Thursday, December 19, 2013

melampau conteng anak aku

aku baru balik dari amik fahim dari taska...

tgk2 muka kena conteng...
bila tanya die ckp cekgu buat...
slama ni aku dgr je die bercerita tp kali ni ank aku pulak kena...
melampau...

aku tanya fahim kenape cekgu conteng abg ..
die ckp sbb abg main ngan kawan tak nak dok diam ...
ok fine ..anak aku nakal ... takan gitu cekgu nk didik budak ...
jgn la rosakan mental budak2 ..
klu rasa mentak tak kuat jgn bekerja ngan budak 
cari kerja lain ...
itu amanah kami ibu bapa bg kat diorg utk jg dan didik anak² kami 
bukan free tapi berbayar ...
didiklah secara betui .. bukan ngan cara cam ni 
sekali pun degil ...ade cara nye ... bukan terus hentam cam ni 

nasib kali ni berbeza sbb fahim terkena ..dan diorg kantoi ...sedangkan selama ni aku dah tau dah pun diorg slalu buat gitu kat budak2 
cuma aku malas nk bising je ...
anak member blogger pun penah kena ...
tp parent tatau sbb anak tak suka bercerita 
tapi berbeza ngan anak aku ...
anaggap aku cam kawan die ...
semua mende nk kongsi ... peranan aku dlm saiko die kuat 

aku slalu amik diorg awal ... paling lewat pukul 4 lebih ... 
kadang tu pukul 12 dah amik dah ...
klu parent yg amik lewat tu tak tau pun yg ank diorg kena conteng sbb amik belh petang ..budak2 dah mandi ... bersih je belah ptg ... 

aku tak kisah sgt ... tp kadang tu tindakan cekgu2 ni melampau ... 
gaji nak naik .. yuran taska naik melambung .. tp kualiti tak jaga ...

nasib baik fahim tahun depan melangkah ke pengalaman baru ....
klu tak hancur mental fahim klu terus kat sini ...asek kena marah je ...

ade parent yg aku kenal dah tak hantar anak diorg kat situ sbb .... kualiti dan cekgu2 nye ...

klu taskanye ..aku rasa terbaik dan berkualiti la .. aku suka ngan taska ... tp tadika mmg out la....
aku tak brape nk berkenan ngan cekgu² tadika terutama sekali cekgu yg kuat tido dan kaki marah tu .... hissshhh








tgn kiri dan kanan..tp dah pudar sbb fahim dah tonyoh2 dgn jari die ...




bertabah la anakku ... tak lama dah .. tinggal 2 minggu lebih je lagi ye .....

posted from Bloggeroid

10 comments:

msredcheesecake said...

nape plak cikgu dia wat camtu... tak baik kan?

Nad MamaZN said...

Sbb apa fahim kene conteng?

Sweetmama said...

x patutnya cikgu buat begitu pd anak murid, hari ni khair zaquan x g taska, demam, kalau x boleh jgk risik2.., tp khair zaquan plk jenis x suka bercerita kalau kita tanya dia..

MizzTina said...

apa motip cikgu tu?? hurmmm

Ibu Lala said...

Adoii geramnye tengok. Pi sound sikit cikgu tu. Nak keje ke nak tido. Kalau nak tido balik umah. Kesian kat budak budak kan klw wat camtu.

ch@ said...

Nak hilangkan conteng tu pun satu hal gak nak kena sental. Pijar jg la nk btl2 hilang. Next year, my turn pula Manja. Tatau la caner.

mama lieyna said...

Isk.... boleh pulak mcm tu, apa kes didik budak2 cara gitu, melepaskan kemarahan gayanya... salah cara mendidiknye tul.iskisk...
Hrp tahun depan, lebih baik layanan fahim terima.. kesian laaahaaiii...huu...
Terbyg keadaannya.. sbb anak2 akak duduk dgn pengasuh kan, yg jaga mcm jaga anak sndiri, byk mkn, lyanan baik...tahun depan dh masuk tadika, herm.. suspen jugak ni...

deelira@deeliraz said...

wei...geramnye!!

syawalsimpsons said...

geram pulok aku rasa haa bila baca..sabar la yee fahim tak lama je lagi.lepas ni belajar elok2 bangga kan mama kamoo yang da bomb ni tau

YanaUjang said...

x report kt owner ke kak?? klu aku ni kompem kena tarbiyah cikgu and owner..tah pape perangai..hehh~