Friday, July 26, 2013

Chikuwa Brand Pacific Food Processing ada DNA Babi

aku tak pasti kesahihan surat ini sumber FB
tetapi aku rasa aku patut share 
sbb ini melibatkan perkara Halal & Haram 
tak salah klu kite berjaga² dan was² dlm makanan yang kita tidak tahu statusnya
tambah² yang dikilangkan di luar negara dan bukan negara islam

lagi pun ini mmg yg kita slalu amik dlm Yong Tau Foo kan 
mungkin DNA babi tu dijumpai dlm brand Pacific Food Processing je
tp kita tatau juga peniaga Yong Tau Foo guna brand ape kan 
just beware je la ... hmmmm




Note : dari tadi berbelah bahagi nk share ke tak ... sbb sumber FB ni bukan leh caya sgt pun ... hmmm korg nilai la sendiri

8 comments:

azizah :) said...

alaaa... yg inilah suka makan dgn yong tau fu.. len kali jgn pilih yg ni la..huhu

wahida said...

tak salah berkongsi artikel ni nok...kalau kita dah rasa syubhah, jgn amek la dah...

tengs berkongsi...

nuyui a.k.a miss YUI said...

jrg amik yg ni..

Nia said...

Salam dear, kalau nak kan kepastian, boleh refer pada Jakim. Call aje, mereka akan check utk kita :)

pena rozie said...

Jrg makan ni,....

ch@ said...

ini kategori sedap jgk ni. lps ni tak ambil dah la. kalau dah ragu2 better tak pyh ambil. byk je pilihan lain. thanks sbb share.

Kesuma Angsana said...

tq share this yer.. singgah lepas sakit berkurang hari ni

Masya said...

kalau ragu² dijual brand apa baik tok sah amik.. nasib baiklah tak suka yg ni hihihihihi