Monday, June 10, 2013

Jalan-Jalan : i-city | Prehistoric Adventure : Jurassic & Ice Age

lepas setengah jam kat Snow Walk tu 
berjemur jap tgh panas hilangkan krem ngan kebas² sbb sejuk
terus panjat tangga naik ke bahagian Fun World
 yang ade art museum ngan 5D tu 
kite pi tgk Dinosour plak 

Fahim tu yg nk pi sgt tau cam kes Redeem Voucher Deals | Dino Park
bila sampai masanye die yg lebih cuak
tp kali ni fahim cuak, alisha lg cuak
asek la merengek....hahahha


Harga tiket :
Dewasa RM 15
Kanak² RM 10

tapi waktu kami mai ni ade promosi  beli 2 dewasa free 1 kanak²
jimat²

waktu kami sampai ni Prehistoric Adventure Paddle Pop baru je buka 
so pekerja ckp suruh jalan² dulu aircond tak rasa lagi panas ckit dlm tu 
lepak² mkn eskrem dulu ...slamba je 2 org budak ni dok atas lantai ni 

skrg ni ckp nk amik gambar je mesti jari telunjuk keluar ..... peace la kununnye tu 


antara dinosour yg ade 

yang ni mesti la ade ... fav semua ni ... hanya yg ni org tau nama sebenar die 
T-rex @ tyrannosaurus





ice age pun ade ...byk jugak gambar aku amik tp byk yg kelam
mls nk edit²

fahim ckp nk rebut kacang ngan tupai ni 

 keseluruhan dalam ni 
aku sgt berpuas hati la dr pi Melaka Wonderland yg lepas tu 

Donosour banyak & berfungsi 
bunyi, pergerakan dan menarik la 
bg aku best la 
sbb aku pun dah minat ngan dinosour dah skrg ni
minat mengenal nama yg ssh nk sebut tu

cuma yg tak best ckit la...terlalu gelap la ...
amik gambo tak cantek pastu gelap la tak besh 
tak nampak sgt mende2 dlm tu

lagi satu sape yg minat ngan dino ni elok la pi cepat²
park ni akan berada kat i-city ni sampai hujung  Jun 2013 je
kontrak sudah tamat 

tak sempat nk repeat lagi



Note : sejuk gile dlm opis ai ni haba tak de ..aku je tinggal kat belah sini wei

10 comments:

ieda immi said...

aloor bestnya budak2 tuu dpt gi i city nie .. menarik
akk dah pernah sampai dah , tapi akak gi waktu malam masa tuu .. x ada apa2 dah .. dah tutup huhuh

tenku butang said...

hai.. salam kenal

follower ke : 371

done follow sini.. jom follow blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

bunga_rose said...

takde makna nk gi klu ada bunyi2, maunya anak aku meraung takut dengar bunyi denesor tu

wahida said...

wah...best ni...tengs atas info!!

Qhaifa Nur said...

memang seronok...

azizah :) said...

minat betul akak gan dinasour yer..hee

Nad MamaZN said...

Takleh amik gmbo dgn flash ke?

Papa Mifz said...

kene upgrade kamera tuh sure gambar cantik ketika waktu gelap...:)

mama lieyna said...

Waah syok tu,anak2 akak pu sure cuak jumpa dinosour..hehe..

ch@ said...

Aku pun seronok menengoknya. Comel btl gaya alisha tu.