Wednesday, January 30, 2013

Balik Kampung Serupa Melancong | Laksa Power Pantai Airport

sejak 2-3 menjak ni aku kebizian sampai mls rasanye nk update
tp ttp dok teringat nk buat 
________________________________________________
ni cerita tahun 2012 yg lepas

ramai dah yg dok cite pasal Laksa Power Pantai Airport ni 
antara nye nad mamaZN & Sue 
aku yg org  langkawi pun tak penah sampai
tak leh jd ni 
nk kena cuba jugak tu kan mknan fav aku 

aku paksa enPanjang bawa aku

akhirnye sampai jugak

dpt jugak aku merasa

rasanye ??? boleh la ... kuah dah pedas
tak perlu tambah cili dah pun 
aku mkn 2 mangkuk 1 aku punya 1 lagi enPanjang punya
enPanjang kurang ckit mende pedas ni 
aku la tukang habiskan wlupun anak dlm pangkuan


kat Laksa Power ni ade mende lain lagi selain laksa 
ade Char Kueh Teow & Rojak aka pasembor

hasrat enPanjang nk pekena CKT tak dapek la 
sbb ttp la pulak .... kesian die ...kecewa disitu 
balik utara ari tu sekali pun die tak dpt mkn CKT



Note : bila la nk abis cite blk kampung ni... 

Tuesday, January 29, 2013

Alisha in Progress : Berjalan

Tahniah utk Nur Alisha Maisara yang akhir nak berjalan pd usia 1Tahun 3Bulan
walaupun pd usia 11 bulan die dah boleh bertateh 5-6 langkah 
tapi die tetap tak mau berjalan 
mungkin pada usia tu alisha masih belum bersedia
dan masih ingin dimanjai mama ngan abah
nk kemana² abah mama yg dukung


officially 5.1.2012 alisha berjalan tanpa disuruh bertateh 
mama pun sebenarnye time tu dah mls nk paksa @ ajar die bertateh 
sbb mmg die tak nak ...so biarkan sampai ready die berjalan la 



kerjaan alisha kat rumah adalah ke hulu hilir je 
kejap ke dapur kejap ke depan masuk bilik keluar bilik 
penat berjalan die ttp merangkak ....





DKNY 7ml dlm Tangan

hari selasa lepas aku pi collect kat Pos Malaysia
dedulu mmg hantar parcel ke opis ni sejak² asek parcel hilang je aku tak brani dah 
baik hantar ke rumah kite pi collect lebih selamat 



ade pantulan diri sendrik tgh amik gambo la 

wlupun sgt comey 
aku ttp hepi sbb ia nye free
sbb sgt cepat urusan pengeposannye ...




Note:  2-3 hari lg ni pensijilan 5S dah ..akunye tmpt tak siap lagi

Thursday, January 24, 2013

Jalan-jalan 2013¦ CH

Selepas setahun sebulan aku kembali ke tmpt fav aku...cameron highlands

Last aku dtg cni 25 dec 2011
Waktu alisha umur 2 bulan lebih

Tak sangka hari rabu pun ade pasar malam...slalunye hari sabtu je...

Mungkin sbb musim cuti kot....

Aku nk jalan dulu la...beli jagung rebus panas....

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, January 23, 2013

Berat Alisha adalah .....



sejak umur cukup setahun mek alisha ku dah lepas dari border line kuning
klu tak salah la berat time tu 7.2 kg

dan semalam berat die dah naik ke 7.9 kg tinggi 74 cm
ok la tu kan 

selera cam biasa ... mmg selera org tua²
nk nasi mee je 
bubur² tak gemar sgt

aku mmg sedikit risau ngan berat die sbb mama die suka baby montok²
wlupun alisha tak montok 
ttp menjadi bahan mama geget² manja
gomol²... rasa geram lagi pi gomol Fahim cium²

sampai Fahim ngan abah die ckp
"abah, boring la mama tu sikit² cium dulu"



alisha latest


Note : berat fahim 17.5kg sikit lagi separuh berat mama..ptt la mama rasa lain mcm bila dukung die....nk terbuasir rasanye
posted from Bloggeroid

