Wednesday, September 18, 2013

Iras Wajah pasti Iras Perangai

hari ni aku bz sikit..
hari pertama bekerja utk minggu ni


ni saja nk tempek gambar anak kenit aku yg kuat ngaruk ni...
budak paling hebat dan sgt dominan...
semangat die cukup tinggi...
berani cukup tegas
klu die kate 'A' harus 'A'
klu kite menolak...terima jeritan dan ngaruk die berminit2
nk mrh lelebih kesian....

keturun sape pun tatau la...tp aku pasti mesti abah sbb muka depa sama....like daughter like father la...
fahim lebih kpd aku..mata yg sama perangai pun lebih aku..menurut je...
haha...naseb la enPanjang..jgn nk marah2 sgt ank dara awk yg kuat ngaruk tu...sbb korg berdua iras wajah dan perangai ...haha
bila marah icha sama cam mrh diri sendrik...kiki






ni la budak yg kalah ngan budak lebih kecik dari die....kena buli pun tak membalas tp cuba klu org lebih besar usik.....
Fahim slalu jd mangsa tp icha bernasib baik sbb dpt abg yg baik...protective ...mama pun kena tampar ngan fahim sbb cubit manja adek die smlm...kes adek nk main digital forehead termometer...yg sensetip ngan jatuh2...aku dah penah tukar seb baik dlm warranty...dah kate die nk main pujuk camne pun xlyn...

kamu bertuah alisha sbb ade abg yg baik gitu...mama dulu kecik2 slalu kena buli ngan pak long....

Note: misi mkn yg xberjaya...kesian...

posted from Bloggeroid

14 comments:

TeacherAzimah said...

begitulah kisahnya dgn anak2 hehehe..
klu takde tangisan serupa tarzan tu tak nmpk plak mcm ada anak kan hehehe

Qhaifa Nur said...

setuju dengan TeacherAzimah...
kalau tak bergaduh dengan anak-anak tak sah...

syawalsimpsons said...

macam2 kan..kalo tak gaduh windu..kalo gaduh,...jadi hijau

MRS. K said...

Aku setiausaha family day la wei. Harus la p usha tempat. Sungkai haitu pon aku g tgk tmpat dlu

Nad MamaZN said...

Alisha sama jek mcm nayli

Kesuma Angsana said...

hehehe, kisah anak2

mama lieyna said...

Betul..untungnya jd awak adik, ada abg yg betul2 baik hati.. :-) ..

Hehe...ngikut perangai si abah ye.. :-)

ch@ said...

Ptt la. Auni iras abi, arrizqi iras auni. Aku pening weih! Aktif tak terkata.

Bahagia btl icha. Muka pun selamba je ni. Silap2 besar nnt dia pula protect abg dia. Cayalah.

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

pandai fahim jage adik..

bunga_rose said...

untung icha, klu dapat abang cam kimi abis laaaa hahaahahah

nuyui a.k.a miss YUI said...

untung dpt abg sporting..hihi

wahida said...

bagus fahim...abang yg memang boleh diharap...

Maria Firdz said...

alahai.. comei je dok gtu..:)

Aty_Fared said...

Org kate anak laki ikut muker mak sejuk..anak pompuan ikut muker ayah panas...eerrr..betul ker?? Huhu