Wednesday, July 10, 2013

Dari GCMR kami pilih Bola

selamat berpuasa ....
hari ni hari pertama ...harap² perut aku yg sentiasa diisi mknan ni dpt bertahan dan tidak menyusahkan anggota bdn yg lain 

hari sabtu lepas enPanjang lebih rela bw kami pi tgk bola dr lepak kat Weekend @ Gold Coast Morib Resort 

game mlm tu Pahang vs PKNS
5-4

memula tu mmg hot la ... pastu lama² dari 5-1 sampai 5-4
sungguh memalukan lah pahang ni 
suka sgt main corak bertahan .... Dollah pliz la tukar taktikal jgn dok main corak sama je 

icha minat bola abang minat bunga ....

icha suka tgk org dan buat balik pe org buat

penyokong yg sedang tersampuk ngan ultras

see ...she do it ,,, kibar² mafla tu





fenomena ULTRAS ni dah lama dah wujud kat setiap kali perlawanan 
tak kira la ape jenis pun perlawanan 
seingat aku la ... ia bermula ngan ULTRAS Malaya waktu games Piala AFF kot 
ke sebelum tu dah wujud aku tatau la sbb time tu la aku mula perasan ngan kumpulan ni 
yg bersorak untuk memberi sokongan penuh kepada pasukan mereka 

selain memberi semangat ke pasukan ia jugak membangkit semangat penyokong² selain menghiburkan

ape yg ultras buat selalunye penyokong jugak akan buat 
contohnye camni la 

lepas tu diedarkan kertas
ultras koyak kecil² lambung ke udara dan peyokong jugak buat 
mmg meriah tp 
lepas perlawanan ini la tinggal .... sedih betui la 


Note : sejuknye hari ni 

9 comments:

ieda immi said...

dah lama x tgk bola di stadium nie .. kalau tidak zaman belajar dulu , ayah selalu bawa sbb ayah akak pegawai polis .. dpt masuk percuma ;)

aniswany lazim said...

haii salam ramadhan :)

Nad MamaZN said...

Kite penah skali jek masuk stadium tgk bola hehe

Rasp said...

selamat menyambut ramadhan sis...

hahahahha comei jer dia tiru aksi mafla tu...

Aty_Fared said...

weeiihh..seumur hidup aku tak pernah gi stadium tengok bola..kalau gi shopping macam kat stadium melawati shah alam tu..selalu ar..hahaha..laki aku tak kasi ikut die pergi stadium atau die rela tak pergi....sobsob..

ch@ said...

ko mmg rajin gi stadium kan? seumur hidup aku pernah pergi sekali je stadium. icha tu, comel betul. sikit lbh kurang perangai nayli je kan, anak mamaZN. kental.

syawalsimpsons said...

aku tak penah G tgk bola ka stadium ni

Sweetmama said...

sejak berkahwin ni x pernah g tgk bola kat stadium, masa zaman bercinta dulu ada gak g tgk bola kat stadium..

amboih pandai n bersemangat icha tgk bola ye..

mama lieyna said...

Tak pernah tgk live game bola..wlu umah dkt je dgn stdm ..huu..