Friday, March 7, 2014

Minah Kaki Make Story

hari aku agak kelam kabut sikit ...
tempek gambo icha je la 
minah kenit yg suka buat onar 
manja lebih dan kaki make story 





ni masa otw kelate - ganu yg lepas
kes die alisha tgh berdiri pastu abah break 
pala die terantuk kat cermin 
sikit je pun 
kemain die marah ... cembeng pastu kena boo je ngan abah die 
mula la ngade²'
cam ni la memek muka die hari²
make story kate abg die buat 
ayat : "mama ayim wat ...ayim wat"

tak hingin die panggil abg die tu abg 
die panggil ayim je .... tapi klu nk pepe nk bodek bagai 
cam die ngikut mama pi sidai bj kat luar ..aku mmg ttp pintu sbb tkt nyamuk masuk dlm rumah sidai bj memalam buta 
mula die kemain manja dok panggil Fahim suruh buka pintu die masuk ....
"abbbbaaaaaanng...abaaaannnng...."

yg pasti abg la ngalah ....abg la kena marah sbb adek die ni 
aku slalu pura² marahkan ayim depan adek sbb nk suruh adek cool down 
tp fahim tu dah tau dah taktik mama die 
sbb kami awal² lagi dah kawtim 
nk buat gitu klu ade ngaruk 
aku slalu pesan ngan fahim 
"abg layankan je la perangai adek awak tu ... dulu awak yg sebuk sgt nk adek kan"


fahim faham sbb makna nama die pun faham kan 
die tahu yg mama syg je depa ber 2 tu sama rata je ...


6 comments:

TeacherAzimah said...

biasa mcm tu lar...abang mmg kena mengalah sbb abg dah besar kan hehe. tapi anak sulung aku lebih sensitif dr anak nom.2 kekeke

syawalsimpsons said...

mmg kuat drama ni

Nad MamaZN said...

Nampak bambam lisya skrg..
Asek nak pekena abg je ek
Ape ke perangai sama jk mcm nayli ni?
Ahaha

Kesuma Angsana said...

hehehe, kalau gegirl mmg macam tu lah kuat berdrama

Rasp said...

gegurl haruslah manja manja skit...
hehehe

mamaarifakeem said...

Budak bijak mmg gituw..hehe..
Awai2 dh kawtim sama abag oklah, abg faham kan... senng nak uruskan adik..