Friday, October 11, 2013

Pusat Kebajikan Kucing di Putrajaya

berlintas langsung dari rumah....
pagi ni aku lmbt sikit ke pejabat sbb alisha mendemam & berkahak...

risau plak nk hantar ke taska...
pagi mama jg kejap pastu pi klinik
dlm tghari abah blk take over pulak...



pg td ade terbaca pasal pusat jagaan kucing terbiar...taksangka kat putrajaya pun ade walfare utk kucing...ingat belah kl/selangor je..

aku takpenah tau bgnan tu ape gunanye wlupun dh dok putrajaya selama 9 tahun...dok menyewa kat flat hijau tu 3 tahun...




rasanye baru lg walfare kucing ni...
rasa2 tak mampu bela ke...menyampah ngan kuceng jiran yg asek pecah msk rumah dan selamba round2 serta pancut2 dan meninggalkan kuih harum semerbak...
boleh kot pi tangkap hantar kat sini..sbb tuan die tak mampu kawal kuceng2 beliau...
atau pun tuan die mmg tak bertanggungjawab...dari kuceng tu bakal arwah cam sekor kuceng kat tmn aku sbb kena racun baiklah hantar sini je...kompom2 kehidupan lebih terjamin dari dianiayai oleh manusia kurang keperimanusiaan.

kuceng tak bersalah tuan yg xbertanggungjawab yg bersalah....


Note: tgh tgu abah balik....

posted from Bloggeroid

8 comments:

MizzTina said...

ok..bolehla anto kucen² yg berkeliaran kt depan umah tu.. xlarat nk jaga..

Kesuma Angsana said...

baguslah ada tempat2 yang macam ni,. !

Qhaifa Nur said...

terbela nasib si kucing...

mama lieyna said...

Ooh bagus kan... terbela sket nasib si kucin..

LYAfrina said...

Alhamdulillah. Tbela nasib kucing2 drp bkeliaran n dcederakn org.

Get well soon buat alisha

syawalsimpsons said...

kat bawah blok aku pon banyak kucing jalanan ni...hantar sini terjaga jugak ni

LYAfrina said...

salam aidiladha

nuyui a.k.a miss YUI said...

bgs sgt ada tmpt mcm ni..