Tuesday, November 19, 2013

Muslim Thai Halal Restoren, Hat Yai | Mudah Cari

kat Hat Yai ni tak la susah nk cari makanan halal 
byk org Muslim Thai jugak kat sini 
terutamanya di area Pasar Besar & Floating Market
ade jugak di sana Retoren Shah Alam 
dan owner die ade buka restoren jugak di seksyen 2 Shah Alam
tp sayang kami tak sempat nk terjah... sbb masa terhad belah siang nk gerak balik dah kan 

_____________________________________________________

kami kat sana makan kat 2 restoren muslim thai je 
sbb tu je yg dekat ngan hotel 

Restoren Salma

sumber : Googles

makanan kat sini ok la biasa² je sedap la
sama cam restoren Thai kat Malaysia jugak 
cuma nasi diorg la sedap ... beras siam 

harga die standard kot sini 
sbb Restoren Muslim dan kebanyakkan org Malaysia dtg sini 
harga up sikit la 
tp masih mampu makan lagi la ....

aku tak byk amik gambar sgt kat restoren kat sini sbb ade la terkecil hati pasal 
makan makanan sisa org kan ....

kat Restoren Salma ni 2 kali mkn
1 utk lunch ke 2 utk bfast sbb termasuk dlm pakej
sarapan 



Restoren Hamid

belah malam kami dinner kat Restoren Hamid
kat sini kiranye sedap sikit la dari Restoren Salma kot 
selera masing²

sumber : Googles 

kat sini pun tak byk gambar yg aku amik 
tah la mcm mood xde je 

menu dalam bahasa Melayu .... terbaik la 


total sekali mkn kat sini utk 4 kepala org yg betui² mkn
dan 2 kepala kongsi 1 pinggan nasi dan tak brape nk mkn
dengan 2 jenis lauk dan 1 jenis sayuran 
RM 60- 65 @ 600 - 650 Baht

ni je gambar yg aku amik kat kedai ni 
sabo je la .....

kat sini kami mkn 2 kali jugak 
Dinner & Lunch b4 naik bas balik 

lokasi kedua-dua Restoren sgt mudah di cari 

Restoren Hamid Bertentangan dengan Lee Garden Plaza
dan Restoren Salma ... hujung Corner seberang jalan Restoren Hamid




3 comments:

Chekgu Azrine said...

takpe sis..asalkan halalkan??
terkecil hati??kenapakah??

wahida said...

aku familiar dengan nama restoran salma ni, org yg pi hatyai mesti makan kat sini kot...

~ Z.U.H.R.I.N.Y ~ said...

mknan kt salma sdap...tmbh2 nsi kerabu..yummy!!!