Tuesday, January 22, 2013

Berdebar nk Tgk Berat Alisha

petang ni aku off  ke Klinik Kesihatan 
bw Alisha checkup 1 Tahun 3 Bulan

terus amik abg Fahim bw sekali
hari die good boy tak nangis nk pi skool sbb mama janji amik awal nk bw pi klinik tolong jaga adek main


Note : hari ni pala blur tatau nk cite ape .... yg aku tau lapo je smlm tak mkn nasi sehari suntuk

Tuah Awal 2013 | Petrol Cash Voucher RM50



Alhamdulillah
choose me to win Duit Minyak Keta RM50

TQ nad@mamaZN sbb slalu share contest² ni
dan slalu sms aku bgtau yg aku ade luck 

tgh pagi td dlm pukul 1.30 am aku terjaga sbb mek alisha merengek nk susu
saje gatai nk check FB 
senyum kamben sesorg tgk nama sendrik listed


Note : ptg ni nk pi collect DKNY 7ml tu kat Pos Malaysia


Published with Blogger-droid v2.0.9

Monday, January 21, 2013

Lori Mainan Terbalik Kat Dalam Rumah AKu

kerjaan 2 beradik yg sentisa diorg amal 
setiap hari 
mama memula je layan pening dgn sedikit garang 
last² mama mls nk bising 
mls nk kecoh..mama biarkan je 
abis main sebelum tido mama kemas klu mama tido sebelum si abg tido 
klu tak abah kemas 

sape dtg rumah aku jgn terkejut klu nengok sepahan umpama lori mainan terbalik 



amik ko sampai ke hujung dapur 
tu belum campur raga kain mama br kutip pas balik keja tu

celah tangga pun ade



Note : kadang² aku pun sama join main ....ghahahaha

Selera Orang Besar

kejap je Nur Alisha aku ni membesar 
mmg byk perbezaan ngan si abg tau 
si abg pantang ngan masakan warna merah kecuali sirap
semua dikatakan pedas

tp klu alisha semua die mkn je 
pedas ke tak 
klu pedas die minum air gitu la kekdahnye 

tgk mama mencicah Fries ngan  cili sos 
die pun sama nak 
tp aku bg die kechup je la 

klu fahim dah bolat² mata nengok 
adek dok mencicah 


kualiti gambo tak cun sbb abah tak lap lens camera HP mama ....
ade cap jari ...


Note : seb baik minggu ni 3 hari je kerja...yeay

Friday, January 18, 2013

Salahguna Harta Orang

motif troli pasaraya "toot" di tengah padang
sape la umat manusia yang tak bertanggungjawab ni
dijadikan troli mengangkut alatan kebun 


gambar ni aku amik waktu nk pi mkn pagi tadi
pokcik tu bukan takat guna troli je sekali ngan baju kerja TNB dijadikan uniform kebun die







Thursday, January 17, 2013

Balik Kampung Serupa Melancong | Nasi Lemak RM 0.60

harga makanan murah cam ni hanya boleh didapati di utara sahaja 
terutamanya kedah & Perlis

Utara mmg syurga makanan murah² & sedap la 
kadang kite yang terbiasa hidup dengan harga mahal
terkejut bila total makan sarapan sekelurga 12 Dewasa 6 Kanak² 2 Baby setahun ke atas
cuma RM32#

aku bajet lebih dari RM50 dah sbb masing² kemain makan nye 
nasi lemak sorg 2 bungkus kuih lagi roti canai lagi 

bila di tanya pada pakcik tu harga Nasi Lemak 
pakcik tu ingat kami nk komplen mahai siap die ckp yang harga nasi lemak die dah naik dari RM 0.50 ke RM0.60

kuih pulak 5 biji RM1
air teh O secawan RM 0.80 je

byk jugak tau nasi nye...aku mkn sebungkus pun kenyang tp aku kan klu balik utra mmg plan nk mkn kaw² so aku balun 2 bungkus



Note : cuti hujung jan 2013 ni tak jd balik Langkawi sbb ade plan ke tmpt lain..... 

