Tuesday, February 11, 2014

Backyard Monster & Dinosaur Lagi | Pihak Tak Bertanggungjawab curi air Pili Bomba

ni cerita 11 Janurai 2014 yang lepas 

si fahim tu asek nk berulang nengok Dinosaur je la 
tp cam biasa mesti menjerit 
biar pun dah kali ke4 pi tgk 
alisha tu abg die menjerit dia lagi hebat la ... pening mama ni haaaaaaa


cepat la pi bg sape yg belum pi lagi hujung bulan ni last 
tiket tak mahal pun RM 10 utk dewasa dan RM6 utk kanak²

tp aku bukan nk cite pasal Backyard Monster & Dinosaur ni 
tapi salah laku manusia mungkin pihak pengurusan mungkin jugak tukang kebun
sapa² la pihak tak bertanggungjawab tersebut

bg pandangan aku kegiatan mencuri air dari PILI BOMBA adalah salah 
1. jika berlaku kebakaran ia akan melambatkan proses menyelamat, anda sendrik paham dlm 1 minit api akan semakin merebak semakin besar dan kerugian akan bertambah mungkin kehilangan nyawa

2. untung la bil air tak yah bayar .. guna air free .. yg rugi syarikat air & kerajaan dan mungkin rakyat 


curi air utk pengairan taman kot .....




Note : dlm putrajaya tp penguatkuasaan kurang ... hmmmm

16 comments:

::NureeN:: said...

haiyooo... x kan x dak org nmpk..
terang2an tue... report la weiiii....
ada ka patut....
mmmmmmm

MizzTina said...

amboii..senang hati je kannn..

Chekgu Azrine said...

suka2 je ek..
sila report cepat!!

Mayang ABDUL RAZAK said...

Company somi akak yg wat monster backyard ni.. akak sendiri tak pegi2 lagi ... hahahaha...

TeacherAzimah said...

apa lagi...report!!

eima said...
This comment has been removed by the author.
nuyui a.k.a miss YUI said...

tu dia..mcm dah lama buat je ni.

rileks je.

Nad MamaZN said...

Good job eima
Meh kita tggu sama2 bila agaknya tindakan akan diambil
Cepat or lambat

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bahan bukti tu weh...
seb bek ada watermark,
kalo tak depa amek gambo hang..

cheqna said...

bahan bukti dah ada..apa lagi..report la..

Kesuma Angsana said...

wei.. terang2 leh nampak tu.. xde tindakan diambil ker !

Cho Zila said...

sikap manusia ni memang macam2... dia fikir kepentingan diajer....
tak pergi lagiler tengok dinasortu... ralatler pulak yrk kalau tak pergi...

ADEEYA said...

Boleh pulak macam tu ekk huhuhu..

Mr Noble said...

Selambanya diorang ni, dlm putrajaya pon nak curik air

amiey lee said...

hishh sesuka hati curi airr..g je potong paip getah tu hahahaha

mamaarifakeem said...

Looor slamba ja mencuri cara gini kan..ish ish...