Wednesday, March 5, 2014

Menyerah Diri Utk Pap Smear

semalam pagi aku pi menyerah diri 
kat klinik kesihatan putrajaya

untuk buat Test Pap Smear 
sbb lps 6 tahun kawen dan 2 kali branak sekali pun tak penah buat 
hisshhh risau jugak aku ni 
skrg ni penyakit byk yg serang wanita

wlupun aku takut ngeri dan mcm² la 
dah nama pun tak de pengalaman kan 


klu tgk gambar ni mcm menakutkan kan ??
aku pun ngeri ... huhu 

rupa² nya tak sakit pun 
tak de rasa pun 
cuma rasa cam malu sikit la 
tp kita kan dah ade pengalaman bersalin .... bkn kangkang kat Doktor Lelaki pun 
kat misi je klu klinik gomen ni 

tips utk tidak sakit dan bleeding 
harus la kontrol pernafasan (tarik nafas dalam² dan lepas)
jgn kemut
rileks je otot pelvik dan bhg pinggul ke bawah 


Fuh aku dah selesai .... haaaaa korg yg belum buat tu 
pi la buat tak sakit pun .... bkn nye lama pun prosedur tu 
lebih kurang 15-20 minit je termasuk consult dr misi tu nk isi borang bagai

cam aku smlm daftar 7.40 am ...pukul 8.05 am msk bilik 8.30 am dah boleh balik dah 
misi die pun sgt la baik ..asek minta maaf je ....
Sharifah Asbullah U29 TQ sbb layanan anda sgt la terbaik .... 

moh baca Blog Dr Salwa

Hahahahaha


11 comments:

syawalsimpsons said...

aku last buat tahun lepas....

TeacherAzimah said...

kita dah penah buat sekali. aah tak sakit pun. ingat sethn lps bersalin ni nnt nak buat lg.

Nad MamaZN said...

Lawak giler katun tu :p

SYANI said...

Pernah buat sekali je lepas bersalin anak sulung.

cheqna said...

5 bln pas nikah cheqna buat...alhmdulillah.,...

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg nikah je ea..hihi..

p/s: psl nuff tak byr duit kak. pastu iklan mkin slow n jrg dpt cpuve..tu msl tunggu. trus cashout kalau leh

::NureeN:: said...

hahahaa
lawak tol cartoon bwh tu..
aku dh buat masa thn lepas.. thn ni blom lg, doc ckp mai lg 3thn akan dtg hehehee

MizzTina said...

xsakit kak eh.. akak sy ni sibuk tnya sakit ke x..kekeke..

Chekgu Azrine said...

akk dah 4 kali beranak..baru seklai je buat..hadoii..nampak gaya nak kena buat

Kesuma Angsana said...

lama x buat dah ni !

MissNadia said...

tak pernah buat.. takuttt