Friday, January 24, 2014

Fahim Punya Kerja | 3 in 1

19.1.2014(Ahad)
aktiviti semua tak dirancang main terjah je 
tapi semuanye perlukan kekuatan kaki 
3 in 1 : 3 places in 1 day

awal pagi lagi dah keluar 
pi bfast ... pastu bw budak² tu pi playground
tak daya la wlupun br pukul 9am lebih tapi panas die boleh tahan 
cam biasa Fahim tu kan pencinta haiwan 
harus la die request nk tgk haiwan lagi 
wlupun haiwan dah kejung

Lokasi Pertama 
Muzium Alam Sekitar, Putrajaya


Lokasi Kedua 
Muzium Negara 

tak de gambar jugak, tapi aku rasa mcm byk je aku amik gambar ... hmmm pelik betui ke kat HP abah kot ....


Lokasi Ketiga 
The World Largest Free-Flight Walk in Aviary, Kuala Lumpur Bird Park 

terletak di Taman Tasik Perdana, KL
landmark Balai Polis Bukit Aman

Tiket : 
Dewasa & Warganegara : RM 25
Kanak-kanak & Warganegara : RM 12
Free for under 2 years old



mmg besar gile bird park ni 
2 jam tak cukup klu nk dtg sini dan mmg penat gile la 
kira dapat senam kaki kat sini ...aktiviti sihat tp mungkin jd tak sihat klu terkena jangkitan dr taik² burung berteraburan ..hihi

kami hanya sempat jelajah kawasan yg aku tandakan merah tu je 
tu pun dah 2 jam ... klu tak kerana kejar masa nk jumpa sedara yg dtg dr jauh 
kami mungkin akan habis jelajah ...maybe next time



burung pertama yg Fahim nampak 

kerjaan budak berdua ni adalah kejar burung je 

tapi alisha paling over 

semua die nk kejar nk tangkap nk bg mkn .....


yg lagi tinggi dr die pun ...alisha brani .... hebat ...

tgh tgu abah bg stok mknan burung, asek² jumpa burung ni je... 

bg mkn ikan pulak .. tak puas² dah 3 hari berturut bg ikan mkn ...haiiisshhh 

klu terlepas pandangan aku rasa alisha ni mmg jatuh kot dlm kolam ikan ni 
asek la die dok dekat² gitu ... seriau 

usha Flamingo ... 

ni burung ke 4 aku nampak 
klu tak asek dok tgk ...burung putih, hitam, merak tu je berkeliaran

satu²nye gambar mama .... tp fahim tu ... babab kang..
gambar tak edit tak mekap hanya secalit krim muka sebagai base 
hasil dari pengambilan Supp Shaklee
Bcomplex, VitaLea, Alfafa, Mealshake + VitaC
alhamdulillah kulit makin bersih 
wlupun aku tak amik supp utk cantikkan kulit tapi aku masih dapat khasiat keseluruhan dari pengambilannya
klu aku amik ESP ngan VitaE Complex rasanye makin licin la kot ...

nk tau khasiat & mungkin berminat boleh hubungi ai ....
whatsapp : 0129220376


get ready nk balik ..sbb Tok Su korg dah lama tgu....

klu nk datang sini nk lebih enjoy feeding birds better bawa dedak sendrik 
atau sediakan coin 50 sen byk sikit sbb mesin utk beli makanan tu guna syiling 50 sen semata 
ala cam mesin ni
tp isi dlm bola tu dedak la 

dan jgn lupa bring your own water ...kat dalam ni mahai 400%
Mineral Water RM 4.00...pheeewww


Note : teriklan la plak ...hihi


12 comments:

maszmadi said...

penat x per, janji anak gembira... untung fahim n alisha..

YanaUjang said...

hebat alisha x takut haiwan..mungkin sbb dia ada abg pencinta haiwan..haha zafirah jgn harap lerr...asek berdukung je nengok haiwan dpn mata...hehh

Nad MamaZN said...

Sonok la bebudk, makpak rajin bawak kan =)
Janji dorg happy..
Fahim makan apa? Nampak berisi! =)

eima said...

@Nad MamaZN

cuma bg fahim Mealshake Shaklee ... bkn hanya utk tambah berat tp untuk eczma, imun badan die ...sgt bagus utk budak² utk mak budak pun bgs jugak ai pun amik ...

Chekgu Azrine said...

Wahh.bestnya..tmn burung br g tahun lps..besr!!

mama lieyna said...

Best ek.. akak ternmpk gak anak pnh nak ke bird park tu, lps keluar dr muzium negara, tp badan tak larat dah, mgkn lain minggu :-)
Berani alisya

Aty_Fared said...

As salam iema.. pasal ko tanya aku kat blog tu kalau orang tu tak ada hp canggih kesian nak order... ko mesti tak perasan kan aku ade letak email sekali kat situ.. kalau orang tu boleh on9.. boleh baca blog.. canggih dah tu boleh nak order barang dari email kan.. :) so tak de masalah dan isu pon.. jangan risau..
Lagi satu maaf yer iema.. aku selalu perasan ko komen blog aku macam ko tak baca habes2..pastu ko tanya balik kat aku.. huhu.. maaf yer.. :)

eima said...

aku baca abis sbb aku mmg suka membaca...tp mungkin kadang tu aku tak paham kot...hihi

Abak Lorong Cinta said...

Wah2...sronok.. ^__________^

NinaAz said...

Xsabar nk ada anak nanti. Bawak jalan2 kt tmpt cenggini. Skg ni xsyok berdua jea

ch@ said...

Seronok tgk anak yg berdua tu. Alisha nmpk besar sgt2. Mmg sgt geng dgn abg Fahim. Sedondon...i like.

Ha a la mek, ko nmpk berseri-seri. Lbh muda dah jadi kakak Fahim plak.

Lynn Damya said...

Waahhhh, gila besar bird park tu, kau pegi dlm kawasan merah tu je dh 2 jam kak? ish3...ni mau sengal kaki nak pusing habis nih, aku ni dah lah jakun sikit~ haha...
owh style jugak ade main tikam2 50 sen tu, mcm comel je guna tu utk beli dedak, style nya! aku suka ! hahaha...

and tmpat2 mcm ni mmg mahal bagai semuanya, yes, nt aku nak ajk family g sini lah, aku pun pencinta haiwan gak..hihi :D