Tuesday, June 18, 2013

Weekend | Lepak Masjid

hari ni aku blur 
tatau nk tulis pe 
nk tulis pasal sukan budak2 tu 
gambo aku bluetooth pg dr note ke enpon aku failed rupenye
tp rasa syg klu tak tulis 
ni nama nye kemaruk nk wat entry

_________________________________________________

ni pun dah lama dah 2-3 minggu lepas kot selepas beberapa lama tak pi melepak ke Dataran Masjid Putra, Putrajaya 
zaman bujang aku ngan enPanjang rajin jugak pi melepak sini 
bila dah kawen ade Fahim ...rajin jugak ke sini pastu lama2 xpi dah 
jarang sgt dah nk dpt mai sini sbb sini sentiasa je ramai ngan sesak



skrg ni dah mcm dulu 
kat sini dah  byk org menjaja mcm²mainan yg keluar² lampu tu
mak pak kompen kena pow ngan anak²
abis jugak la RM20-30 beli menan yg tah pepe tu

tp sayangnya kat sini 
wlupun tersergam indah Rumah Allah 
masih ade lagi hamba Allah beragama Islam ni 
tak pandai menjaga adab 
gadis & jejaka melayu tp menggatal cuit sana cuit sini
gelak² peluk² manja
klu tak malu ngan Allah malu la ngan org sekekliling 
malu la ngan aku yang ni yg asek dok menjeling tak puas hati ni tau 


bukan sekali ni je aku tgk 
yg jatuhkan seat beromen dlm keta pun ade 
malu la wei  

Masjid tempat beribadat tp skrg ni dah berubah dah 
nampak sgt Dunia kita semakin tua



Note : dari pukul pukul 2 pm aku taip dah pukul 4.15 pm br publish...alahai



10 comments:

Kesuma Angsana said...

memang selalu juga lepak kat sini dgn anak2 hehehe

MizzTina said...

sedondon lak dgn baju si kecik tu.. merah polkadot..

Chekgu Azrine said...

Romen2 dlm keta ni sis dah tak kisah kat mana2..derang xmalu kot dgn Allah..huhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

nak brcgkerama plak.. ngek toi yg tak tau adab dan tak hormat tu.

Nad MamaZN said...

Tak suka dh tmpt ni
Tmpt dh sesak, yg berjual pun bukan main byk
Tk syok la
Ada tmpt lepak baru tak? Hee

wahida said...

dunia dah akhir zaman...huhu...

Papa Mifz said...

Pernah ke sana sekali dua, tapi waktu siang, waktu malam den tak pernah sampai lagi..

mama lieyna said...

Tak penah bwk anak2 lepak putrajaya ni.. huu..padahal tak jauh pun dr rumah..

Sweetmama said...

x pernah pun bawa zaquan n ziqry lepak sana, kami ni keje je putrajaya tp jarang melepak putrajaya..

k.eija pun x sempat lg nak update story sports day zaquan n ziqry, byk benda nak cerita tp mood nak update tu mcm ke laut..huhu

Aty_Fared said...

Aku suker gi mesjid besi...