Tuesday, June 4, 2013

Pembunuh Kejam Haiwan Belakang Rumah


sejak 2 menjak ni byk pulak siput b@bi kat belakang rumah aku ni 
sebuk dok melekat kat pokok serai aku sampai kering abis 


Fahim pulak pantang nampak siput b@bi ni 
mula la nk membunuh je 
sebuk pi amik garam sendrik 
tabur² pastu syok sgt bila die dgr bunyi berbuih 
kejam betui budak tu 

tabur jgn tak tabur naaak oi ...

separuh bogel sbb memalam skrg ni membahang 

tp baguih jugak budak ni menolong mama
tolong meriah kan belakang rumah sesambil mama sidai kain 
belakang rumah tu klu memalam creapy je 

Fahim ni bila die paham konsep membunuh hewan tak berupaya cam siput b@bi tu guna garam abis semua hewan die nk bunuh guna garam 
labah² die guna garam 
semut guna garam 
belalang guna garam 
ulat gonggok guna garam
lipas yg mama tangkap guna garam
lipan yg mama berjaya tangkap pakai sarung tgn getah guna garam
kupu² malam pun guna garam 

kira semuanye la guna garam 
pastu merungut tak mati²
die tatau mama lagi merungut nk menyapu garam berterabur tuh 
sesekali mmg kena jerit budak tu 
suka sgt amik garam mama
dari sepeket RM0.90 tu abis dikerjakan die 

jenuh dah mama xplain yg garam hanya boleh guna utk bunuh siput
yg lain tu kena ridsect je 

siput yg belakang rumah tu 
dok tergolek busuk kemain lagi 
lalat dok hurung ... stress mama nk sidai kain 
tak de siput b@bi die tak nak teman mama sidai kain memalam


Note : hari ni sebuk bergossip sampai tak dak masa nk update ...huahua

11 comments:

syawalsimpsons said...

geng la ngan aku gosipppp ni.kakakkak....

deelira@deeliraz said...

igt dulu2 sll buh garam kat siput. bl igt skrg cam geli la plak hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama tak nmpk binatang ni..hihih

TeacherAzimah said...

Eh gossip apa tu? Cer citer sket tehehee

Kesuma Angsana said...

hehehe rajin bebudak ni yer

syariza09 said...

tgk berbuih camtu mmg budak2 suka

mama lieyna said...

Eiii geli la, fahim tak geli plak, kalau dak arif tu, tgk pun dh geli :p

Amboi gosip, dh bulan puasa, takmo gosip2 tau :-)

bunga_rose said...

aku tak penah lg bunuh siput babi rasanya.. geli aaaa

Maria Firdz said...

jangannnn.. kesian binatang2 tu... huhu

::NureeN:: said...

pagi2 dah bergosip yerr....
nureen smpi opis lmbt ari ni hehe...
sakit perot :P
kat umah nureen x der siput babi ni tp ulat gonggok byk, yg merah n hitam kuning...

*en.soami org jitra, kedah, tp arwah tok sebelah ayah dia mmg org penang :)

ieda immi said...

adohai geli ..
dah lama jugak natang nie x singgah rumah akak .. dah lama x nampak