Wednesday, January 16, 2013

Souvenir From Paris

TQ pakcu my BIL
awal bulan Dec 2012 lepas 
beliau pi Paris ade Work Trip 

buah tangan dr pakcu


Lancome Perfume 5ml utk SIL
Tshirts utk his Cik & Fahim
Alisha nye non ade tak pasti nape ...lupa kot 
tp tak pe alisha kongsi ngan mama la ... mama bukan nye pakai pun perfume 
semua koleksi mama ni mama simpan utk alisha 



Note : lepas demam ari tu setiap hari kepala aku sakit amat .. hari2 kena amik pain killer..bukan sakit kepala kat kawasan rambut tu tp kat dahi ni ...berdenyut² klu sentuh rasa sakit ..mlsnye nk pi jumpa doktor for sure diorg hanya akan bg pain killer + pcm je .... 



Tuesday, January 15, 2013

Tuah Awal 2013 | DKNY 7ml For me


sbb die share kat FB aku pun sama tumpang share
dan dia jugak yg bgtau aku yg bertuah 

DKNY ni mmg my fav wangian since 2005
aku tak penah lagi ade sebenarnya walaupun ia jd wangi fav
sbb aku jenis seorg yg tak gemar pakai 
so rasa sgt syg duit klu beli tp tak pakai 

tp rezeki aku utk dpt perfume fav yg dah lama idam 
tp kedekut nk beli ... hahahaha 

TQ Dubai Mini Perfume sbb bg peluang ni kat aku 
wlupun kecik kompom mmg lambat nk abis .... 



Note : ade 2 kotak yg aku belum penah buka dan bau ....1 kotak EDP Britney Spear 30ml & 1 kotak set travel lancome 5ml (5botol) ...TQ SIL & BIL hadiah dr luar negara


Penamat Merlin Hambar | Mengecewakan



amat menyedihkan dan menghampakan ending Merlin S5 semalam 
episod terakhir yang climax tak sampai

ia seolah ditamatkan secara tergesa²
sepatutnya ada lagi sambungan

patutnya ada lagi pengembaraan Merlin & King Arthur
epic battle antara King Arthur & Morgana + Modred sepatutnya 
tidak begitu hambar 
modred buat serangan hendap
pastu mati kena tikam ... 

Morgana pun tak de guna kuasa sakti die nk menentang emrys
ape yang aku baca & tahu pasal kisah Merlin ni 
cam byk sgt berbeza 
mungkin director cuba lakukan kelainan 
tp biar la series ni diteruskan & penamatnya sepatutnyajd  sgt berbaloi 
bagi aku ikuti sepanjang 3 tahun ni 

ending Merlin bgtau Arthur yg die tu Ahli Sihir  dlm masa 20 minit terus tamat cite tu ....
buat aku sgt tidak puas hati 

ape jd ngan Camelot & Guineverer & Merlin pun tatau

klu ia ditamatkan dengan Arthur mati patutnya tajuk series ni adalah King Arthur 
bukannye Merlin
sbb cite ni tamat bila Arthur mati


Note: aku tak puas hati dan sedih my fav TV Show dah tamat... aku mmg tak penah layan drama  hanya Merlin je berjaya tawan hati aku selama ni 

Monday, January 14, 2013

final episod MERLIN s5

5Mlm ni last episod merlin s5
Aku jangka Arthur kalah/hilang ingatan/sembunyi

Aku xpernah miss satu pun episod merlin ni
Aku tgk sejak tahun 2010

Tak sanggup aku nk tgu next seasons...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Buat Kerja Sampai Tergolek



 dua kanak² ini yang sedang kelenaan kepenatan
selepas mengerjakan kain baju mama yg dah berlipat & belum berlipat

kain² baju ni ade yg dah siap berlipat cuma mama malas nk susun kat almari & rak je 

tp mama kena lipat balik semula sbb kanak² tu punya angkara

tp salah mama jugak tak pantau 
mama layan kepala .... tido ...
mama demam perlukan rehat nk hilang sakit pala
letak diorg dlm bilik bawah sekali ngan mama yg cuma ade katil, almari & raga baju je 
lebih selamat utk mama baring 
mmg aku dgr fahim ngadu kat aku 
"mama adek kacau bj mama"

aku mls nk bgn nengok dan ckp biar la.....
lagi seronok diorg ber2 tu kerjakan

dah penat adek naik atas katil baring terus terlena
si abang masih lagi kejut2 die ajak main
tgk adek cam org pengsan ...die baring terus lena...
susu pun tak minum....penat sgt ke tak sampai hati nk kejutkan mama

diorg tido je aku terus bgn kemas balik kain baju

pandai bw diri .... cam tau² je mama tak sihat



Note : demam dah kurang tp kepala masih lagi sakit ....

