Wednesday, December 4, 2013

Ikan Bilis Rangup ....sedap

lepas check out 
harus la tuju ke Pekan Lumut 
beli Hasil Laut Pangkor 

aku tak de beli pepe sgt pun 
tak abis pun RM50
beli jajan² Hasil Laut
ngan ikan bilis kopek je RM 10

harus la cari kedai org melayu ..sape nk tolong melayu klu bukan melayu

kat sini lagi murah dan sedap RM1 satu 
klu kat Hat Yai 25baht @ RM2.50 melampau


ni pun ade jugak beli 

ni aku beli RM 10

kecik je achik depa ni 

lepas shopping sikit lepak kejap kat Playground Lumut
saje bg budak² ni penat..senang depa tido bila masuk dlm keta
klu tak penat cik ema nk melayan



lepas bg depa main puas² terus gerak ke Taiping lalu jalan lama 
seb baik hari ahad jalan tak jem

aku tak sabo nk taiping nk mkn kat satu restoren mamak terbaik 
semua sedap



9 comments:

::NureeN:: said...

mmm borong brg kering best jgk kat cni noo... x pernah smpi lagi lumut tau...

syawalsimpsons said...

banyak tu jual hasil laut tu...

Qhaifa Nur said...

sinilah tempatnya nak beli ikan bilis eima...kalau bole semua nak diborong...

nuyui a.k.a miss YUI said...

beli 10 percuma 2 mmg ok sgt...

ikan bilis pun cntik..

Kesuma Angsana said...

seronok tu lama x jalan2 ke pangkor/lumut ni !

Chekgu Azrine said...

penat sopink kat sini masa g kursus kat pangkor dulu..

wahida said...

next time kalau pi lumut lagi aku nak shopping ikan bilis jugak la...

ch@ said...

Aku suka mkn sate ikan tu dgn gmbr ke tiga keempat (taktau nama). Mmg berbungkus-bungkus kalo mendapat.

Rasp said...

tektik terbaekkk tu sis bagi budak2 penat main ...
i pun slalu gak guna tektik tu dgn sapphire heheheehhe

kalo i ke lumut pun mmg wajib shopping bilis, satay ikan and sotong gula ...