Friday, March 29, 2013

Kesian ...Kesian ...Kesian

hari ni aku sgt bz ...
ptg ni br leh buka blog ... pi jejalan blog kengkawan yg dlm bloglist 
nk usha kat dashboard cam tak sempat ade lagi kerja nk buat ni 

rasa cam kosong je jiwa ni klu aku tak tinggalkan 
kesan taipan aku kat blog aku ni ...

tak de nk tulis pe pun nk jugak tulis ...hahaha
yang kesian sape yg baca ni ...


Note : nk pi dengar talk dr TKP plak ... boleh masuk dlm senarai kursus dihadiri....


Thursday, March 28, 2013

Komik yg Aku Cari²

dari kecik aku suka sgt baca komik 
sampai besar dah beranak 2 ni pun 
masih suka komik jugak

dulu zaman kanak² aku sanggup habiskan duit saku semata² beli komik
sanggup menyimpan duit saku utk beli komik kegemaran tp skrg baca free je kat MangaReader je

pilihan hati aku 2 jenis komik
manga jepun ngan komik china
 aku berkongsi minat ngan abang aku

abg aku lebih pd komik lawan²
budak pompuan cam mesti la komik comey² sikit 

aku tak mo cite sgt pasal hobi aku dedulu tp nk cite pasal 
satu komik yg aku masih ingat sikit cite die 

What's Micheal? karya Makoto Kobayashi




komik ni cerita die pasal sekor kucing nama micheal dan anak isteri beliau
dan ade ditambah kehidupan tuan dan rakan²
sgt menarik 

dedulu pun aku seketui komik ni ... kat langkawi time tu 
ade satu je keluaran nye ... dah cari² xde 
skrg ni  pun aku googles tak de pun 
yg ade cuma review ngan kena beli online je 
alahai tak dapek nk baca free cam kat MangaHere

nanti aku nk cari jugak buku ni

mmg tak dinafikan aku sorg peminat kucen tegar pd suatu masa dahulu
tp semua dah berubah hadirnya Muhamad Adib Fahim 
sbb aku lebih syg anak aku ... 



Note : sampai sekarang aku masih layan kartun...seb baik minat mak sama ngan anak ...so kami tak masalah bab berebut TV ... jd masalah bila enPanjang nk tgk bola.... huhu

Wednesday, March 27, 2013

Jalan - Jalan 2013 | Short Family Vacation

hari ahad lepas 24/3/2013
tetiba je enPanjang wat plan nk ikut mak die pi ganu lagi 
wei baru je balik tak dan sebulan kot
pi lagi ..dak fahim yg cikenit tu pun dah hafal jalan 
"ni cam jalan nk pi tempat pakchu je" tu la ayat die lepas je masuk hiway LPT

aku cam biasa ..ikutkan je ... layan ...
tak de masalah ... janji perut aku diisi....

keluar rumah pukul 10am ...plan last minit menunggu aku pack barang...
aku ingat MIL aku yg tgu kami ...last² kami yg menunggu kat R&R Lanchang 

ahli rombongan makan dulu ... aku yg pulun kaw²

cam biasa tempat yg depa tuju ofcoz la 

aku sampai paka dlm pukul 4.30pm check in ..lepas beberapa kali benti isi perut ngan minyak keta dan keluarkan isi perut/pundi kencing

aktiviti petang tu diteruskan ngan terjun pool oleh depa² ni


aku cam biasa dok tepi kolam tukang amik gambo je ... malu wei nk basah²kan bdn ni

lepas mandi manda ingat nye nk pi cari mkn ... 
tp memasing malas plak ..aku laki bini je beria 
org mengidam ngan paln cuti makan² ni semua pakat dok dediam je
pelik betui ...ahahaha
belah mkn pi cari mkn kat kerteh ...jeti naik ikan 
tp yg kelakarnye ikan tak dok wei 
kami order yg tah pepe ... bajet nk mkn seafood tak dapek la...
dah selesai mkn ... abru lori anto ikan sampai ... pukul 9.30 pm
ngok ngek betui .... melepas mkn ikan segar

esoknye checkout pukul 10.am lebih kot 
misi asal adalah ke Kuala Terengganu 
tp depa ni cancel sbb kami tak mo pi, kami nk balik putrajaya  terus
aku laki bini dah la EL...sesuka hati je nk EL sampai 2-3 hari 
salah tu wei ... lain la emergancy sakit ke hape ke 

kami singgah dan melawat hewan² tak seberape kat Mini Zoo Kemaman
utk kali ke 3, ikut hati mls dah 





sbb kan cuaca panas ... tak cam aku dtg bulan feb 2013 lepas time musim hujan tu 
dpt la merasa berpeluh cam mandi basah baju 
menapak naik jambatan gantung ngan menara tinggi ni 
2 jambatan gantung plak tu naiknye ... 

