Tuesday, January 7, 2014

Jalan² 2013 : PD → Melaka →PD | Our 1st Ride

sementara tgh tgu bilik nk ready yg amik masa 2-3 jam tu 
kami pi ke tepi Pantai Puteri yg hanya diseberang jalan je tu 

Fahim tetiba teringin nk naik kuda kate nye 

RM 5 per ride 
murah la kot 
jauh jugak kot pusing 
ke sbb aku ngan Fahim takut tu pasal kami rasa jauh .. huahuhuhua
kesian poney tu ...aku tarik rambut die kuat² sbb takut jatuh ..huhu




waktu kami naik ni around 3.00pm 
org tak ramai lagi poney ni pun baru sampai 
sgt cergas dan kuat lagi 
kami dok tunggu dan tgk gelagat poney² sesambil tgu bilik ready hotel tak call²
sampai dekat pukul 4.00pm jugak 
punya penat sampai jalan nk terkehel ...sampai terberak pun ade ..... 

kesian² aniaya binatang kot ... non stop witout rest ....

klu yg kecik cam aku ngan fahim pun dah 60 kg 
klu mak org lain yg dh dekat 60 kg pastu campur anak..... mana la poney tu tak terberak ... huhu


alisha ngan abah dah penah dah naik kuda tp gambo tak dpt nk dikesan huaaaaa
aku lupa mana aku save .....
alisha naik waktu 8 bulan kot kat Zoo Melaka


nanti aku review hotel tu ye .....

7 comments:

::NureeN:: said...

sgt murah klau juz rm5 sbb slalu klau tmpt peranginan mcm ni mahal2.. mcm kat feringghi nih, mau 2 3 ratus...
klau elly, dia x mau kongsi bila naik poney, dia nak naik soang2 jer hehee

Chekgu Azrine said...

Blm pnh dtg pd naik kuda..
Next time nk terjahla

eima said...

@::NureeN::

mahai la sampai ratus ..dekat je kot ..dlm 200m ke 100 m je pun ...

eima said...

@Chekgu Azrine

cekgu ni kat Melaka ....

Nad MamaZN said...

Aah zakwan penah gak naik kuda rm5 3 pusingan kt denai alam
Kiraan 200m gak kot utk 3 pusing tu

mama lieyna said...

Berani pulak fahim ajak naik kuda ye.. alahai ..klu akak, tak sggup nak naik, mcm kesian kt kude tu.. almaklum.... hehe... mak dgn anak, double saiz sume..ngee...

Lynn Damya said...

Best tak kak naik kuda? kuda rendah aku boleh lah, jenis yg kuda tggi paras kepala kita, rasa mcm gayat lak, takut jatuh, haha..tp kesiannya..haa lg satu, klw di melaka, aku kesian tgk kereta lembu tu, kena pukul2 lembunya, klw lembu tu berisi takpelah..ini yg kering pun disebat...hish !