Thursday, July 18, 2013

Pemilik HIG aka Haji Ismail Group

sambungan dari balik kampung ari tu utk Misi Makan aku 
terpaksa stop episod misi mkn sbb bg menghormati Bulan Ramadhan

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


tp kali ni aku nk cerita sikit pasal HIG
rasa nye semua org kat Malaysia ni bila kita sebut HIG 
semua dah dpt tangkap maksud short form tersebut kan 
HIG singkatan dari Haji Ismail Group 
yang terkenal kat Langkawi yang menjual pelbagai barangan bebas cukai 
termasuk pinggan mangkuk, coklat, kain batik dan lain² lagi 

aku rasa semua org pergi ke Langkawi mesti akan singgah ke HIG 
klu tak pi situ confirm something wrong lah ... 

HIG adalah hak milik bumiputera sepenuhnya ok aku bangga
ditubuhkan oleh arwah Haji Ismail Group dan perniagaan diteruskan dan dikembangkan oleh anak² beliau 

Pencapaian terbaru HIG adalah Kompleks HIG dan Hotel HIG yg masih dlm pembinaan



dan tokey besar atau lebih sebagai Pengerusi Eksekutif Kumpulan 
adalah Haji Azizan bin Haji Ismail

gambar eksklusif beliau dengan kebenaran di hadapan pejabat tapak beliau

beliau merupakan kawan kepada maksu dan paksu aku 
aku langsung tak penah tau sebelum ni beliau ni kawan² diorg 
biasa la satu Langkawi ni kebanyakan sedara mara dan kawan²
 Besar mana la Langkawi ni kan ... 

beliau sangat simple ..sempoi ... mesra ....
bila aku ckp aku nk amik gambar die sbb tulis pasal HIG dlm blog aku 
die terus ckp 

Haji Azizan :  "ala ape la sgt ngan pencapaian sy ni" lebih kurang la ayatnye
aku  : sy bangga ngan bangsa sy yg berjaya dan HIG terkenal hingga brgan HIG ada di luar negara
Haji Azizan : hmmmm ??
aku : beg HIG tu ....
aku : sy bangga sbb org melayu yg berjaya dan HIG jd satu nama yg cukup gah bila sebut Langkawi mesti org ingat HIG. ini bukan sesuatu yg mudah bg peniaga di tempat kategori pedalaman
Haji Azizan : terima kasih... 

sebahagian dr perbualan kami


Pejabat Tapak Kompleks & Hotel HIG
di deretan kedai sebelah kompleks


Haji Azizan sedang beramah mesra 


ni adalah senarai Ahli Lembaga Pengarah HIG





enPanjang dan anak² aku ni mmg tak lepas la peluang 
nk pi shopping coklat secara melampau bg aku la 
sbb aku bukan penggemar coklat

icha tgh pilih ape yg die nk dlm kompleks HIG tu



Note : mood tatau nk tulis ape lagi ... heheh

16 comments:

Nad MamaZN said...

Kite antara yg x p terjah hig ni masa kat langkawi ehehehe

::NureeN:: said...

mmg wajib singgah kedai dia, nk beli cekelat hehehe

syawalsimpsons said...

aku pon rajin singgah HIG kalo balik langkawi ni

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

proud psl jutawan melayu..
kem salam eh,
tabikk!!!

Qhaifa Nur said...

bangga orang melayu bejaya...
ingat HIG..ingat coklat eima..

nuyui a.k.a miss YUI said...

hebaattt! bangga .

ieda immi said...

alhamdulillah
bukan mudah nak dpt anak bangsa kita berjaya kan ;)
semoga allah sentiasa murahkan rezeki kita ;)

bunga_rose said...

wei klu balik langkawi bgtau laaa, nk kirim coklat ihhihhihi

Rasp said...

yes...memang membanggakan bila melihat kejayaan anak bangsa kita :D

Rose Azadir said...

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Kesuma Angsana said...

amboi n3 berbayar ke ni hehehe

Hidayah said...

lama dah tak pi langkawi nih.. kalau ada rezeki nak singgah satu hari nanti
:)

eima said...

@Kesuma Angsana

tak lah .. cuma rasa bangga ngan anak bangsa sendiri ..hehe

klu bayar ai mau die taja coklat seumur hidup...huahaua

Ibu Lala said...

Lama sungguh x pi langkawi ni. Last pegi masa baru baru kawin dulu. 10 tahun yang lalu. Bercinta nak pegi sbb jauh sgt. Tambah pulakmdgn anak2 kecik ni. Nak angkut beg pakaian lagi.

maszmadi said...

ritu masa pi sana, x masuk pon kompleks HIG baru tu, kami pi kedai dia yang lama jerk, borong coklat kat Chocolate Shop HIG.. hihi

hatemenot said...

tapi yang wujudkan hig ni sebenarnya haji ismail tu kan? ayah dia.. tapi tak bukak sikit ke cite pasal ayah dia? full name ayah dia pun orang ramai tak tahu.. boleh bagi pendedahan sikit tentang ayah dia? :)