Thursday, March 27, 2014

Jalan² 2014 : Sabah | Kinabalu Park & Kundasang War Memorial

11 Mac 2014 (Day 2 )

Destinasi ke 2 di hari ke 2 
kami ke Mount Kinabalu ►Kundasang ►Ranau

Perjalanan dari KK ke Mount Kinabalu lebih kurang dlm 1 jam lebih
jalan berselekoh berbukit 
agak mencabar la 
tp view mount kinabalu dr jauh sgt la cantek ... sungguh aku jakun 
semakin tinggi semakin terasa angin dingin 
sepanjang jalan nampak je GERAI SINALAU BAKAS 
mula tu tatau ..gerai ape bila diamati setiap gerai semasa perjalanan 
br prasan .... hihihi

Kinabalu Park, Mount Kinabalu 



kat sini tak sempat nk jalan² pun 
tah la nape .. aku pun tatau ... 
so gambar kat sini pun xde ... huhu

bayaran masuk ke Kinabalu Park :
RM 3.00 seorg 
kat dlm Kinabalu Park ni ade byk jg tmpt menarik ngan view yg sgt cantek 
tp rugi sgt tak de gambar nk diabadikan kat sini 
cuaca kat sini pun sejuk dan segar 
rasa cam sedut oksigen yg sgt² fresh 

kami kat sini tak sampai 30 minit pun 
fahim dah berzikir nk masuk taman botani .. die tu bknnye kisah taman pe pun .. die nk msk je 
tp hajat beliau tak kesampaian ... hmm sedih sedih

Perjalanan diteruskan ke Kundasang 

dan singgah mkn durian sabah 

Kundasang War Memorial  



Bayaran Masuk 
RM 2.00 Dewasa
RM 1.00 Kanak-kanak

View kat sini sgt cantek 
kemas dan terjaga 

War Memorial ni mcm tmpt peringatan kpd semua terkorban dlm peperangan dulu 
ade lebih dr 1k nama worrior yg terkorban 







aku suka tgkbunga ni sbb ade lebah atas die 
ada mcm jenis bunga kat dalam ni 
dalam ni ade beberapa garden 
yg sempat aku prasan English Garden




View atas war memorial ni sgt la cantek 
nampak kaki gunung kinbalu dan pekan kundasang ngan view yg sgt segar dan berkabus




sbb tadi kat Kinabalu Park tak sempat amik gambo sgt
ni kira byk la jgk kami sempat amik 



Destinasi seterusnye ke Cattle Farm, Kundasang 
tapi .... nanti aku ceritakan kenape ngan TAPI tu ....









8 comments:

Nad MamaZN said...

kitorg x p pun kat sini
tp kat kinabalu park tu banyak la amik gmbr hehe
bestkan segar sgt udara kat sana
mmg mengimbau kenangan sungguh la :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka tgk snyuman dua beradik tu...

Chekgu Azrine said...

memang nampak suasana dia nyaman jek
best sangatkan
ohh..macam nak kena gi nih..

Chekgu Azrine said...

memang nampak suasana dia nyaman jek
best sangatkan
ohh..macam nak kena gi nih..

::NureeN:: said...

walaweiii
dah sampai san yerr
jelesnya..
bila plak rezqi kami yerr

Kesuma Angsana said...

wah dah sampai sekeluarga kesini.. bestnyer !

Sweetmama said...

cantik view kaki gunung KK tu,
k.eija dah 2-3 kali pergi sabah tp atas urusan keje je x pernah lagi cuti2 di KK Sabah..

Lynn Damya said...

eh cantik gila tempat ni ! apesal xde org bgtau aku pasal tempat ni ek..view cantik, bestnya...segar mata memandang :D masuk pun murah regenye~ haha