aku je yg paling aktif melayan anak ngan anak buah 
yg lain tu pakat dok bwh pondok 
rugi wei dah byr RM10 dok bwh pondok 
wlupun hewan kurang aku ttp melayan anak² ke sana ke mari

otw balik tu singgah chendor beli kepok 
bg aku kepok chendor ngan kemaman sedap lagi kepok chendor 
tak de tulang ngan sedap

bubuh gambo pokcik sedap mkn kepok sekali hadap kepok RM5

last² semua pakat balik ... hahaha 
beria SIL aku tu nk pi ganu nk mkn bagai ...
sata la. kepok la sotong ikan udang tepung la 
mkn ttp mkn² tp bkn yg bebetui besh .... cam kat port aku slalu mkn tu 

percutian yang tak best langsung mengabiskan duit minyak ... tenaga dan duit hotel...
kami ni jenis layan je ... org ajak kami pi .... hahaha






Tuesday, March 26, 2013

Kemeriahan Kian Terasa | Perang Bendera

wahhhh keluar je dr hiway LPT Karak  -  Cherating tu 
kiri kanan jalan penuh bendera
biru hijau...biru muda jarang sekali 

semangat betui org pantai timur 
start dari Sg. Ular Pahang sampai ke Kemaman
kreatif plak tu hamba² Allah kat sana tu 
digubah² bendera ikut kreativiti masing²
ade bentuk motorsikal, meriam, wau, kereta kebal, bendera kecik besar ... atas bukit pun ade tu diorg pasang hebat betui la 





keta kebal ngan meriam tak sempat nk amik gambar
tp sronok plak nengok diorg menghias kawasan masing²

brape gamaknye upah wakil rakyat memasing bg kan ...

masyuk jugak upah pasang bendera ni .....


bubar parlimen pun belum lagi tp gayanya kempen ngan bendera perang sudah bermula









Monday, March 25, 2013

short family vacation

Otw dr short family vacation...
Atas hiway LPT

aku rasa Mrs.K dah boleh agak aku pi mana. ....haha

Esok aku cite. ..dlm keta pyh narr nk taip guna enpon ni asek typo je.....

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, March 22, 2013

Sanggup Lapar Demi Tido

aktiviti harian cam biasa 
meneman enPanjang pi opis setiap mlm 
oleh sebab itu aku dah lama tak memasak alasan semata² dasar pemalas
slalu si adek dpt mkn mlm 
tp semalam kesian die ketiduran 
letih sgt gamaknye ...puas dah aku, enPanjang ngan fahim kejut 
cium goyang² geletek perut/tapak kaki panggey pun tak sedar²
yang ralatnye klu die tidur dr awal ok la ni dlm 2 km je nk sampai KFC dengkil 
kesian gile .... tido dlm kelaparan

awal lagi time alisha tido ni dlm pukul 8.00 pm kot
penat sgt gamaknye prektis sukan kat skool
beliau kan bakal atlet .... atlet bw belon air letak dlm bakul 





hasil dr mkn kfc smlm enPanjang ngan aku sakit perut 
aku mlm td je tp enPanjang cirit ngan sebu perut sampai tghari ni
pengunjung setia jamban ....

fahim tu rileks sbb die minum pepsi ngan mkn kerak ayam + wedges je 
kami banti semua ...

suspect dlm kes ni : ayam atau ice lemon tea


hmmmm nk repot tak ni ek ... sbb kami tak de amik ape2 meal kecuali lunch je semlm
suspect utama punca sakit perut hanya KFC 


Note : hari ni jimat ...bw duit saku  RM50 balik rumah karang insyaallah RM 50 jugak .. yeay



Rezeki Sebelum Gaji

alhamdulillah rezeki dari misi masa depan ari tu 


duit ingat nye nk buat beli kelengkapan misi masa depan tu 
beli sikit² nanti kurang la bebanannye kan ...

kan syok klu tetiap bulan dpt cheque 
tapi ai tak pandai berbisnes ...hmmmm




Note : jeles ngan kengkawan yg terer/rajin  berbisnes ...masyuk bebulan sampai leh pakai audi u.....

