Thursday, March 6, 2014

Misi Makan : Tempat Makan Best di Langkawi | Nasi Lemak Rosalinda

kalau untuk sarapan pagi aku mmg suggest korang tapau atau makan kat sini 

NASI LEMAK ROSALINDA, Pekan Kuah Langkawi


nasi lemak die mmg terbaik 
sambal sedap, byk &  harga pun murah saja

boleh tambah lauk ...ade mcm² jenis lauk antaranye
ayam masak merah
ayam masak kicap
daging goreng
hati goreng
ayam goreng
sambal sotong kering 
sambal sotong
kari ayam 
kari ikan
ikan masin
sardin

org belah langkawi ni mmg mkn nasi lemak lauk die lain macam sikit 
tu pasal ade kari bagai ... ade ayam kicap ....
tp kalau try mmg terbaik la ...





korg order br diorg bungkuskan 

ni la nasi lemak Fav aku klu balik sana 
aku tak suka nasi lemak lauk mcm²  tp aku suka yg basic² je 
 Nasi Lemak ikan bilis telur RM 1 
mmg terbaik ...sedap ...
aku boleh mkn 3 bungkus 
bukan sebab potion kecik² tp sbb sedap
org yg kuat mkn cam aku ni 2 bungkus pttnye dah kenyang dah tp sebab sedap aku bantai mkn sampai 3 bungkus
kira mkn kaw-kaw lepas gian la 
sbb nk balik langkawi tu bknnye senang 
pastu mula la perut cam tegang je sbb kenyang sgt tp puas hati 

tetiba rindu kampung pulak ni 


Lokasi gerai ni mudah je ...dekat je ngan jeti dlm 1.5 km je 

dari jeti kuah
lepas dari Langkawi Fair Mall di sebelah kanan
dlm 200 meter ade simpang sebelah kanan masuk 
simpang ni jugak utk ke Langkawi Seaview Hotel
mmg mudah cari sgt la 




Note : hari cerita pasal JJCM je la ...


3 comments:

Nad MamaZN said...

Terbaik ni...

syawalsimpsons said...

adoi windu nak tgk bungkuih nasi lemak gini...sini mana ada...

Kesuma Angsana said...

wah nampak sedap, kalau bgks daun pisang lagi terangkat kan !