Tuesday, August 20, 2013

Hari Raya Aidil Fitri 2013

Hari Raya Aidil Fitri 2013

kami kembali ngan tema sedondon 
pilihan 2013 adalah purple

abah bj recycle kami 3 branak je bj baru 
sbb dlm almari dah ade 7 pasang bj melayu die
hanya pakai bila ade majlis keagamaan je 

baju raya aku ni je sepasang 
tak buat byk pun 
dan tak pakai pun klu buat byk
sbb klu pi beraya aku pakai jeans & blouse 
selesa dan moden + tak beradab melayu(melampau kan)

sebelum puasa lagi bj² raya dah siap 


pic ni di paksa amik dah pukul 4-5pm dah pun 
punya la lama tgu alisha bgn dr tido die 
mama abah ngan abg dah belengas abis dah 
fahim yg kepanasan pun aku tak bg mandi sbb tgu adek bgn nk amik gambo 
dah petang² dah comot² masing² meragam tak mau
jenuh aku kepit fahim sbb die dah nk lari 



tayang duit raya 
mama pun dpt duit raya tau 
comey sgt aku ni kot(muntah)
ibu 2 anak ini dikatakan kakak kpd adek² (sweet tau ,,, hikhik)

spt tahun² lepas giliran berhari raya aidil fitri adalah kampung enPanjang
sbb kat sini masih terasa kemeriahannya 
sbb ade aktiviti marhaban dari rumah ke rumah di kampung die 
so kami pepagi harus la join tghari² dah lemau  panas

suara menyebuat perkataan "BERATUR" sentiasa dinantikan 
aku harus la pimpin 2 budak kenit aku tu 
tiap kali beratur sama aku jugak dpt duit raya 
sbb pokcik² tu ckp utk kakak pun ade sbb rajin bw adek  hihihi

3 kali je enPanjang bg aku pimpin 2 budak kenit tu
asal aku beratur sama dpt..asal aku beratur sama je dpt ...
die tak bg dah ..malu katenye 
klu org hulur jgn amik dah .... 
tak amik kang kecik hati pokcik² tu kan ...hmmm

tahun depan menten remaja bwh umur lagi tak aku ni 

Note : nk keluar melawat org sakit lagi ni....


16 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

comel semuanya..hihi..

untung dpt duit raya lg kan..kih2

syawalsimpsons said...

untung la di katakan kakak2 kepada adek2..kakakakka..ok la tu menten muda remaja kata koo

Cik Puan Rara said...

eh cantik pulak combination kaler tu kan.hehe

Qhaifa Nur said...

seronok dapat duit raya...

~aSHa~ said...

ehehehehe...

itu ar mcm adik dgn kakak jerk....

Nad MamaZN said...

Untung sgt...
Dh la baju sama corak ngan lisha, lg la pakcik igt kakak n adik hehe

Aty_Fared said...

hahahaha..memang untung ar asal hulur jer dapat..kalau aku pon sama nak beratur...;D

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

comel- comel..
mmg mcm akak ngan adik pun..

theme pepel pun cun seh!

Fida Ghazi said...

kakak sangat!!

buat senyap je..orang nak bagi duit. bukan kita mintak. haha!!

maszmadi said...

haha.. kakak la sangat kan...
untung fahim n alisha ada kakak yang rajin bawak adik2 jalan raya.. hihi

Sweetmama said...

lawa puple biru..

mmg nampk mcm kakak ngan adik pun..

mama lieyna said...

Alahai eima, mmg sesuai kakak bawa adik.. :-)

Untunglah....

Hehe..nmpk sgt kena paksa2 bergambar anak2 tu.. :-)

Masya said...

beruahnya nampak macam kak pada anak² .. plg best diap dpt duit raya hihiihihi

Kesuma Angsana said...

wah cantik color purple biru

Lynn Damya said...

hahaha serius ??? cmni aku kena gak lah pimpin adik2 kecik masa nak salam amek duit raya kan~~hahahaha...

amboi siap ada perjanjian tu dgn kucing, err klw kau langgar perjanjian tu..apa yg akan berlaku ya...sgguh mentakotkan...hihi

ch@ said...

Serius...gmbr last tu, mmg x nmpk sdh beranak dua. Ko awet muda la mek. Tips!