Wednesday, September 11, 2013

Cantek Gamaknye Pada Pandangan Die

adek icha sekarang ni 
kerja die menconteng je 
die tak conteng dinding, sofa ke ape² yg boleh merosakan brg tu 

memulanye elok je die dok conteng buku
lama² mama tak sedar dah menghias kulit die
dengan warna terang dan ceria 
sabo je la 

dah guna magic pen
klu takat guna ball pen, marker pen ke 
boleh lap² ngan baby oil kompom hilang 
ni dah basuh ngan sabun bagai pun tak hilang
2 -3 hari jugak la kesannye 




semua gambar di atas tu aku dah cuci berkali² tp tak hilang²
skrg ni aku dah sorok dah megic pen abg die tu .. guna la korg pencil
tp bahaya la plak pd pandangan aku 
icha suka sgt berlari pgg pencil....
ngeri bila teringat kes kat china

mmg cabaran betui aku nk kenalkan anak² ngan alat tulis ni ....


16 comments:

TeacherAzimah said...

takpe kan aje..dia kreatif tu hehehe

Mon MonaLea said...

anak bujang lea tak pernah lagi pegang pen2. kalau dah mau mcm ni jugak ni

Kesuma Angsana said...

hehehe terlebih kreatif dah tu

Lynn Damya said...

hahahaha wooo kak, ni pelapis aku ni kak, hahaha kecik2 dh creative, hope akak dpt kembangkan minat dia tu dgn betul, mana lah tau kan, bakat dia dlm bidang seni, chewahhh~
btw, penat gak nk hilangkan ea smpi 2,3 hari cuci pon maintain je warnanya, boleh wat dakwat kekal ni, hahaha :p

Qhaifa Nur said...

tang lukis kat kaki tak tahan tu...sempat lagi

Nad MamaZN said...

Sama peel jek ngan nayli
Magic pen dah simpan trus dah huhu

::NureeN:: said...

drg tgh explore tue..

maszmadi said...

cantik..... kreatif alisha ni.. hihi

ch@ said...

Colournya matching, hahaa. Bakal mewarisi aunty ch@ dia la. Kan icha kan... Bg la dia pen dgn buku, kau pantau dia main benda2 tu. Auni suka tulis or lukis, adli mcm icha, tak dpt kertas bdn jd mangsa. Bila bosan dorg sepah, arrizqi pula la mengutip...phew!

Si Matatajam said...

Kreatif betoi ni..hi hi..

mama lieyna said...

Tulah budak2 ni kan, di tgn n di badansendri jugak dia minat, sama cam akeem..huu..

eamy milea said...

teringat lak zmn kecik2 dulu selalu jugak conteng2 kat bdn sendirik hehehe

syawalsimpsons said...

kretip anak ko ni...

deelira@deeliraz said...

haha.. kreatip!

deelira@deeliraz said...

haha.. kreatip!

deelira@deeliraz said...

haha.. kreatip!