Tuesday, July 9, 2013

Weekend @ Gold Coast Morib Resort

cerita balik kampung ari tu pun tak abis lagi 
bak pe tah mls sgt sekarang ni keluar satu entry pun sampai tghari tu dok menaip tak abis²

sebelum puasa mmg saje je nk byk anak² pi berjalan 
lagi pun si Fahim tu 
asal nampak dlm drama rumah org kaya² je
cam teduhan kasih tu ke cthnye

mesti die dok tanya "mama die dok mana tu"
aku slalu ckp "rumah die la, die org kaya mmg rumah cam hotel"
kesian plak bila asek ajak nk pi dok hotel je .. bajet cam mak pak die kayo nk pi hotel selalu...

kali ni pi dekat² je 
30 minit dari putrajaya sampai la klu jalan xbyk keta

Gold Coast Morib Resort(GCMR)


apartment 2 bilik jauh dari pool
gambar dari apartment kami 

icha yg sporting

burn je kupon breakfast 
sbb stress nengok ramai nye manusia 
tak sanggup kot aku berhimpit² gitu

last² bw budak ber2 ni pi main pasir je 



gelang pool yg kami burn jugak sbb tak sanggup 
nk bygkan anak ² bakal terjangkit ngan HFMD 
cuti ai dah nk abis, simpan utk raya ngan nk cuti2 hujung tahun 



SIL aku dah book kan 2 apartment 2 bilik 
family aku kongsi ngan MIL & FIL 

kami tak bermlm pun wlupun mmg ade bilik utk kami 
sbb kami tak bermalam .....

1. enPanjang bengang ngan keadaan GCMR yg sesak parking takde 
-sampai kena parking merata² jalan kaki jd jalan kereta, rimas

2. enPanjang nk tgk games kat Stadium Shah Alam 
Pahang VS PKNS

puas jugak la MIL call paksa enPanjang suruh join mkn seafood ngan  balik tido kat GCMR tu 
tp sbb dah mlm sgt pastu enPanjang dok pikir pasal parking tu die jd mls 

wlucamne pun enPanjang cam rasa terkilan jugak sbb dah hampakan anak die 
sbb tak tido kat ctu 

oleh sbb tu seawal 6.00am aku dah bgn siapkan anak² utk cepat pi GCMR
bg Fahim enjoys wlupun sekejap...
jumpa sepupu die yg die tak puas main semlm sbb dah kena paksa balik abah nk pi tgk bola plak ....


Note : pengumumanan puasa dah tak feel ... debaran  dah xde...hmmm

9 comments:

Chekgu Azrine said...

Holiday kalau padat2 gitu yang tak best tu kan..huhu..

Happy fasting month sis..

ieda immi said...

wahhh holiday yg menyeronokkan ..
bukan main sukee budak2 dpt main pasir yee ;)

azizah :) said...

kalau sesak macam tu mmg sia2 je holiday kan..xbest la..

Aty_Fared said...

pasal pool tu..aku pon buat mase ni..memang beku kan segala aktiviti main air kat luar tuk anak aku..dekarang bnyk prnyakit weyyhh...kalau mcm pantai tu aku ok lagi...

Nad MamaZN said...

Gcmb tu dh sesak sgt dgn manusia
Org yg dok otel, org yg xdok otel sume bleh mandi situ huhu
Pengurusan pun cam emmm dh xbest kot banding mula2 dulu

selamat berpuasa eima n famili!

bunga_rose said...

mana nak debo weh... bukan budak2 cam dulu lagi.. ihhihii

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

weeeh, aku ni lom sapai2 lg kat morib ni..
ntah2 dh expired kupon yg beli aritu asben simpan.. huhu

ima,
selamat berpuasa gak eh!

Sweetmama said...

ermmm..itulah kalau terlalu sesak x syok plk nak mandi pool kan, tp kalau anak2 k.eija, mandi kolam tu la yg dia salak dulu..

mama lieyna said...

Tak ok eh...akak g baru ni, cam ok2 je.. :-)

Parking pun ok gak la wlu nmpk ramai org, breakfast pun banyaaak pilihan, n makan puas je..mgkn sbb turun awai kot..then, g main pool pun awai...

Alaa sian fahim, rugila burn je tiket2 n penginapan ditaja tu..