Wednesday, May 8, 2013

Redeem Voucher Deals | Dino Park


aku dan enPanjang dah redeem dah pun voucher tu pada 28 April 2013 lepas
ia adalh pembelian paling x berbaloi
seb baik la beli kat deals RM10 jimat RM5
klu beli kat kaunter RM 15 aku kena keluar utk seorg mau aku amuk kat ctu jugak

ini la tempat paling daif aku penah pegi .... huaaaa
pembaziran duit, masa dan penat
semata nk dtg tgk dinosour yg dah uzur 
____________________________________________

kami bertolak dari rumah pukul 8.30am 
sampai kat Ayer Keroh dlm pukul 11.00 am lebih
terus tuju ke Melaka Wonderland, Ayer Keroh



kat dalam Dinosour Park ni cam padang jarak padang tekukur
kesian² pengunjung 


tgk la jarak² antara dinosour ni jauh pastu luas je tanah


bukan takat luas je
tapi byk dinosour yang rosak 
ade 7 dinosour
hanya 2 je berfungsi boleh gerak ngan berbunyi


Dinosour² yang ade 


hanya 2 ni je berbunyi ngan boleh gerak² kan kepala

Trex rosak

Triceratops rosak

rosak

rosak

rosak




nk amik gambo pun tak byk port 2 ni je selain ngan dinosour2 tu
aku je la beria amik gambo sbb Fahim  ngan Icha tgh serabut kerunsingan

ini la Fahim sepanjang dlm tu yang tak sampai 20 minit tu 


icha pun sama cuak 
sbb bunyi dinosour tu seram + kuat


perkara yg aku tak puas hati ngan Dinosour Park, Melaka Wonderland :
1. Harga Tidak Berpatutan RM 15 tu terlampau mahal ngan keadaan Dino Park ni Rm5 ok kot
2. Keadaan Dino² semuanye usang rosak tak diperbaiki 2 ekor je ok
3. Panas dan tidak berbumbung, hujan tetiba kami tak de tmpt nk lari berlindung
4. Nama je gah tp hampeh


tak lama selepas kami masuk sekeluarga chinese ni masuk jugak
masing ckp tak puas hati ... pembaziran katenye


aku nk pi lagi tak sini ??? hmmmm tak dah noktah
klu die dah upgrade dan ade penambaikan yg terbaik aku akan pi balik kot



Note : skrg ni aku suka lmbt wat entry ngan up cite dah 2-3 minggu br nk tulis pesal tah






15 comments:

Nad MamaZN said...

Huk aloh..
Indah khabar dr rupa ye...
Tak baik btul
P komplen kat melaka wonderland
Kasi jek link entry ni
Hihihi.. Mana tau dtg kesedarannya nk baiki hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

indah khbr dari rupa jelah ea..huhu..

rasanya tak brbloi dgn hrga mcm tu..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

indah khabar dari rupa...
huhuhuhu sedih betul

MRS. K said...

komplen jangan tak komplen. mana tau dapat tiket free pulak hahah

syawalsimpsons said...

alahai sabo la, macam2 kan....nampak macam best

maszmadi said...

oho, taun lpas masz pi yang water park dia, yg dino park ni x pi lagi, baru berangan nak pi, tp x jadi lah, tunggu kut2 dorang nak baik pulih baru pi kut...
isk memang x berbaloi lah...

Amy Sinar Raudah said...

Bila tengok gambar ko gan anak2 dah macam adik gan kakak je.. comel still maintain kaw.. doakan daku dapat kembali slim seperti mu hihi...

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer !

ieda immi said...

hurmm nie lah dikatakan
indah khabar dari rupe erkk huuh

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik.. jgn lupa follow jg ye..insyaAllah HV boleh bagi special price.. =)

http://hijab-valley.blogspot.com

Papa Mifz said...

nasib baik den tak singgah Dinosaur Park tuh...hehe

azizah :) said...

alala... patutlah macam xde org je ke tempat tu yer..

mama lieyna said...

Looor, tak syok le gitu... rugi rugi..blh komplen tu.. majukan je cdgn spy buat penambahbaikan..isk isk..

wahida said...

ooo, melaka wonderland ada dino park eh...aku x tau pun...dulu2 aku pi waterpark dia je...

tp mmg kesian betul dino park tu...buang masa dan duit je pi situ...baik pi tgk dino kat PSN tu...puas hati...mcm2 dinosaur ada...siap boleh tunggang lagi...huhu...

Sweetmama said...

sayangnye pihak pengurusan x jaga betul2, ikutkan melaka wonderland ni kira baru jgk la kan, k.eija pernah pergi theme park dia tgn 2010, ok jgk.