Thursday, March 21, 2013

Pokok Kelapa Tumbuh Atas Kepala Baby Girl

niat dihati aku ni nk simpan rambut anak ai tu panjang²
aku suka budak pompuan rambut panjang 
comey je kan ... 


alisha mmg dilahirkan dengan rambut yang lebat dan bila usia sebulan lebih rambut die bercacak
aku suka time ni ...semua org pakat tegur rambut ala² Son Goku



bila usia dah mencecah 7-8 bulan rambut alisha makin panjang 
sampai aku leh tocang senget sebelah cam ni 
aku suka aku suka ...


tapi tak lama bertahan rambut tu dahi alisha naik rashes 
sebab berpeluh kot..abah amik keputusan potong 


disebabkan dah tak leh nk tocang², rambut pendek ala boy mama terpaksa letak sepit/hairband je 




tapi tak lama ...dalam 2 bulan lepas hair cut tu 
cekgu alisha dah tocangkan alisha balik 



hari² ade je fesyen yg cekgu buat 
tp cam biasa mmg aku tak sempat nk amik gambo la kelamkabut





gambar yg last ni aku yg tocangkan budak ni ... 3 pokok kelapa atas pala

alisha plak pantang org kate die comey .. tahan je pala tu 
klu dah namanye girl ...pantang puji ..sanggup je kan 






Note : aku tak dak ideas lagi ...godek² gambo...lalallal

Wednesday, March 20, 2013

Aku Lupa Lagi Birthday Laki Aku | Tahun ke3

ni tahun ke3 kot aku asek lupa birthday laki aku 
dulu tak lupa wish tepat pd tarikhnya ... 
cuma lupa nk wat entry untuk enPanjang
sekarang ni bukan takat wat entry tp lupa  lupa wish sekali wei

TQ la pd Mrs.K sbb wish besday laki die ...baru aku teringat yg aku tak wish besday laki aku 
waaaaaaaaaaaaaa

terus call my laki ... ckp sori...vavavava
gile besday laki sendri pun lupa ....kesian laki aku tu


Happy Belated Birthday ke 30 on 18th March 2013 my dear bucuk 
semoga awak panjang umur, murah rezeki dan terus berjaya dunia akhirat
dan Allah panjangkan jodoh kita hingga ke Syurga ..amin





Note : tetiap tahun aku lupa mmg melampau ....

Ubi Kayu Rebus Ngan Sambil Bilis ...leleh wei

pukul 8.00 am td aku dah sarapan soto 
tp sekarang aku dok teringatkan mknan lagi pd jam 9.22 am ni 
br sejam lebih mkn aku dah lapo balik 

aku dah sedia maklum ngan perut aku ni 
sentiasa lapo dan lapo 
aku dah beli kuih lebih 3 biji utk minum pagi plak 
tp aku bkn lapo nk mkn kuih2 ke nasi lemak ke 
tp mende ni
UBI KAYU REBUS + SAMBAL BILIS + TEH O PANAS

 teringat plak sambal tumis ikan bilis MIL aku
sedangkan baru je 2 minggu lepas MIL buat waktu dok ngan aku jg dak Fahim tu 


sebelum mkn ari tu ai amik gambo dulu ... hehehe




Note : ubi kayu sg. pelik palings edap MIL aku ckp empuk ... klu belah pahang nun yg org asli jual rebus 3 jam pun tak empuk ... faktor tanah katanye

Tuesday, March 19, 2013

Semakin Berani Minta Derma Budak² Tahfiz ni



dulu kite slalu tgk budak² yg kunun dr Tahfiz² ni
minta sedekah atau derma kat Petronas² dan kedai² makan

tp sekarang TOKEY diorg lebih berani 
suruh diorg² ni minta derma kat rumah² tumpangan kakitangan awam pulak
sangat² berani



aku amik gambar dr perkarangan rumah aku 
ingat nk snap muka die tp waktu aku nk buka pintu ckp kat die 
"tak pe la dik " tu tp enpon aku tak jumpa cari plak

dari giat beroperasi di stesen² minyak kini diorg ini semakin berani 
sampai premis kediaman pulak 

