Monday, December 2, 2013

Jalan² 2013 : Teluk Batik → Taiping → Langkawi

rasa  macam dah lama je je tak menulis kat sini 
dah lebih dari seminggu kot 
tak bw pun sama 
dok teringat je nk buat mende yg dah jd rutin ni 
tp wifi tak stabil la dan kekangan masa 
bila dah balik Putrajaya ...aku ngan alisha plak tak sihat
mood terus hilang 

__________________________________________________

23-27 Dec 2013
Teluk Batik → Taiping → Langkawi

jalan² kami kali ni misi membawa anak² buah pi berjalan time cuti sekolah 
kesian depa dok rumah saje 
dah macam dah jd perkara harus kot tetiap tahun mesti amik 3 bradek anak buah enPanjang yg kat johor sana dan bw depa berjalan nenek pi amik

perjalanan dimulakan pada hari 23hb dan destinasi pertama adalah Teluk Batik, Lumut
kami bertolak dari Putrajaya pada pukul 3.00 pm dan sampai di Teluk Batik pada pukul 7.00 pm
kami lalu Plus Hiway exit Bidor dan lalu jalan Teluk Intan
alahai jauhnye rasa..jalan kampung ...tersalah pilih jalan
aku rasa klu masuk kot exit Batu Gajah/Pulau Pangkor lagi cepat kot
ade yg ckp klu lalu Sabak Bernam lagi dekat

kami menginap kat Teluk Batik Resort, Lumut
dan checkout pada 24 hb

perjalanan seterusnye ke Taiping Perak 
Misi Utama : Bawa Budak² Melawat Sahabat Handai kat Zoo Taiping
kami menginap di Flemington Hotel, Taiping
dan checkout pada 25hb

dan perjalanan seterusnye ke Pulau Langkawi, Kedah
kami di Langkawi 3H2M
malam pertama menginap di Kondo Istana, Kuah
dan mlm ke2 di de Baron Resort, Kuah

pada 27hb perjalanan pulang ke Putrajaya
kami nk lagi pit stop kat Penang atau Cameron tp nenek dah penat
terpaksa la tamatkan pejalanan cuti² utara




cerita selanjutnya akan menyusul kemudian


Note : rasa nk jalan lagi tp cuti tinggal 2 hari saje .....

9 comments:

cheqna said...

i cuti ada 12 hari lagi..tapi sayangnya cuti dah kena beku sob sob

Ayu azmir said...

seronoknya dapat jalan dengan family..

fazitaismail said...

wahh jln sakan dia..
xpe sesekali berct dgn famly kan..hehe mesti sonok kan..

Chekgu Azrine said...

Sakannya dia!!!

Qhaifa Nur said...

teringat kg pula...
teluk batik dengan kg mak tak jauh eima...
puaslah budak-budak tu berjalan..cuti sekolah katakan...

azizah :) said...

amboi kak... suka bawa anak2 jalan2 kan.. mai sabah tahun depan yer...

mama lieyna said...

Wahwahwah.. sakannya berjalan, untung la... :-)
Akak dec bulan yg sibuk, 2 compny audit iso, mood nak cuti pun tarak, en suami pun cuti beku.. redha'

Pepun tumpang happy tgk org len cuti2x.. budak2 plg syoook tu..

MizzTina said...

akak ni asek berjalannnn je.. jeles tau

ch@ said...

Oih, indahnya berendam dlm kolam tu.
Aku ni, dpt jln shopping kompleks pun aku dh cukup suka. Kalo pi bercuti gaknya, tahla...lupa segala gaknya.