulak khen??? :b

Chekgu Azrine said...

Akk last gi was 2009..huuu..lama gilos kot..hehe

ch@ said...

bestla kau, drpd aku ni tak pnh pun jejak ch tu dah 29 thn. apa kes? hahaa. sian betul rasa dgn diri aku sendiri.

ADEEYA said...

Lamanya tak pergi Cameron...

LYAfrina said...

bestnyer.. salah 1 tmpat impian lya y lya nk pegi sgt2.. tp blum ade rezeki... hrp suatu hari nanti smpai kat sini gak

Papa Mifz said...

ladang Teh Boh tu memang kecik, kereta dari depan memang tak nampak...kena pandu dengan berkhemah kalau nak naik ke situ...hehe

mama lieyna said...

Bestnyer jln2 :-).. akakmu ni jugek blm smpai sana lg, huuu....

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer kat sini yer !

pjotlee said...

wei, aku pn p CH gak.. tp p 27 - 28hb..hahaha..klo x sure terserempak..aku dok de la ferns hotel, dekat dh kot ngn iris hotel tu..