Tuesday, August 27, 2013

Percutian Singkat & Dekat² buka Semangat | Muzium Tentera Darat PD

selepas selesai majlis mkn² tu 
kami bergegas keluar lepas tetamu terakhir balik
ke pejabat enPanjang balik rumah around 12 am 
kemas² basuh² mop² semua 
packing kain baju plak 
sbb plan asal nk follow MIL ke kelantan beraya 
tp esok paginye tak jd sbb tetiba enPanjang mls + penat kot nk drive jauh² ni 
tak pun die mls sbb nk tgk games Pahang VS N9 di paroi .....hmmmm

sbb dah packed brg ... enPanjang bw Fahim pi dok hotel 
sbb dah janji kan nk ikut nenek jalan² dok hotel 
kang tak dibawa kang ... kesian pulak 

akhirnya kami ke PD 
dok hotel murah² je janji dekat ngan pantai senang nk mandi laut

sebelum check in ... kami singgah ke 
MUZIUM TENTERA DARAT PD 
masuk adalah FREE
mmg berbaloi la pi siap repeat lagi 
mcm² kita boleh tgk dan pelajari 
dan paling penting memahami sejarah kemerdekaan itu sendiri
bila ke sini semnagat merdeka tu dtg 
perasaan menghargai pengorbanan pejuang² bangsa kita 
dalam mendaulatkan negara tercinta yakni Malaysia kini

Malaysiaku Berdaulat,
Tanah Tumpahnya Darahku

Selamat Menyambut Kemerdekaan ke 56













Note : aku terpaksa ke tandas esok la sambung ....

7 comments:

azizah :) said...

ala dah dekat tu gan umah jijah dgn muzium tentera darat haa

eima said...

@azizah :)

la yeke klu tak boleh singgah beraya jumpa mak buyung ... rugi ...

~aSHa~ said...

kawan pun baru tjk tempat ni kat fb dia...dia gi weekend baru ni la

Nad MamaZN said...

Cambest tmpt ni

ch@ said...

Alisha kalau dpt posing, kemain comel.
Slalu lalu2 je...tgk drpd kejauhan.
Btl2 patriotik ni.

deelira@deeliraz said...

seronoknya bawak anak2 jalan kan

TeacherAzimah said...

weiii best ni bawak anak jantan aku ke sini. mesti diorang sobuk tanya itu ini pasal jet ni semua. budak lelaki kan suka part2 gini. kena masuk list ni hehehe