Thursday, November 21, 2013

Hari Terakhir Jalan² Hat Yai, Thailand

lepas jalan² kat Pasar Besar, Hat Yai 
kami bertolak balik dlm pukul 12.00 pm
dan kami sampai di Danok dlm 1.00 pm
kat sini mokcik² berenti lagi membeli 
kat sini usha² je tak de beli pe pun
laki aku je beli buah² kering jeruk tu 
aku pulun dok usha mainan kat anak aku 
tapi fahim xbekenan pun die cuma beli pistol ngan menan pe tah 

kat sini kami mkn lagi 
lunch kali ke2
sekali pukul 11.00 am kat Restoren Hamid, Hat Yai
ni lagi sekali kat Restoren Yahya, Danok 

makanan kat Restoren ni mmg sedap la 
aku rekemen klu korg sesaja dtg nk pi beromen kat Danok 
hahaha gurau je .... 

lokasi Restoren Yahya ni sgt mudah 
lorong seblm Imigresen Thailand
15 meter dr simpang lorong tu je 


Tomyam Udang Galah sedap


ni sebahagian dr order
ade lagi sayur kangkung belacan ngan ayam goreng kunyit
semua ni tak abis pun 
aku yg kuat mkn ni pun xleh nk abiskan 
sbb tak sampai 2 jam kot lunch yg sblm ni nk hadam 
perut masih kenyang 
laki aku tapaukan ayam goreng kunyit die ratah dlm bas 

Total harga makan tak tau sbb MIL yg banjer sbb die nk sgt mkn 
pastu tak mkn pun ... bazir betui la 


lepas mkn pi cepat² ke imigresen utk cop passport utk keluar 
kemudian naik bas lepak dlm bas tgu mokcik² sopin tak abis² dekat sejam jugak ...

kena benti dan turun kat Kastam Malaysia Bukit Kayu Hitam utk check beg & passport
punya la ramai org 
kat sini dlm 30 minit jugak la


kemudian perjalanan diteruskan ke KL
kami sampai KL dlm pukul 11 pm lebih kot 
kami tido kat rumah SIL esok pagi dlm pukul 5 am 
terus gerak balik Putrajaya 
enPanjang pi kerja ...ai anak branak sedap tido kat rumah ....

tamat sudah cite Jalan² Hat Yai
wlupun ade 2 lagi episod nanti aku up 
ape yg aku beli & kedai Leather best nego




9 comments:

syawalsimpsons said...

beromen tak mo kalah..kakakkaka...nampak sedap tu tomyam udang tu

syawalsimpsons said...

beromen tak mo kalah..kakakkaka...nampak sedap tu tomyam udang tu

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk mnyelerakan tomyam tuuuu...

Cik Puan Rara said...

sampai skrg rara terliur dye punya tomyam.sedap!

Qhaifa Nur said...

tomyam udang galah...terliur ni

MizzTina said...

tomyam tu mengancam gilos..

aTieYusof Family said...

Seronoknya tengok percutian ni..sy tak pernah smapi lg ke sana...
salam kenal..follow sni #395 :)
Jemput ke blog sy...:)

mama lieyna said...

Bab menunggu yg lotih tu, ada anak2 lg la serabut..huu.. apapun best la g rombongan, lama tak merasa pengalaman gini..huu..

EZAN IDMA said...

sedapnye nampak tomyam tu