Fahim naik Choo Choo Train

hari sabtu lepas aku ade urusan kat BB salak tinggi(BBST)
enPanjang plak mmg bekerja hari tu 
plan asal nk bw keta sendrik je tp enPanjang tukar plan plak 
tinggal keta kat ERL putrajaya
tumpang die ke BBST 
dah setel die hantar ke Stesen ERL Salak Tinggi

oleh demekian
ini kali ke 4 aku naik ERL
dan kali pertama utk alisha dan fahim 

fahim ckp naik choo choo train

fahim la paling xcited 
gembira betui die wlupun asek kena marah ngan mama 
sbb asek nk pi tgk landasan je

aku cuma risau kot tergelincir ke ape ke 
tu elektrik high voltan tu 


alisha yg asek nengok org je ...



fahim bila sampai die tak nak turun 
sbb kejap sgt dlm 6-7 minit je kot 
aku nk amik gambo pun tak sempat 
tetiba je dah sampai 

lain kali ye kite naik lagi
pas ni mama byk korg bas nadi putra pulak 

klu dlm² putrajaya ni mama boleh la layan korg naik 
public transport
klu kat luar .... mama takut ....



Note : anak² yg tak mandi pagi ... semua pakat tido time keluar ... cuma tukar kan bj je ...



Friday, January 11, 2013

aku cucuk Kolagen ke tempek kolagen asli

ade org opis aku pi sabah ari tu 
sbb skrg ni tgh dok kecoh pasal rumpai laut ni 
aku saje suruh die belikan 

aku cuma berminat nk try bila bab melaraskan berat badan tu
tang cantek tak brape penting 
tp bab berisi sikit tu paling penting utk aku 
sbb aku dah try mcm2 produk 
belum bekesan 

tp aku ttp rasa was2 
sbb aku jenis takut kesan samping yg memudaratkan 
mana tau aku mkn keracunan ke 
rosak organ dalaman ke 
tp aku tgk org yg mkn buat masa ni ok 
cuma aku je yg was²

tu sebab aku tak sebab aku tak brani amik jamu branak 
aku just amik supplement je 
tu pun dr hospital bukan dr stokis 

kite tgk la keberkesanan nye nanti klu aku dah kebalkan hati nk mkn 
klu tak mkn aku tempek je kat muka kot


KESAN PENGAMBILAN KOLAGEN ASLI:

-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
-Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
-Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
-Merawat anemia
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
-Menberikan rasa kekenyangan (diet)
-Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)

Pengambilan kolagen mentah ini secara teratur dan berterusan memberi impak yang sangat positif, menjadikan kulit keseluruhan badan licin, halus, lembut dan cerah. Pori2 kulit wajah mengecil dan tampak segar bermaya. Kolagen ini juga boleh dibuat masker. Bagi ibu hamil, pengambilan kolagen membuatkan kulit bayi yang dilahirkan cantik, sihat dan cerah.



posted from Bloggeroid

Thursday, January 10, 2013

Bila dah nk msk 30an ni antibodi kemah lemah

Aku bercuti sakit 2 hari
Demam urat ke.sengal2 bdn sungguh..
Dok rumah pun xrehat sgt...anak ada sekali
Mcm2 karenah siorg...nk mkn itu ini...
Nk mkn kat kedai la...
Ada je mende yg diorg suruh kita buat...
lyn kan je...esok2 kita tua ada org melayan karenah kita...
InsyaaAllah...
Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, January 8, 2013

Gelang Emas Baharu Utk Alisha

aku rasa sgt tak bermaya 
mungkin virus flu aku dah bermaharajalela dlm sistem bdn ni 
lambat betui komander², mejar², leftenan, jeneral antibodi aku nk keluar berperang
asek hantar askar prebet je 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

dengan sedikit rezeki dr Allah swt
dengan dptnye bonus abah & sedikit bonus mama separuh bulan tu 

hadiahkan alisha rantai tgn baru
bukan beli baru tp trade in yg lama die punya beli time raya ari tu

saje beli ... dr duit habis ke mende tak nampak 
baik la dibeli mende yg nampak & bernilai


yg kelakar nye fahim pun nak satu
tp cincin la ... bila di explain  & mama janji nk bg anak pakai cincin mama
fahim setuju 

sampai je rumah terus mintak cincin mama
teringin kot .... bila di pakai minta ditanggalkan
tak selesa katanye... nasib baik tp klu die selesa kena beli silver la 
lelaki mana leh pakai emas...HARAM



