Wednesday, June 5, 2013

Merasa Jugak Makan Nasi Kenduri Lepas 4 Tahun

aku rasa cam dah lama sgt dah tak pi mkn kenduri 
aku rasa dah 4 tahun kot
dok recall² tak ingat pun yg aku ingat aku pi kenduri kawen dak opis aku 

slalu dpt undangan tp tak berkesempatan
tak pun laki aku kena kerja tak pun die lupa
gitu la selalunye

hari ahad lepas 
enPanjang pi kenduri kawen opismate die
kat banting kg ape aku tidak menengok la pulak
tp yg pasti JAWA dan 3 km je dari simpang nk kampung tu ke Pantai Morib

kami sampai pukul 11.30 am pastu terus mkn 
salam² ngan pengantin laki yg pakai but dok merewang
gambo pengantin tak dak sbb kami sampai awal pengantin sebuk merewang
pas mkn terus balik 
seb baik awal klu tak jenuh la bersesak 

pulun dok mkn cendol ...aku tak suka cendol tp enPanjang amik sampai 3 mangkuk
last² slalu aku kena jd DBKL

Fahim yg tak reti mkn nasi minyak ...nasi warna putih je die suka 


lepas mkn kenduri..salam kokot bagai ... terjah Pantai Morib yg terkenal ngan tahap kebersihannya itu 
Typical Malaysian

budak alisha yg kena sumbat puting mengelakkan beliau mengutip dan merasa kenikmatan alam

ni lagi sorg suka sgt mengutip 
"waaahhhh byknye durian"

"mama nape durian ni kecik telur lagi besar"

1st time aku jejak Pantai Morib
alahai ...sedih nengok ....



Note : smlm saje tgk buku klinik Fahim ngan alisha ...jauh betui perkembangan tumbuhbesaran alisha ngan fahim ... Fahim pada usia 1 tahun sebesar alisha usia 1 Tahun 7 Bulan berat 8.9 kg dan tinggi 78cm .. nampak sgt alisha akan pendek dan kecik cam aku bila besar nanti .... huhu tinggi fahim sekarang 117cm

17 comments:

Nad MamaZN said...

Fahim terbalik ngan zakwan
Zakwan suka makan nasi kenduri
Nasi putih kureng sket :)
Durian kecik dr telur ek, heehee
Bijak bijak :)

syawalsimpsons said...

semangat ko kan makan...ko ngan aku sama la...DBKL, alam flora bagai..mmm..last aku jejak pantai morib 2002...

nuyui a.k.a miss YUI said...

uish..punya lama tu..takp.merasa juga kan..hihi

♥cikmOt♥ said...

takpelah janji mereka sihat sudah...

Papa Mifz said...

4 tahun...lama bebenor tuh...hehe

maszmadi said...

wah, cumelnyer durian fahim yerk..... hehe

~aSHa~ said...

xpe adik gegirl..abg biar tinggi

bunga_rose said...

aku baru dok google pasal pantai morib.. tak bersih ek? tak jadi la buat aktiviti kt sana..

ch@ said...

fahim boleh geng dgn aunty ch@. pergi kenduri cari nasi putih. hiks...comel ko mek.

Kesuma Angsana said...

4 tahun x makan kenduri.. lama tu!

LYAfrina said...

huhu..4 tahun??
lame nyerrrrr...

hihi... durian tu??

Chekgu Azrine said...

4tahun sis?bia benar...hehe

deelira@deeliraz said...

rendah tapi cute xpe manja ;)

Lynn Damya said...

haha wahhhh lama gila kak, smpi 4 tahun !! sy skg duk sibuk dpt invitation kwn2 sebaya yg dh kawen, arhh bila sy nk kawen nih, hahaha :p

owh salam kokot, sy panggil salam keruk, keru2k duit sikit, haha :p
comel kanak2 tu :p

mama lieyna said...

Lama tu 4 tahun :-)

Hehe.. alisha cam akeem la ni, kecikmolek :-)

MRS. K said...

lawa tudung wei...

takpe la. sorang ikut mak, sorang ikut pak. adil. tak yah gaduh2 miahahha

Aty_Fared said...

4 tahun ko tak gi kenduri...!! Sibuk nau tu bunyik nyrr...heheh