Thursday, October 24, 2013

Pakai Jeans pi Majlis Beradat Melayu, Pendapat korg?

sambungan dari kisah Tragedi Kelantan 
_______________________________________________

hari raya aidil adha ke 2 
kami hantar rombongan merisik tanpa MIL
tak pe tak cukup korum janji 
tujuan asal dpt dipenuhi 
klu tak sia² semuanye kan 

kami hantar rombongan dlm pukul 2 pm lebih 
kelam kabut aku dr hospital
sbb bajet awal aku mmg tak join rombongan 
tp disebabkan rombongan kekurangan ahli 
terpaksa la aku join last minit 
aku mmg ade bw spare bj kurung 
tp tak sempat pakai 

so aku lantak je pakai jeans ngan tshirt berserta muka selebet 
tak de mekap bagai 
mmg segan habis la.... cam tak beradap je 

tp inshaAllah diorg semua faham jika diorg faham keadaan sebenar kami 
SIL aku je yg pakai bj kurung sbb die ade anak kecik 
tak perlu ulang alik ke hospital sbb dok rumah je'
so bila bersiap terus pakai je bj kurung 
aku takan dr pagi nk pakai je bj kurung 

tp rasa cam tak besh la kan wlupun org faham kan 
tp mmg dah slalu pun aku bantai pakai jeans pi kenduri 
cam tak biasa plak ... yg buat aku rasa lain mcm tu sbb tu kelantan 
klu KL xde hal ...org kampungkan masih jg adap sopan kemalayuan kan 
cuba buat gitu kat kg aku kat langkawi mau mak menakan aku hamun aku 


ni antara gambar yg sempat diorg amik sekitar majlis 

belah pompuan

utusan merisik semuanye wakil dr kelantan
wakil dr kami xde dlm gambar 


hantar yg diberi

sarung cincin tanda

aku yg pakai jeans + Tshirt (siap tak ready amik gambar lagi pun)
bakal pengantin nenanti tu dedua kerja petronas. sorg paka sorg KLCC
masyuk² cam fared aty ....


Note : aku taip entry ni dr pkul 9 lebih sampai 11.45 am br siap ...mengoms



11 comments:

Qhaifa Nur said...

dulu orang kisah eima...tak tak kot..

syawalsimpsons said...

tak pe...still nampak ko ok lagi berbaju tshirt n berseluar jeans

maszmadi said...

kalu aku rasa x selesa pakai gitu di majlis sebegitu.. walau orang x kesah, takut nanti jadi cerita lain pulak.. huhu

Hafizah said...

eh,terkenal plak bakal pengantin lelaki tu...hehe...kwn sekolah kt mrsm mzm dulu..huhu

YanaUjang said...

sy pn segan bab kenduri² ni nk pakai jeans+t-shirt...esp kg mertua, bkn boleh duk pakai sebarangan..kang ada yg duk ngata kang..haha sabo je lerr

Nad MamaZN said...

Tgk tmpt gak kan..
Mcm kl rileks jek
Tp bila tang kg tu kena pandai bawakdiri la kan
Kite yg dtg tmpt dorg
Tp utk kes eima ni sbb ada hal lain (mil)
So dimaafkan sbb dorg pun mesti paham punya...
So no big deal la..

Ikat brape lama tu?
Nnt kenduri jgn lupa jemput
Hwheheje

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

darurat..
boleh la..
daripada tak join kan??

lovelywa said...

klau kat Kelantan memang laa..dorg pandang laen macam skit..tp takpelaahhh nak buat cemana kan..darurat gitu..tadah jela muke..huhuh

Chekgu Azrine said...

Dah katanya emergency..
Kira halal la..hehe

mama lieyna said...

Huu..janggal la akak tengok, apapun mgkn org faham sbb kejadian tu kan...
Tp klu tmpt akak kt kedah nun, sure dipandang semacam sket,..biasa la org kampung kan..
Mcm mjlis kenduri kawen adik akak la, pihak pompuan org KL, ada yg pakai baju biasa je dgn jeans..taktau apa mslh dia or dh terbiasa kot.. nmpk pelik je kami si tuan rumah ni..hee.. :-)

Selamat bertunang buat mereka, moga cepat2 naik pelamin.. :-)

deelira@deeliraz said...

nk buat camne manja.. keadaan tidak mengizinkan .. apa org nak kata pon kita xleh nk buat apa2 dah. dapat joinkan diri pon syukur kan