Monday, February 10, 2014

Jalan² 2014 : Review Hotel Grand Continental Kuala Terangganu & Jalan Bandar KT

lepas mkn² Seafood Celup Tepung kat Pantai Penarik 
kami  ke Kuala Terangganu untuk cari tempat berteduh 
semua hotel fully booked 
nk tak tak nak kena pilih  Grand Continental 

Harga pada 1/2/2014 CNY
RM235 flat rate 
tak de Gov Rate 

mahai aku tanya jugak hotel lain Negeri lain 
harga pada tarikh tu still boleh guna Gov Rate tp kat ganu flat rate 
huhu 

bilik standard yg biasa² dan dah usang perabotnye 
tp luas memanjang ...
selimut nipis yg coklat tu je ....
bilik air ade bath tub 

standard mana² hotel


belah petang bw budak² main air ngan sepupu² die (abg & kakak meera)
alisha ngan fahim pakai vest  pelampung tu nk elak minum air kolam


kolam kanak² yang kecik cam kat Seri Malaysia pulak 
tp klu seri malaysia tu ok la sbb 2 bintang je pun 


Breakfast kat sini ok la byk choice
kepok lekor pun ade ...ini je la kelebihan hotel ni 
tambah RM 12 je utk kanak atas 6 thn 

budak ber2 ni diorg dah kenyang ngaco meja atok nenek plak 
berkenan betui diorg ngan si meera pau ni 


ni cerita sikit pasal si comey meera ni 
sangat la putih gebusss 
sbb mama die amik Set Mengandung Shaklee + ESP 
abang dan kakak die berkulit gelap sbb ayahnye mamak 
tp si meera ni gebus putih melepak berbeza ngan abg & kakak die 
kerana mama die amalkan ESP sepanjang mengandung 
bkn takat baby yg dikandung je gebu kulit mama pun makin berseri 
susu semakin pekat dan banyak 
Full Set Mengandung Shaklee 
Selamat Secara Semulajadi. Terbukti Bekesan Selama Lebih 50 Tahun

klu aku diberi rezeki utk next baby aku akan amik set ni 
wlupun semua ni ketentuan Allah swt tetapi kita diberi pilihan untuk berusaha




lepas checkout ...kami singgah pasar payang kejap 
ingat nk cari batik tp sbb manusia punya la ramai 
mood hilang ...next time ....
kami terus gerak ke Pantai Burok 
bw Fahim ngan alisha naik Kereta Kuda 
sekali naik RM 5 Dewasa RM3 untuk kanak²
3 kali pusing 

9 comments:

msredcheesecake said...

kalau bercuti mesti nak swimming...kalau tak tak best...hhee

syawalsimpsons said...

kena tambah ni...nampak si fahim ngan alisha suke tu

Kesuma Angsana said...

hehehe seronok jalan2 yer !

TeacherAzimah said...

Ko tau set mengandung shaklee + esp aku dah let go half price kat sepupu. Takleh telan huhuhu... sejak azali aku tak minum soya so nak minum esp tu hazab sgt rasanya.

Nad MamaZN said...

Bestnya jenjalan ke ganu

LYAfrina said...

eima sampai trg ye??
ada singgah tak kat kemaman??
kat kuala kemaman femes dgn makanan celup tepung, otak2, satar & keropok.. lg original rasanya.. x sama dgn y kuala trg..

NinaAz said...

tu diaaa. terengganu sgt kannn. dlm bf set pun ada kopok lekor. hehehe

mamaarifakeem said...

Lama gilerr tak masuk pantai timur..huu...
Tomei nyee dak gegirl tu...

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

salam ziarah dari bunda..