Tuesday, March 18, 2014

Jalan² 2014 : Sabah | Day 1st


hari ni hari ke2 bekerja balik lepas seminggu bercuti 
byk plak surat² nye 


___________________________________________________________________


10 Mac 2014

hari tersebut hari ulang tahun kelahiran aku yang ke 30
alhamdulillah Allah masih bg aku kesempatan utk bernafas di muka bumi ini 

pada hari tu jugak Trip kami ke Sabah 
5 Dewasa 2 kanak²

Trip pertama kali menggunakan pesawat udara 
pengalaman pertama utk anak² naik plane
tp budak² tu ckp tak besh sbb cam naik feri je katenye .... huhu 
alisha lagi lagi besh tak sampai 5 minit terbang die dah mentido 
pergi balik sama je 
senang keja mama tak yah nk kawal die
 

candy plak yg die pow ateh die 
klu ngan mama jgn harap sbb die bknnye mkn pun 
jilat² 2-3 kali bg mama ... melekit ngan color byk sgt la


budak tido .... yeay ....
bgn mesti dlm 5 minit lagi nk landing 
pastu ckp "abih daaaahhhh"

lepas amik kereta sewa dan byr 
terus kami gerak ke KK cari hotel yg aku booked
tp kami tak puas hati sbb hotel tu 3 bintang tp bwh hotel kedai itik panggang ...huhu 
dlm website kemain cantek ....
pusing² melilau cari hotel 
kebanyakkan fully booked
huhu tak sangka even weekdays org ramai 
last² kami pilih Deleeton Hotel 
5 star hotel Le Meridien pun penuh 
tu aku tanya je la nk menginap sayang kot duit baik aku shopping ..hahaha

malam harus la keluar cari makan dan shopping 
harus la pi Pasar philippine  
MIL ngan SIL nk cari pearl katenye 

mmg rambang mata tp tak rambang napsu aku 
hihihi sbb aku tak target utk shopping tp nk jalan je 



budak ni pow mak die 2 turtle 
konon 1 utk adek 1 utk die 

penat jalan harus la isi perut 
memasing penat tak de mood nk mkn terutama aku 
cuma mkn nasi putih ngan sup sayur je ... huhu 

Anjung Samudera Dinda
warung ni mmg aku rekemen 
sedap la nasi makanan die ... nasi goreng sedap sup² sedap
mee goreng pun sedap 
jalan kaki pun sampai dr Pasar Philippine tu 
tp sbb kami ni tatau berpusing² hahaha

lepas makan jalan² tgk view bandar KK












6 comments:

Nad MamaZN said...

seronok nya berjalan ke kk!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

minggu depan sy nak p KK plak hehe

Chekgu Azrine said...

Rindu nk p kk..lama dah xdtg sabah..huhuhu

mamaarifakeem said...

Bestnya dh jejak KK... fahim nmpk berisi sket :-)

Sweetmama said...

srnok berjalan sambil JJCM kan..

hehe..alisha sama la mcm ziqry beriye nak naik flight tp baru 5 minit flight terbang dia dh tido..

syawalsimpsons said...

aku tak samai lagi KK ni