Thursday, June 13, 2013

Aku Langgar Keta Gomen

28/05/2013
aku dah langgar keta gomen mana tah 
reverve tak tgk belakang  wlupun keta ade reverve camera 
mungkin sbb gelabah
aku pun tatau nape boleh careless gitu

yang pasti time tu aku tgh serabut pala 
melayan 2 org budak kenit yg tak benti bercakap 
fahim yg pelatnye bercakap dok paksa mama main games...alisha ngan main hon nye
MIL lambat betui tah hape dibelinye kat kedai tu 

ade pulak keta nk keluar
aku parked kat tepi jalan bukan dlm kotak parking
tarik gear terus reverve pastu baammmm

gabra siot sbb aku mmg tak penah
langgar pepe sepanjang 7 tahun drive
hati ni tok sah kate la wei
keta yg aku bw tu keta yg laki aku  byr
tak de alasan nk mempertahankan diri ni 
mampuih kena carut balik kang

tp nk dijadikan cite, laki aku blk lmbt time tu 
kul 4 pm br balik dan selamatnye aku sedang tido petang bersama² anak
pada waktu die sampai rumah dan membebel tu 
selamat aku ...klu la aku tak tido tahan telinga ngan hati lah time tu
mmg salah aku pun kan 

nampak tu ...nampak tu .... sudah kemek ngan bumper jatuh sikit tu 
dah 3 tahun baru ko disakiti wahai enketa, aku plak tu yg buat ...seb baik sampai sekarang enPanjang tidak berbunyi ....aku pun seboleh² elak dr sebut perkataan langgar/bumper/kemek

bila tgk mmg nampak ckit je tp impaks nye pd diri aku ni lebih

selepas beberapa lama baru aku ada kekuatan nk wat entry pasal ni 
klu tak asik terbayang² sambil terkerut² kening
ni la tragedi hitam dalam tahun 2013...huhu

Note : rindunye kat rumah .....tak puas cuti free 2 hari

16 comments:

Maria Firdz said...

hmm... bnd nk jdi.. sy pnh eksiden pling truk.. org hntm dr tepi.. mmg kemek truk...

syawalsimpsons said...

kete gomen mn ni..mmmm..dugaan tu

Chekgu Azrine said...

samala akak..sure susah hti kalau jadi gini

Kesuma Angsana said...

sabar jelah yer

Jue a.k.a Ibu 2F said...

benda nak jadikan....

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

nasib baik semua selamat..
tak de sape yg cedera..
benda nak jd..redha jer la..

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

nasib baik semua selamat..
tak de sape yg cedera..
benda nak jd..redha jer la..

Aty_Fared said...

Tu nak kene tukar bumper ker weyyhh...mahal gak tu..redho jer ar asalkan ko ngn anak2 selamat..

Nad MamaZN said...

Kete lg 1 tu cemane?

ieda immi said...

aduhhh keta gomen sape ??

Jumria Alimuddin said...

ala...xpa, janji xda yg cedera....pengalaman mematangkn kita :)

http://jumnutriblog.blogspot.com

mama lieyna said...

Huu... mmg gabralah kan..hee.. benda dh nak jadi :-)

LYAfrina said...

takpe la..mde dah nk jd nk wak camner kan..tp ye la..mesti tgl kesan gak kan.. tp apa y pting ianya x serius

ch@ said...

Aku pun hr tu tiba2 teringat aku langgar kreta jiran tgkt bwh rmh aku. Tgh undur jgklah, gedegang langgar. Bila ingat blk, aish! Skrg dh jauh drpd jiran tu. Hiks.

azizah :) said...

nasib baik akak selamat.. jijah pon pernah langgar divider.. hancur divider tu n habis bumper jijah.. huhu sampai sekarang takut je nak bawa kereta..

MizzTina said...

okla kak dh bertahun baru ada langgar.. sy bru pakai xsampai 3bulan, dh sondol kete orang.. kakaka