Thursday, October 10, 2013

Pengalaman Baru Fahim | 2014

dengan kenaikan mendadak Yuran Taska/Tadika anak² aku untuk tahun 2014
menbuatkan aku sedikit gusar 
ye la mana nk pikir harga barang naik, kos sara hidup naik 
bila terima makluman yang yuran taska jugak naik secara mendadak
dari RM300 ke RM 390
RM90 tu naik ... tak hagak²
klu perkhidmatan mmg bagus tak pe jugak 
byk jugak yang aku tak puas hati 
tp sbb mls nk kecoh ...aku buat dek ...simpan dlm hati je 


antara yg aku tak puas hati kat taska sekarang ni :

1. selalu pesan kat budak jgn bgtau mama ape yg cekgu buat ngan marah
- fahim slalu kena tarik telinga, babab, marah pastu cekgu pesan "jgn bgtau mama"

2. anak aku masih tak dpt membaca 
- klu aku tak ajar kat rumah mmg die langsung tak leh nk membaca. korg nk tau fahim dok tahap mana kat skool klu bab membaca ni ??? aeiou lagi tau ..sakit hati tak bila dah 9 bulan korg byr itu je yg die ajar. bila aku tanya perkembangan, cekgu ckp fahim xreti/tak boleh. napa bila aku ajar senang je budak tu paham.....sabo² tak pe biar je aku ajar kat rumah...

3. Cekgu tido dlm kelas
- fahim ni klu ngan aku die pasti akan bercerita wlupun pd mula nye tak nak bercerita sebab cekgu dah pesan kan.  mama lagi pandai saiko la ...bab  tido tu klu mmg time budak tido die tido tak pe la ... ni time belajar ... ade masalah diabetes kot cekgu tu klu asek sleepy je kan ... klu tgk bdn mmg berpotensi pun ... hahaha

4. semua event parent kena tanggung even setiap tahun yuran pendaftaran kena renew ...
- setiap tahun kena byr RM150. pastu ade event je parent kena byr + kena buat potluck. sedangkan ni taska slalu dpt sponsor umno ni ...org kuat umno dlm ni ....

byk lagi lah ..aku mls nk membebel  panjang² sbb aku sekadar nk kongsi berita ni 


inshaa Allah Adib Fahim akan menempuh pengalaman baru tahun hadapan .....

13 comments:

syawalsimpsons said...

yeayyyy fahim akan lalu depan umah aunty soya tetiap pagi..mmmm..tu la aku egat aku je yg selaloo dok bising pasai taska sebelom ni...ko pon sama..takpe la..tak lama je lagi.insyallah fahim dapat pengalaman baru lepas ni kat pra sekolah

Sweetmama said...

bagusnya fahim nak bercerita, khair zaquan jenis susah nak bercerita w/pun kita byk kali tanye, x tau plk cikgu siap pesan jgn bgtau mama..adoiyai susah hati dibuatnya, bab no. 4 mmg betul sgt..dh byr mahal pun setiap kali even still minta duit dkt parents lg...

good luck buat fahim dh masuk pra sekolah, k.eija x sempat nak register khair zaquan masuk pra sekolah tp dh register darjah 1 dkt sekolah presint 16, putrajaya jgk.

maszmadi said...

humangaih... sekali naik smpai 90 hengget... x hagak2 kan..
erm fahim masuk pra, tapi nursery still kat taska tu ker..

deelira@deeliraz said...

wah fahim dah dapat surat.. acad masih menunggu suratnya.. x dapat lagi. lambat tol sekolah pos surat.

syariza09 said...

ank eima tadika generasi kan? sama la ngan ank akk. terkejut gak tgk yuran bulanan, giler tu.

pasal cikgu tu akk tak tau, sbb ank jenis x crita pula hal2 sklh. agaknya kena pesan ngan cikgu kot.

pastu kan, tadika ank org lain ada gak buat lawatan gi mana2, tp tadika hok ni satu lawatan pon x der..geram toi

Chekgu Azrine said...

better kot kalau masuk pra sekolah..hehehe

Aty_Fared said...

Peerrgghhhh mahal nyer 390..!! Skrg mmng taska rate cegitu eh...

Nad MamaZN said...

Harap fahim dpt sesuaikan diri nnt...

mama lieyna said...

Mahainye.... dh la service tk bgus..alahai...
Moga fahim sesuai dgn keadaan baru nnti.. :-)

eima said...

budak2 pandai tipu.lg pun aku pandai saiko die.ckp sesuatu yg x logik mcm " mama tau la sbb mata mama ade kat pusat abg" pastu aku saja teka2 pastu betui fahim angguk2. lepas die konfiden je brrcerita ....

yang pasal cekgu pesan tu pun mmg aku teka.pastu fahim tanya aku mcm mana mama tau. mudah je sebenarnye....

Kesuma Angsana said...

doakan yg terbaik untuk fahim yer

Pn. Zana said...

yeayy. dh dpt pra ye? ammar tgh tgu surat gak ni. harap2 dapat la. :)

♥cikmOt♥ said...

untunglah dapat pra...hehehe...