cam biasa budak ini tak dapat kot keuntungan kat sini 
org gomen² amat takut ngan jurujual dan org minta derma
dari rumah tinggi sampai rumah atas tanah aku tak penah buka pintu pd diorg

budak ni asek bg salam tp tak de pun org buka pintu 
yg aku prasan jiran² terdekat aku laarr

cam kes minta derma cam ni mmg aku  tak layan 
tak sekelumit rasa simpati... sbb aku tau tipu semata 
wlupun kite tak tau ape TOKEY diorg buat kat diorg klu tak dpt bw balik ape² hasil
tp disebabkan sendiket ...aku tak de perasaan


yg pasti budak ni cepat blah bila die prasan aku dok snap gambar die .....



Note : ideas masih takde..kesian aku ....

.

Monday, March 18, 2013

Rela Aku Tinggalkan je



perkara yang aku tak suka ketika di supermarket
kaunter hanya buka 4-5 lane je pd hari minggu

punya la ramai org beratur
slalunye bila cam ni mmg aku tinggal je  troli yg penuh ngan brg tu
rela tak beli pepe dr rugi masa beratur

situasi ni belaku mmg kerap kali aka selalu 
di satu pasaraya besar yg byk cawangan nye 

mana² cawangan pun sama je 
slalu nye kaunter tak buka 


Note : ideas tak de 2-3 hari ni ...hehehe

Friday, March 15, 2013

Adik Manja Abg


alisha cukup manja ngan abg die
kang tetiba abg tgh meniarap main games die slamba je pi dok atas abg die
saje baring peluk bdn abg
kang tetiba org tu tgh layan kartun die pi baring atas riba
pantang abg tepuk tgn ngan buka luas tgn laju je berlari masuk dlm pelukan abg
asal mama kate pi kiss abg sekalii ngan dahi die sondol muka abg
tapi alisha ni kasar sikit suka melepuk ditampar² nye abg tu
tp die beruntung dpt fahim yg loving .... tak penah sekali pun dipukulnye adek die yg ganas tu

mungkin tu je teman die kat rumah kot 
tu depa ber2 kemain manja 

fahim slalu bgtau aku yg die tak suka tgk atau dgr alsiha kena marah 
samada mama or abah 
adek die tu kami ni tak leh marah sbb adek tu baby lagi kate nye


sama² tgk kartun oggy

bedak kan abg

tahan je si abga pe adek buat 

** sila abaikan fahim yg nyot² puting tu ...hahaha
tu namanye kemaruk... kadang² je hisap ...bila kemaruk


aku harap keakraban diorg ni kekal hingga ke syurga
tak nak nanti bila satu masa nanti mama dah tak de korg ber2 berpecah 
tak sehaluan dan tak bertegur sape

sbb sekarang ni aku tgk semakin byk 
anak lupa kan mak pak 
adek beradek bergaduh putus siratul rahim


Note : aku org pertama 20-30 org menyusul .... tp aku bukan virus ... jgn paksa² ...ini politik semata


Thursday, March 14, 2013

escargot serang rumah aku


2-3 minggu lepas halaman belakang rumah aku diserang 
keluarga escargot atau lebih dikenali sebagai siput babi 

dulu² waktu aku kecik aku slalu buat main menatang ni
tp aritu aku sgt gelis wei ..tatau nape ....sudah lupa daratan ka aku. dah dok lama kat bandar tak brape selamat ni 

aku rasa la ... cuma rasaan aku je tau 
2-3 minggu lepas aku ade mengemas belakang rumah pastu kotak aku campak 
kat tgh halaman tu sementara nk tgu dikoyak dan buang
tp disebabkan kemalasan aku ..aku biarkan kotak tu selama seminggu berpanas hujan
dedulu hewan gelemeir tu tak penah ade ...mungkin diorg membiak kot dibawah kotak lembab tu kot




disebabkan aku gelisss dan dan tu jugak fahim xcited dok ckp siput oggy ...siput oggy...

