Thursday, January 23, 2014

Jalan² 2014 : PD lagi & Dengkil Jugak

hari ni aku free yeay 


18 Jan 2014 (Sabtu)

pagi² lagi abah dah kejut kami 
aku pun dah kemas beg mlm tu

dlm pukul 8.00 am lepas bfast terus gerak ke PD lagi 
sbb awal lagi terus bw budak² ni mandi laut dulu kat Pantai Jalan Pantai, PD 
area kat petronas/pasar malam tu 




dalam pukul 11.30 am siap mandikan budak2 ni plan nk walk in je hotel memana 
tapi fahim tak mo plak pi tido hotel
asek dok sebut nk tgk hippo
ye la sehari sblm tu kan tak sempat Aktiviti Hari Thaipusam

maka beg baju tu akan dibiarkan ...utk trip rombongan meminang minggu depan la... 
jimat masa mama mengemas

pelik betui budak ni .... seb baik dekat je PD tu ngan Dengkil tak sampai 30 minit 

puas hati la tu dpt tgk Hippo die tu .... 

mama hippo.... 
berita gembira ... sbb hippo ni dah jadi mama dah ....
tahun lepas aku dtg takde lagi baby hippo tahun ni dah ade ...tatau bila die branak 
anak hippo dok je dlm air ...kejap² je timbul..
menetek pun dlm air ....

dok tgu baby hippo timbul....

ni fav alisha .....

harus la depa² ni membusukkan tgn lagi 
bg mkn ikan 

janji anak² hepi sudah la ....
bg aku tempat berjalan yg boleh buat anak hepi tu adalah tempat fav aku 
erti jalan² makan angin bagi aku adalah jalan² hepikan anak²
diorg hepi aku pun hepi ......






8 comments:

Kesuma Angsana said...

betul tu yng penting anak2 happy kan !

Nad MamaZN said...

Setuju..!

MizzTina said...

akak..lenkali sila la roger klu dtg paya indah tu ye.. umah sy kt taman dalam tu je..

eima said...

@MizzTina

la hang dok taman arked ke ...

nuyui a.k.a miss YUI said...

sronok tgk budak2 tu suka je..hihi

MizzTina said...

yela kak.. hehehe.. klu mai lg habaq tau..

ch@ said...

Yg penting kita enjoy. Aku tumpang baca je mek, nak pergi jenjalan tah bila aku tatau...ltk la pic ko skali. Tau la ko blogger kerja nk ambil gmbr org lain je. Ihiks ;)

Lynn Damya said...

Wahhhh bestnya ! aku suka lah pegi tempat2 mcm ni, hahaha baby hippo mmg comel...minat sgguh anak2 kau dgn haiwan kan..bagus lah camtu :D