Thursday, July 25, 2013

Pelangi Cinta Mama

Fahim dan alisha ni mmg tak penah bergaduh...
Wlupun adek slalu je buli si abg, lepuk si abg, rotan si abg ngan hanger, lompat atas belakang abg, kudakan abg, ketuk kepala abg, cakar abg dan kadang tu laju jari kecik die mencubit si abg

Fahim cam biasa mmg die takan buat adek kesygan die tu
Klu mama atau abah marah2 adek pun die dah berubah muka...cam sedih dan marah...
Kadang tu Fahim jerit kat kami yg adek tu baby lg die tatau pepe...
Amboi kemain syg tu...

Camne la mama atau abah tak marah ...Alisha ni sgt berbeza ngan abg yg sgt mendgr kate...cuma kadang je memberontak...sbb tak puas hati...fahim ni jenis hati lembut...mudah kot sedih klu mama mrh2...

alisha ni klu die nk pepe mmg jenis suka guling atas lantai kat rumah...mmg jenis kuat memberontak ...
Klu kite mrh die mrh kite balik..siap babap kite tu...

Tp Fahim akan ttp jd superhero Alisha time mama atau absh nk ngamuk ke...
Alisha nakal nk panjat tangga ke
Jg adek bila mama sebuk kat dapur/luar
Pujuk adek bila cembeng....

Harap2 Fahim jd abg yg terbaik selamanya dan alisha hargai kasih syg fahim dan harap diorg kekal berkasih syg cam tu sampai besar....



Abg tgh ajar adek buat peace

posted from Bloggeroid

9 comments:

::NureeN:: said...

yess....
depa la yg memerangi hidup kita sehari2

azizah :) said...

Alhamdulilah dapat abg yg sgt2 penyayang.. insyaAllah fahim akan jaga adik2 dia nanti kak..

Chekgu Azrine said...

Bagusnya abg..alhamdulillah!!

Si Matatajam said...

Sayang sungguh Fahim kat adik dia tu yek... Abg yg penyayang ni

MizzTina said...

bgs gak klu anak lelaki yg sulung.. melindungi adiknya..n mamanya kelak

Rasp said...

alhamdulillah....bagus tul abg Fahim...
caring and loving...
nampak kemesraan dorang tu...

ummiaqeef said...

bagusnye fahim..aqeef ngan adik dia ade mase2 dia ok..ade mase2 dia geram tu suke buat adik..sebab tu risau tgglkan dia berdua..maybe sebab jarak umur kot..

ch@ said...

alahaiii tersentuh. comel sgt, manis sgt. sikit byk adli ikut fahim. lembut hati.

Nad MamaZN said...

Sebijik perangai zakwan!