aku bunuh siput² ni tanpa rasa bersalah malah bangga kat fahim je la 
aku tabur garam atas isi die ...  berbuih²
pupus seketurunan 

info serba sikit ttg Siput Babi ni sumber
Siput babi atau nama saintifiknya Achatina fulica merupakan sejenis siput daratan. Ia adalah haiwan moluska dari kelas gastropoda (berjalan dengan perut). Berbeza dengan siput akuatik yang menggunakan insang siput babi yang menggunakan paru paru untuk bernafas (pulmonata). Ia mempunyai cenkerang yang agak besar, padat dan berbentuk piramid dengan spira. Cangkerang siput babi dewasa mempunyai panjang sekitar 10cm sehingga 12cm dan lebarnya 4 ke 5 cm dengan berat 100 ke 120 gram. Lingkar cangkerang mempunyai arah putaran ke kanan. Dari segi struktur organ pembiakan ia adalah haiwan hemafrodit atau haiwan khunsa di mana ia mempunyai kedua dua organ jantan dan betina. Siput ini berasal dari benua Afrika. Pada kurun ke 20 ia telah di bawa ke India dan kemudianya merebak ke negeri Tropika yang lain. Ia adalah haiwan nokturnal atau haiwan malam. Siput Babi seringkali dianggap sebagai perosak. Di sesetengah negara, siput babi dikatakan dimakan, malah dibuat sate.

 escargot ni menjadi hidangan istimewa di restoren² french




dgr cite juicy....

Fatwa memakan Siput Babi adalah tidak halal dimakan.
sumber e-Fatwa 



Note : jgn paksa nanti lagi org tak suka ...

Tuesday, March 12, 2013

Manusia "Jual Ikan" mmg Layak Kena Hamun

pagi² lagi dah dijamu ngan rasa tak puas hati yang buat hilang sabar 
kadang² tu kita mungkin tidak kejar masa 
tp tidak org lain yang mmg betul² kesuntukan masa
cuba la fahaminya jgn pentingkan diri sendiri

cthnya pagi ni 
mmg dah jd rutin harian kami 
enpanjang akan hantar anak2 dulu ke taska dan aku akan turut sama 
wlupun opis aku tu hanya 10 mint je dr rumah  
aku ttp akan ikut dan enpanjang akan patah balik ke opis aku dan kemudiannye akan terus pi kerja lepas drop aku

mmg kami merasai kesuntukan masa setiap pagi seawal pukul 6.50am dah keluar dr rumah dah 
tp kadang² ade spesis manusia yg jenis pentingkan diri
cam kes pg tadi jam kat tgn dah pukul 7.25 am 
aku br je lepas hantar fahim dan nk masuk dlm keta 
siap buat isyarat pd kereta belakang yg aku nk keluar
tgu² keta yg blocked keta enPanjang tu buat bodo je 
enPanjang keluar bgtau "sy nk keluar"
eh eh buat bodo lagi
sekali lagi enPanjang keluar 
mamat tu sound enPanjang "tak reti sabar ke, kejap la aku nk hantar anak kejap"

aku panas hati enPanjang lagi panas 
dah la block keta org ...ko sound org lagi 
mmg membikin panas la .... sekali lagi enPanjang keluar baru die nk gerak tu pun ngan marah²
dah tau pepagi semua org kejar masa cuba perihatin sikit ...byk lagi parking seawal pukul 7am tu 
nape perlu block keta org pastu ko keras kepala pulak 


so pengajaran di sini elakkan block keta org kerana ia boleh menyebabkan parking block opis aku ni permenantly ditutup kpd anggota pelaksana yang mmg kaya² belaka tak de hal lah nk byr parking berbayar tu ... lain la yg anggota profesional yg gaji byk tapi hutang berkepuk sampai dapat parking free


Note : entry nampak cam marah tp aku kewl je tau .... hahahha


Monday, March 11, 2013

10/03/2013 Jam 6.05 am Cukup 29 Tahun

Happy Belated Birhday To Me
semalam 10.3.2013 besday aku ke 29 tahun 
kejap je aku rasa aku ni baru meniti kehidupan 
tetiba je dah 29 tahun dah pun 

aku harap aku berjaya dunia akhirat dan segala aku harapkan tercapai 
dan paling penting kebahagiaan rumah tangga dan keluarga
aku harap aku akan gemuk dan mantop boleh gitu ??

sebenarnya semalam pun aku lupa tu hari kelahiran aku 
enPanjang yg bgtau kat Fahim yg hari ni hepi beday to u mama
fahim yg tanya aku "betui ke mama"

cam biasa aku jd manusia tak de perasaan lagi
cuma angguk je ... sambil ckp nanti besday abg mama beli kek besar ek 

so tak de ape² sambutan atau pun kek utk aku pun 




Note: tak sabar nk tau ape PM umum dlm MAPPA ke 13 ni, harap ade berita baik ....


