Wednesday, August 28, 2013

Percutian Singkat & Dekat | Halangan & Rintang Rela Ku tempuhi

sambung citer semalam yg tak abis tu ....

lepas lawat² kawasan tu ala kadar je sbb time tu panas terik
tgh hari dlm pukul 1 pm lebih 
terus gerak ke hotel
kami pilih Hotel Seri Malaysia 2 stars je
sbb dekat ngan pantai dan dekat ngan kedai dan paling penting dekat jalan nk keluar ke hiway 
sbb mlm nanti ade aktiviti lain plak 


check in dulu 
mandi² dulu sebelum keluar cari makan

belah petang sikit dah nampak redup² terus pi pantai depan Hotel Seri Malaysia tu
bw budak² ni main laut 


alisha yang tak takut air laut yg  surut 

time ni Fahim tgh takut ngan geli ngan anak² ketam jutaan kot 
byk gile 
bila tgk betui² meremut² terkuis² atas pasir ...
aku pun meremang .....

belah mlm lepas pekena Char Kueh Teow Kings yg terbaik tu 
enPanjang terus gerak ke Stadium paroi 
utk tgk Games Pahang VS N9
Pahang menang 5-3 malam tu 
sebenarnya mlm tu enPanjang dok tarik tali 
sama ade nk pi ke tak ke stadium 
kejap nk pi kejap berubah fikiran 
dah pukul 8.30pm baru tetiba die ckp ni pi 
PD - Paroi jauh jugak la 
dah separuh masa ke 2 baru sampai 
jadi jauh sbb jem 
pastu ade plak kejadian tak diingini berlaku 
pokcik naik keta Viva Putih WRA **** guna GPS 
nk pi open house kot 
terkial² kejap bg signal kiri kanan 
dah bg signal nk msk simpang ....enPanjang menyusur kiri
die tak jd plak msk simpang 
terus keluar tak tgk side mirror 
bantai nye langgar keta aku ....
dah langgar die pi kejar tejerit² ckp 
"awak langgar keta saya"
time ni mmg tak leh blah ..die langgar ckp kami plak langgar 
sabo je la ..seb baik alisha tido klu tak mmg aku hamun pokcik tu ....
last² termalu sendiri ...lawak²
bila cek² esoknye ..rupenya die langgar Rota Rim je
gores la sikit 

bila dah sampai stadium parking plak xde
punya la penuh ...sampai nk keluar balik pun dah sangkut 
nk tak nak kena tgk jugak la .... takan nk tgu dlm keta sajo sampai game abis ...

disebabkan rintangan tu agak mencabar nk sampai stadium
separuh masa ke2 br boleh tgk 
Pahang leading 1-0
semakin meriah gol dan sengit game
puas hati la Pahang menang 5-3

dah la dlm stadium kami dok kat belah penyokong N9
kami nk sorak pun tak leh 
kang ade kena lempar mercun .....
budak yg mama penat layan die borak sambil auta jgn bg tido
sbb tak mo dgr die ngaruk kat stidium ....

tak sabar nk tgu next game Phang Vs Terengganu plak



Note : hari ni aku bz bisnes sikit ... 



11 comments:

Nad MamaZN said...

Amboi. Bisnes apa tu?

syawalsimpsons said...

BISNIS APA TU...

eima said...

@syawalsimpsons

@Nad MamaZN

tgk tu hahaha
komen sal bisnes plak ...
nanti aku cite ngan up kat sini ..
tolong² sedara je ...

nuyui a.k.a miss YUI said...

oh p pd ea..

alahai leh plak kes lggr2 ea..

Kesuma Angsana said...

seronok juga tu singkat2 pun dpt p jalan2 hehehe

MRS. K said...

aku tak penah masuk stadium tgk bola. masuk stadium putra tgk konsert penah la. hahah

Chekgu Azrine said...

Xpnh tgok bola live. Xsuka bola..haha

Best jgk dpt bwk ank cuti2 kan?

mama lieyna said...

Kaki bola, kaki stdm betoi... layannn... :-)
Waah bsines online ka? :-)

TeacherAzimah said...

ooo minat tgk bola ya korang2 semua ni? kitorang bola tak berapa layan. byk layan tournament rugby jer hehehe

azizah :) said...

laa sebenarnya nak tengok bola yer..hee takpe cuti2 malaysia sekali..hee

Sweetmama said...

ok la tu tgk bola sambil tu dpt bercuti..