Monday, June 10, 2013

Jalan-Jalan : i-city | SnowWalk

minggu lepas aku bercuti 2 hari 
khamis jumaat 
sbb awal minggu tu aku janji ngan fahim skool 3 hari je sbb nk balik kg aku 
tp tak jadi sbb mls nk berjem²
pastu budak tu dah pandai kira 
tetiba hari selasa tu die ckp "mama esok last skool kan"
rasa tak sampai hati plak nk hantar die ke skool sbb kat skool ramai budak cuti
so mama amik cuti guling² ngan anak²
main hide & seek(nyorok²)

hari jumaat tu bapak diorg tu rasa kesian tgk anak cuti tak pi mana²
jadi die pun cuti jugak 
dah byk hari dah die dok google mana tempat yg ade jurassic park
Fahim kan Fanatik ngan Dinosour

last² kami ke Icity je 
dekat dan ade yg dicari

jom masuk parking dulu
1 Jam Pertama : RM 1.00
1 Jam seterusnya : RM 1.00



sbb  jalan-jalan utk digembirakan  Fahim
memula sampai tanya Fahim dulu tmpt mana yg die nak pi 
Fahim pilih SnowWalk, mama tak buat persediaan nk masuk SnowWalk
klu tau die nk pilih situ 
mmg dah lama aku bw sarung tgn, sarung kaki, snowcap yg beli kat CH tu
 pastu kami ni pakai slipper je 

sape nk pi sila pakai kasut ....sbb cam dok dlm peti ais sejuk beku

Harga Tiket  
Dewasa : RM25
Kanak² : RM20( 4Tahun ke atas)

**Baju Sejuk disediakan
** Kanak² bwh 3 Tahun tidak dibenarkan masuk
aku bw je alisha at my own risk la 

Fahim yg masih cool 

sini tak sejuk sgt

kesian alisha sbb tak de size baju sejuk

budak ni cool je sbb die tak sejuk sbb mama masukkan separuh bdn die dlm bj mama


so so la masuk Snow Walk ni 
nk kata tak best ... sbb pengalaman kali pertama tatau la nk ckp
cuma terlalu gelap dlm ni mayb sbb byk lampu kelip² ngan deco yg berlampu kot
sbb tu gelap sbb nk bg cantek bila lampu tu dipasang kot
terlalu sejuk ... cam peti ais sejuk beku 
lampu pun tak byk pastu byk blower, angin sejuk 
lagi satu baju sejuk tu hapak gile tak penah basuh kot 
dah tu lusuh plak tu ... geli siot nk pakai .... tiket sudah byr nk tak nak kena la pakai 

kami kat dalam ni sekejap je 30 minit kot
tak mampu kulit kami ni nk dok dlm tu 
boleh reput frost kang 



Note : sunyi gile level ai ni .... semua OS... jgn la ade perkara cam dedulu .....huhu

11 comments:

syawalsimpsons said...

aku pon penah g..adohai baju nyer..mmmm

Nad MamaZN said...

Fahim buat snowman x? :)

eima said...

@Nad MamaZN

jawapannye tidak ... sbb sejuk gile ...

MRS. K said...

baru 2 kali pi ict. cukup la tu. takmoh pi dah. :b

bunga_rose said...

aku selalu gi ict, tp tak penah msk pun snow walk, mahal laa.. pastu ada yg ckp tak baloi..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

tak pernah lagi kesini...tapi member semua cakap sejuk giler dalam tu tahap beku...

wahida said...

mmg ramai ckp baju sejuk tu hapak giler...

apa lah kan, patutnya bayar mahal2, kualiti kena jaga la...adoi la hai..

Rasp said...

bab baju hapak lah yg kureng skit nak terjah situ...

tapi like u said lah sis...
dah bayor kan...
redah jer lah....

ieda immi said...

memang menarik lah ;)

Nini D.. said...

aku nk jugaklah pegi tmpt ni satu hari nnti!

Aty_Fared said...

Tak pernah tau pon dak 3 tahun bawah tak ley masuk...anak aku qaleef tak merasa ar sektng ni..uhuukks..