Note: saiz jari anak ngan mama die sama ....size 8


Monday, January 7, 2013

Balik Kampung serupa Melancong | Flight Bkn Pilihan aku

bila aku bercerita/ berborak pasal aku balik Langkawi 
naik kereta kena menempuh jem & letih perjalanan 
pastu kena tempuh plak naik feri - prasarana tak ok bersesak²

semua akan cakap NAIK LA FLIGHT
kesian anak²
kesian kat aku 
kesian kat driver 
rugi kos lagi murah naik AA
bdn tak letih 
perjalanan tak lama 

aku ade sebab tersendiri kenapa naik kereta
aku mmg org kedah bkn setakat Langkawi je 
abah, abg aku & mak² sedara aku org kedah

abah & abg aku kat Sg. Petani
aku harus la balik jenguk diorg 

dah alang² sesekali dpt balik kg 
kena menjengah 2-3 org kan 
bkn senang nk dpt balik kedah nu...
jauh pergi balik dekat 1000 km
tol minyak & mkn dekat RM500 pergi balik 

setahun dpt balik pun 2-3 kali je 
klu aku naik flight alamatnye 
tak dpt la jumpa abah aku tu

lagipun destinasi kami ari tu bkn takat Langkawi je 
ade lagi tmpt nk disinggah 
nk mkn CKT best...nk mkn mknan utara yg best

klu naik flight dpt ke rasa mknan syg sedap²...... mesti tak kan 
so flight mmg tak de dlm list aku klu nk balik kg melainkan emergancy

tah bila anak² aku nk merasa naik flight 
kena bw pi jauh² sikit la kan ....



Note : kes comolot ngan adek alisha la ni mama dah selsema dan sore throat .... 

Friday, January 4, 2013

Balik Kampung Serupa Melancong | Naik Feri

time cuti sekolah hujumg tahun mmg ramai org menghabiskan masa utk bercuti bersama keluarga
tapi tak la aku sangka sampai sesak dan ramai mcm ni

Disember tahun² lepas  pun mmg keluarga belah suami aku akan pi bercuti kat kg aku pun 
cuma tahun lepas tak sbb aku dlm bersalinkan alisha

nasib baik la parking di Kuala Perlis awal² lagi aku dah booking
wlupun di charge mahal dr harga biasa 

Parking Berbumbung
Cuti Sekolah - RM12 sehari
Hari Biasa - RM 10

tp kami di charge RM 15 sbb booking sehari sebelum tu die simpan siap²
bukan takat tu je tiket feri pun cik parking tu tolong book kan dan pi ambik kan

alhamdulillah kami tak perlu berpeluh nk pi mencari parking dan beratur panjang nk pi beli tiket 

klu beratur pukul 8 am belum tentu nk dpt tiket pukul 1pm

disebabkan jasa baik cik parking tu tiket kami pukul 10.30 am 
tp feri sampai pukul 11 am
mmg berpeluh la dok dlm bgnan jeti tak siap tu
berlengas tak mandi pagi lagi
penyeksaaan 

pandangan depan aku

sudut pandangan kanan aku

sudut pandangan kiri aku

org beratur nk daptkan tiket

sampai ke belakang 

sbb tak sanggup nk berhimpit, bergesel², berlaga², bersinggul²an berbau²an org tak mandi pagi
aku keluar amik udara luar lepak kat seberang jalan...lenggang bg depa ber2 ni bermain


tiket pukul 10.30 am
naik feri pukul 11.20 am 
feri jalan pukul 11.50 am
sampai kat langkawi pukul 1.30 pm

semunye lewat 
pttnye perjalan dr Kuala Perlis ke Langkawi hanya 45 minit
tp sekarang jimat minyak tak leh bw laju jd 1 jam
hari tu jadi 1 jam 30 minit

kami check in dekat pukul 3
mandi rehat bagai 
pukul 5-6 pm baru ramai yg check in 
kompom tiket lambat... sbb waktu kami sampai kat TM Resort tu lengang je

tp ramai yg masuk Langkawi
tp bila kat pulau tu tidak la plak rasa ramai
tak jem, tak sesak pun
mana eh diorg pegi

so next time mmg kena merancang bebetui la klu nk pi bercuti 
ke sana lagi bila hujung tahun
eh bercuti plak ... balik kg la ...hikhik


