Thursday, July 4, 2013

Perfumes dalam Simpanan Aku

aku seorang yg kurang gemarkan mende yg wangi²
tp tidak bermakna aku suka yang busuk²
aku suka bau yang neutral 
atau pun senang ckp no smell

sbb hidung aku ni 
bila terlebih wangi kompom bersin
bila lelebih lagi sakit pala
bila busuk terus tangkap tang dahi .. rasa kening tak leh stop kerut
paling tak leh blah bau ketiak bangla/mamak
feeeewwww boleh pitam

tp wlupun aku tak suka wangi² tak bermakna aku tak de perfumes
tp satu pun aku tak penah beli 
semua pemberian org 
thanks a lot sape yg baik hati bagi tu


1. Body Fantasies Cologne - SIL (Riyard)
2. Midnight Fantasy Britney Spear - SIL (Riyard)
(tak penah buka pun bau pun tatau camne)
3. Victoria's Secret Cologne - SIL (Riyard)
4. Body Shop White Musk(1set) - Skandel dulu²
5. Lancome Travel 5's (tak penah buka) - BIL (Paris)
6. Davidoff  Cool Water - SIL 
7. DNKY Apple - Contest
8. Valentino Rock & Rose Couture - SIL (Riyard)
9. GIO ?? - SIL (Riyard)
10. Chanel No.5  - SIL (Riyard)
(9&10 ni packing)

my Fav was no. 7, no. 8, no. 3 & no. 6

aku paling suka no. 7 la ni mmg wangian yg aku nk sgt tp mls nk beli sbb aku kan tak pakai 
bila sesuatu yg merasuk jiwa je br gatal nk pakai

no. 8 bau die mmg besh la....tak keras sgt 
no. 3 bau so sweet besh

no. 6 pun besh tu paling lama dlm simpanan aku kot

yang ni plak 
aku rasa ni kali kedua aku buka kotaknye
kotak pun dah berdebu ... ahahha

wlu cam ne pun aku syg perfumes aku ni 
wlupun tak guna dan kadang tu berdebu 

oh ye ade lagi satu wangi aku suka 
Avon Haiku bau die nk kate keras tak keras tp klu bau perasaan tu sama cam aku bau DKNY apple


Note : aku tak suka sgt lelaki wangi² bau perfume pastu ade plak bau rokok ....feeeww boleh pening, seb baik enPanjang aku sama cam aku dan die tak merokok ... Allah dah pilihkan jodoh aku cukup tepat ngan kekurangan aku ..Alhamdulillah ...



16 comments:

Nad MamaZN said...

Perfume ni dia ada expired x?
Klu cam kosmetik kt ada expired kan
Kot la klu ada expired jugak rugi le plak klu x dipakai :)

monamie said...

hoi! midnight fantasy tu sedap oiii
bau dia mcm nak telan.. haha

Chekgu Azrine said...

Akk mmg takde sangat giler perfumes..akk cuma pakai body shop je..tu pun jenuh nak hbs..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia mcm2...

eima said...

@Nad MamaZN

mana ade xpired ...cuma klu terdedah kpd haba ngan persekitaran je la ... nk tau perfume tu xpired bau dah kurang menyengat ngan kale rberubah la ...

so far all of them tu still sehat lagi sbb ade yg buka pun lagi

Sidratul Muntaha said...

omak kau tanjat gegel
banyak nau minyak wangi ko jah..
klu den la..
guna enchanto ko apo bondo yg sembur2 tu jelah..
dah kato kojo lab..
manjang la berbau peluh bagai..
paling kuat pun bodyshop tu jelah
dulu ms kwin ade la jugak dpt minyak wangi mahal..
lancome kot?!
entah lupa

Qhaifa Nur said...

macam-macam bau ada...

bunga_rose said...

banyak tu wehhh!!! ko tak pakai bak kat aku la 1 ahahahah

syawalsimpsons said...

banyak tu perfume...tak pakai kasi aku la..kakakkak

Cik Puan Rara said...

wow sume pepium mahal.rara selalu kalau pepium,beli satu.habiskan dulu.baru beli ag.hhehehe.tapi kalo kes org bg.amik jelah kan.

Papa Mifz said...

PM jarang pakai minyak wangi, kadang2 jer...:)

ch@ said...

Wow Manjaaa....byk nya perfume ko mek. Aku punya perfume silky girl ja. Murah. Laki aku baru hadiahkan dkny. Aku suka perfume tapi guna sampai habis br beli lain.

Sweetmama said...

byknye SIL bagi Perfume

antara koleksi perfume eima ni, k.eija pernah guna DKNY, Lancome dan Davidoff, semua pun k.eija suka bau dia

eima said...

sbb waktu die kerja riyard mende tu murah pastu senang nkdijadikan gift

Aty_Fared said...

aku pon tak suker pakai minyak wangi...tapi..ko ade gak stok simpan berbotol2..aku..nan hado...huhu..

faizul badri said...

Ada perfume wanita yg best2 dan bau dia natural.
Juga bleh pakai time solat, bleh try....
SCARF PERFUME 5 Wangian Bebas Alkohol
• Gred EDP
• Tahan Lama
• Boleh Dibawa Solat
- See more at: http://www.muslimchoices.com/?p=scarf_perfume&s#sthash.Wxv1GJ8b.dpuf