Tuesday, February 18, 2014

Tayar Pancit Plak | Pi bengkel keta sendrik

pagi² dah jalan dlm 100 meter gitu dengar cam bunyi paku je kat tanyar belakang 
aku hon en panjang suruh benti tepi 
nk suruh die check tayar 
tp memandangkan dlm gelap ... tak nampak sbb jam br pukul 7.00 am 



aku hantar dulu fahim ke sekolah 
pastu cehck tayar ... hah konfem mmg ade paku 
nampaknye kena pi bengkel sendrik la pas ni 
dlm pukul 10.15 am ni nk pi bengkel la ...
kang pi lambat² angin dah keluar abis 
mampus aku 
cam ne nk tukar tayar 195/50R tu 
sport rim 16" ROTA plak tu 8 inci lebar
patah pinggang aku nk jack keta sendrik 
nk cabut tayar

seb baik la tayar je pancit 
klu tak mampus kena cong ngan bengkel 
mcm2 rosak
enPanjang plak dah sampai sepang dah baru tau yg tayar aku ade paku
lg pun mamat tu nk kena handle tukang pasang grill lg 
appointment pukul 9 pagi tadi ... 
so tak pe ... aku pi sendrik je ..pancit je kan ... 


so baik lah aku amik kesempatan pi bengkel awal dan mengular terus .... hua hua hua




9 comments:

Nad MamaZN said...

Hahaha..! Bijak! =p

syawalsimpsons said...

ko mmg terrer bab2 ni kan..kakakkakaka

Cik Puan Rara said...

huyooo dasat nya jack tayar sendiri.salute ah!

Kesuma Angsana said...

tulah kdg2 kena tau juga apa masalah, kang tk pasal2 kena sembelih !

Nad MamaZN said...

PS:

Amik bilik pling murah
Superior rm165
Xtau plak dlm cam famili room
Kot dia kasi upgrade ke tak sure plak

::NureeN:: said...

ehhehee...
klau naik jmbtan p.pinang, bab pancit taya ni biasa sbb drg suka tabur paku... tp stakat la x pernah kena la....

Cho Zila said...

akak kalau suruh tukar tayar mampuih tak tau... ha.. ha.. tak nak belajarpun.. rasa cam nanti cariler orang yang tau...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

perghhhhh..
ko tukar sendiri?
cayalahhh

sepanjang reti bawak keter ni byk kali dh tayar kena paku tp Alhamdulillah, sume sedar time ada kat opis or kat rumah.
kalo flat tgh jln kite gelekkn aje..
hahahhaha

LYAfrina said...

hahah.. part ngulor tu tak tahan..