Mimpi Ngeri tu Ubah Sifat Aku

gile lah sejak dr mimpi gile tu 
aku jd sorg agak sensetif sikit je 
dulu aku tak penah pun amik port bila laki aku tu 
nengok awek cun nenen besar 
skrg ni kemain plak aku berbulu 
muahahahaha

rasa cam tercabar plak 
tapi tidak la sampai bergaduh ke ape 
cuma dlm hati je la ... geram 
tp aku cam biasa manusia tak berperasaan

dulu aku buat bodoh sbb tak de prasaan cemburu 
tp skrg aku kena ada perasaan tu 
wlupun sikit tp cukup la utk aku 
untuk aku berusaha dan tak lalai 
menjaga diri dan rumah tangga 


ni buat aku rasa nk gemukkan bdn ni 
rasa nk menjaga kecantikan lebih ni 
nk kena jd ibu dan isteri yng baik & cantek & servis baik
mimpi ari tu umpama motivasi utk aku 

alhamdulillah ...terima kasih Ya Allah ya tuhanku kerana Engkau telah menyedarkan aku dari mimpi yang lena dan kelalaian aku terhadap MU dan kehidupan aku ... 



Note : aku wanita bahagia itu kenyataannya tp jgn sesekali lalai dlm semua aspek



Friday, March 8, 2013

Kenape Kejam Sangat ngan Aku ni | Tandatangan Borang Poligami

sedang aku melayan karenah anak²
tetiba enPanjang hulurkan aku kertas
"nah tandatangan kat sini"

aku yg buat muka pelik ....tertanya jugak tandatangan ape
bila diteliti borang poligami rupenye

terus aku terduduk....tertanya² ape salah aku diperlakukan cam ni 
tidak sekali akan aku izinkan 
tidak sekali pun 

aku luahkan rasa tak puas hati 
lepas geram dan seperti mechine gun melepaskan peluru 
kenapa ...kenapa ...dan kenapa...

aku tak sanggup !!
kena lepaskan aku !!
anak² aku yg punya !!
sape pompuan tu !!
bila kenal!!
berape lama dah korg nyundal !!


arrggghh sgt menguji mental aku time ni 

kebetulan pd masa yang sama 
family inlaw dtg pulak rumah pd saat genting² ni
takan nk bergadoh depan diorg 
aku terpaksa cover 

tp bila ada berdua ngan enPanjang 
aku rasa panas hati .. tambah ngan paksaan die suruh aku tanda tangan 
dlm tak sedar aku dah bg pelempang kat muka enPanjang
"dasar jantan tak sedar diuntung"

family inlaw aku pulak menyebelahi enPanjang tanpa usul periksa
aku pulak disalahkan tanpa tahu hujung pangkal
aku yg jahat dan kurang ajar sbb buat suami cam tu 
diorg tak tahu dan aku tak mungkin akan bgtau
ape yg anak diorg buat kat aku ... 
kejam ..kejam... kejam ...
dan tiba²..............

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V

V



aku terjaga 


aku masih blur 
smlm aku mimpi atau ia nye kenyataan
terjaga dr tido pg tadi aku masih ingat ngan jelas 
ape yg berlaku .... mimpikah atau kenyataankah 

perkara yang paling ditakuti seorang isteri
kena tandatangan borang poligami
tp aku yakin itu mainan mimpi semata

ade ke tafsir pasal mimpi aku ni ... 


pengajaran dari mimpi aku ni :

aku mesti lakukan yg lebih terbaik utk tambat hati suami
aku akan berusaha lebih baik utk majukan diri 
kena gemuk sikit
servis kena baik punya 
aku kena jd isteri ngan ibu yg terbaik 


sbb kat opis aku ni
ada segelintir la ..sekumpulan kecil...asek mkn luar ... sanggup buat personal loan dan habiskan ke danokalasan diberi servis yg diberi ikut piawaian dan kehendak diorg
hotchick kat danok tu tau selera ngan kehendak diorg isteri asek jd tunggul kayu, keras tak de perasaan...sebulan kadang tu sampai 2 kali pergi, melampau



Note : aku tak crite pun kat enPanjang .... tak koser aarrr