Friday, April 4, 2014

Jalan 2014 : Sabah | Jambatan Gantung Tamparuli & Rumah Terbalik

Hari ke3 12 Mac 2014

Jambatan Gantung Tamparuli & Rumah Terbalik Tamparuli

pada pukul 7.00 am kami mulakan perjalanan dari Kundasang ke KK
jalan bengkang bengkok 
perut belum diisi 

misi mencari jalan ke lokasi Rumah Terbalik 
awal² lg dah googles
cuma tau landmarks dekat dengan SK Tamparuli

tp tersesat jugak la tersalah msk jalan 
enPanjang la org ckp depan lagi tak caya hahha
tp sbb salah masuk jalan tu kami dpt merasa naik Jambatan Gantung Tamparuli 
aku ngan Fahim la excited tp org lain xmau .. hihih gayat 

tinggi jambtan ni .. tp bkn kat hutan ...tp kat pekan tamparuli

dah usang ... hahaha
risau gak kot  reput .... kedeeesbuusshhh jth ke bwh
dah lopong² kayu

ni lagi la ...dah reput ... fahim dah cuak ..kekeke
enPanjang asek dok ulang ... malang tak berbau ... rileks la
sini laluan harian org kat sini ..so aku tak risau sgt

Fahim tgh praktik kan ajaran mama
"jgn tgk bawah"


sama je 2 branak ni tgh cuak sbnrnye .. hahahha

Rumah Terbalik 




Harga tiket : 
RM 10 Dewasa
RM 5.00 Kanak-kanak 6 Tahun ke atas

boleh amik gmbar kat luar je dlm TAK BOLEH 
takut dah tak laku kot klu org dah tau cam ne rupa dlman rumah terbalik kot ..hihi



peraturan nk masuk dlm ruma ni ..cuma boleh lalu kat carpet merah je


juru cakap kami hari tu ....dok bercerita tp satu hape aku tak paham sbb time ade group lain join sekali  ...

upside down garden

seb baik jamban tu xde air ..klu tak ...hihi 

kate tak breakfast dr bertolak dr Kundasang tadi kan 
perut mmg dok main lagu keroncong brape kali putar tatau la 

so nk try la mkn kat cafe dlm Rumah Terbalik yang dah di terjah oleh JJCM TV3 zaman Qie


aku order american bfast ke hape tah ..lupa dah 
sbb tak sedap tu yg lupa tu .. hahahhah
roti keras ... sosej rasa cam diperangat je 
tah la ... bkn selera aku la 

Fahim tu nk bg diam .... beli kan dia sesuatu ...
tp boleh tahan mahal jugak la mende ni RM 12.90 kot tp ade less jd RM9.90 kot


Peta Lokasi Rumah Terbalik 


Lepas Makan perjalanan diteruskan ke Papar pulak ....
ni tempat yg Fahim tgu² ....tak sabar dah die nk ke sana 
setiap klai tgk iklan Visit Malaysia 2014 mesti die ckp nk tgk ...





5 comments:

Kesuma Angsana said...

part2 yag terbalik2 tu mmg menarik sgt2lah !

Nad MamaZN said...

ni yg rasa nak p kk lg ni.. ritu umah ni xsiap lg, huhu!

Lynn Damya said...

wahhh bestnye...yelah, mana sah kalau ke sana tp xdatang ke Rumah Terbalik ye tak~ so, best ke dalam dia? Hahaha..hmm, selalunya kalau cafe2 yg tersedia kat tempat2 mcm ni, jarang lah rase sedap..tak tau lah, tekak aku kot? hehe

ehhh, jambatan gantung tu kat tepi jalan je pun?? wah nice..haha tp kalau dh reput tu, aku pun risau gak..haha

Sweetmama said...

tgk jambatan tu x lalu pun rasa mcm takut..hehe

beshnye, x pernah sampai rumah terbalik ni lagi.

Cho Zila said...

kata tak boleh ambik gambar .. cam bolehjer .. ker tu kat luar... pergi sabah dulu tak der benda2ni... nak kena repeatler..