Note : tringin nk try pi kedai Jelly Bunny ... terpengaruh betui la kat kak pidah



Thursday, January 3, 2013

Bersemangatlah Tok kamu di sana

kadang tu sgt sedih bila mengenangkan TOK aku kat kg nun jauh di Langkawi
kesian, rindu kat die

aku klu balik sana 
main lompat² plak
kejap ke hotel kejap ke rumah tok
bukan tak nak tido sana tp kadang tu 
aku pikirkan keselesaan anak² sampai kecikkan hati org tua²

sampainye hati aku kan
wlupun aku tak tido tp sehari 2 kali dtg menjenguk 
pagi & malam 
tghari sampai ke petang berjalan

Tok aku tah lama ke tidak hayatnye
aku harap anak² & cucu die di sana hargailah selagi nyawa dikandung badan

"Tok manja syg sgt kat tok...sayu hati ni bila nk balik ari tu ..... bukan cek tak mau nk dok lama"

alisha yg penakut dengan semua org tua² tak kira la sesape pun
mungkin bg die tu nampak pelik dan menakutkan kot

sekarang ni tok dah tak leh berjalan 
lutut die dah sakit ... pelincir pun dah kering mmg tak leh nk lurus
DR pun tak buat pepe dah pasal lutut die 
even nk inject pelincir ...katenye dah tua .... prosedur tu terlampau menyakitkan

dulu² waktu masih bertenaga 
mmg asek dok dgr die bercerita pasal semua kenangan lampau
dah brapa hari mak & tok wan aku meninggal
tok aku bukan kire tahun tp kira tahun, bulan dan hari 
cukup detail

pasal kerbau die
pasal tanaman die
pasal semuanye lah
skrg ni klu org bercerita die hanya diam membisu
klu org bertanya die hanya jawab sepatah dua je 

dulu klu tgk tv ... tv bercerita die sama naik 
tp skrg ni .... takde dah ...
seolah² semangat die dah hilang
sedih mungkin dah tak mampu nk gerak dr katil 



aku rindu pada masakan tok aku

aku rindu nk dgr die membebel² pasal semuanye 


aku harap tok sentiasa sihat dan dipanjangkan umur 

dan kembali ceria






Note : klu jd cuti umum dlm januari 2013 ni aku nk balik lagi kg......

ALisha Gemarkan Makanan

rindu plak nk bercerita pasal si adek alisha tu
cam dah lama tp tak  lama pun br 3-4 minggu kot aku on off blogger ni 

lepas last checkup alisha umur genap 1 tahun yg lepas
alisha keluar dr zon larangan & keluar dari zon kurang zat makanan(KZM)
sejak umur 1 tahun selera kemain lagi alhamdulillah tak yah la mama kamu ni risau lagi 
aku tak de bg ape² supplement 
selera alisha sendrik tu
mungkin die tau ape itu kenikmatan makan kot

kes aku sama cam CM 
sampai je rumah anak² dah kalut mencari makanan 
alisha yg ke hulur hilir dapur ke depan
tp pepe hal mama kena mandi dulu opis aku kan agak keras
jd nye hanya biskut dulu buat si kenit dpt bertenang

sronok bila tgk die mkn dan tak sabo utk suapan ke 2 ke 3 dan bila kenyang mulut nganga tp kepala geleng 
seyes comey gile gelegat die 
tp cam biasa alisha mewarisi genetik aku 
mkn byk tp still kecik 
_______________________________________________________

nk makan sendiri je 
sbb cepat ckit 
klu tak kena tgu turn
abg pastu br adek





mama cuma kena standby bj lebih je 
klu kat rumah rules mama tetapkan
MAMA SUAP sbb mama mls nk menyapu

hahaha

tgu besar mkn dah tak kecah br boleh mkn sendiri 



Note : org tua ckp jgn tegur pasal mkn anak kite jgn dok cite kat org nanti anak sakit tak mo mkn ....huhuhu