Friday, December 6, 2013

Jalan² 2013 : Langkawi pulak

25-26 November 2013

Destinasi ke3 Jalan² Utara 
Pulau Langkawi 

lepas check out dari Flemington Hotel, Taiping 
kami gerak ke destinasi seterusnye 
iaitu Pulau Langkawi kg halamanku

kami gerak dlm pukul 9.00 am  
dan sampai di Jetty kuala perlis pada pukul 11.30 am
dan naik ferry pada pukul 2.30 pm 
mmg melangut la dok dlm tu 
seb baik la dah ditambahbaik facilities die 
dah ade aircond xla berjeruk sgt 
cuma syg toilet die alahai 
kami sampai di Langkawi dan terus cari kereta sewa 
pastu terus terjah Kondo Istana untuk hari pertama

tapi sayang kondo istana dah x macam dulu, tak besh dah
sejak di sita dan dibuka balik 
sudah takde pengurusan hotel cuma persendirian 
kami dpt Kondo di tingkat 11
dah la tinggi mlm tu pulak kat tingkat 11 area koridor lampu tak da gelap gelita 
hari pertama tak byk aktiviti buat 
cuma berehat dan keluar mkn je 
mlm tido awal sbb budak² tu penat 
mana tak penat sampai kat Langkawi pukul dekat pukul 4
pastu urusan nk memilih kereta lagi 
almaklumla semua 11 kepala
nk cari seat utk 10 org 
naik turun kereta nk adjust 10 seaters dengan keselesaan 
dapat check in dah dekat pukul 5 pm lebih dah 


gambar xde 
sbb aku tak suka Kondo ni 
dah la tak terjaga je cara nye 
pastu cam menakutkan je 
haaaa mlm tu laki aku dengar sore budak menangis ...sayup² je 



12 comments:

YanaUjang said...

kondo apa tu?? hr tu ada org share senarai hotel² berhantu kt malaysia..hahaha try la search :p

Qhaifa Nur said...

sedihnya dapat kondo macam tu...menakutkan saja

Nad MamaZN said...

Eima
Mmg yg dewasa eima n husband je ke jaga budak2 ni?
Hebat btul!

fazitaismail said...

Uihh 11 kpla ramainya..law org langkawi rupanya..hihi

syawalsimpsons said...

adoi lama benar aku tak terjah langkawi ni

deelira@deeliraz said...

alahai... blacklist kondo istana ni

eima said...

nenek ngan ateh ade...tp mostly me n enpanjang jg diorg..bw jln.mandi pool & pantau diorg...

80% kami le

mama lieyna said...

Adooi boleh pulak dgr suara bb nangis... seramnya...huu

Ibu Lala said...

Last pg langkawi ms baru baru kawen. Ni dh lama x pegi. Mls nk drive jauh jauh.

Sweetmama said...

erks seramnye kalau ada dengar2 benda yg menyeramkan ni..

Tommy Love said...

Baru lepas baca cerita seram pelancong yang menginap di sebuah kondo di langkawi yg share ceritanya di fb. Saya cari maklumat dan memang sah lah, kondo istana yg diceritakan tu. Bila dah baca post ni, memang sah.

Tommy Love said...

Baru lepas baca cerita seram pelancong yang menginap di sebuah kondo di langkawi yg share ceritanya di fb. Saya cari maklumat dan memang sah lah, kondo istana yg diceritakan tu. Bila dah baca post ni, memang sah.