Tuesday, February 4, 2014

Jalan² 2014 | Kelantan → Terengganu : Majlis Pertunangan


rentetan dr entry yg ni 

31 Januari 2014 (jumaat)
hari pertunangan adik ipar aku adik enPanjang dengan org kuala krai kelantan 

kami bertolak pada pukul 4 pagi dari putrajaya 
melalui Hiway Plus Exit Simpang Pulai ke CH dan lalu jalan Kg Raja - Gua Musang 
alhamdulillah kami selamat sampai di persimpang kg Raja around 7.00 am 
hari dah cerah seriau jugak klu hari masih gelap sbb ini kali pertama lalu jalan tersebut 

pemandangan pertama sebelum masuk ke dlm kabus 

fahim ckp kite masuk dlm awan ....

nasib baik hari dah cerah dan kereta tak byk 
cuma kami 2 biji ngan family abg enPanjang 
tp elok la lebih dr sebijik kereta lalu jalan ni sbb klu jadi ape² ade backup 
sbb tak ramai yg lalu dan line tepon xde sgt bahaya la 
kami pilih jalan ni sbb nk elakkan kesesakan lalu lintas 

kami sampai di Kuala Krai around 10.00 am lebih dan rehatkan diri sebelum ke majlis
penat ..sbb pukul 1.00 pagi aku dh bgn get ready nk bertolak sbb plan asal gerak pukul 3.00 am 

Majlis Pertunangan Adik Ipar Bongsu 

icha yg bad mood ... tak mo bg kerjasama utk mama amik gambar die, ni je yg elok sikit
tema kami pd majlis tu peach 
so oren dimaafkan sbb lebih kurang


bj aku asal boleh je ... sbb bj sebenar tu aku tak sempat cr tudung ....

kerjaan mama layan anak2 jgn bg ngaruk

rombongan kami belah kanan

kantoi mama layan majalah APO! time org tgh dok bincang ...hahahha

Farah Nafeesa 

zaman la ni bertunang siap ber pelamin bagai gaya kawen dah 
siap bakal pengantin laki berbaju melayu sedondon bersampin tu ....

2 boboi tu tak mo bg kerjasama amik gambo .... 

ni la satu² gambar homestay berperistiwa 
kali pertama Dugaan di Kelantan
MIL warded 
kali ke2 .... air tak de dari tghari sampai pukul 8.00 pm
gile belengas kami .... budak² nk berak pun payah ...mcm² hal 

tapi mmg betui la dlm paper ckp yg Kuala Krai sejuk 
ni gmbar sekitar pukul 8.30 am lebih 
masih berkabus di pekan kuala krai depan simpang 3
belah tengahari masih terasa angin sejuk wlupun ade matahari 
aku rasa cam kat CH time tghari la waktu pukul 8.30 am tu ... lebih kurang tak sejuk sgt 
mungkin seminggu sebelum tu sejuk sgt kot sbb kat putrajaya pun redup je ....

singgah makan kenduri kakak tunangan adik ipar sebelum bertolak ke terengganu plak 
kat belah sini pukul 12 tghari tak dak org lagi berbeza ngan KL klu tghari dah penuh ....



Note : dekat sejam taip entry ... gile seh 


10 comments:

cheqna said...

Hoi..datang ganu x bagitahu..huh!!!!!!!!

Nad MamaZN said...

Selamat bertunang...
Bila tu majlisnya? :)
Sebuk je nak tau, hahaha..!

Nape tak dok homestay lain je?
Komplen tak kat owner?

syawalsimpsons said...

jauh betoi berjalan tu...

azizah :) said...

sampi senget2 badan mama dukung si alisha..hehe

msredcheesecake said...

jauhnya jalan... kalau tengah nerjalan takde air memang payah skiet...ada budak kecik plak tu

::NureeN:: said...

dok nk g ganu lama dah tp x smpi2 lagi.. kena plan lain nih.. hehee

bunga_rose said...

awat hang nampak cam anak dara laie, jeles aku wehh hahahah

Kesuma Angsana said...

musim kenduri sana sini yer.. makan ajelah kerja kita hehehe

Sweetmama said...

slmt bertunang buat adik ipar eima..
itulah kan bertunang skrg ni meriah dh mcm majlis nikah siap berpelamin..

Chekgu Azrine said...

Lama sgt dah tak ke pantai timur..rindu!